Čítanie na 3 min 09 apr 2024

Ako nosiť vestu? 5 variácií ktoré vás oslovia!

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

Ako vytvoriť vzhľad s vestou? Môžete sa rozhodnúť pre verziu, ktorá nikdy nevyjde z módy, alebo ísť po najhorúcejších trendoch. Pripravili sme pre vás niekoľko ukážkových typov s významnou úlohou vesty.

Ako nosiť vestu – návrhy na rôzne príležitosti

Vesty sú módnym a nadčasovým kúskom oblečenia. Môžete ich nosiť mnohými a rôznymi spôsobmi, v závislosti od toho, akú máte potrebu v danom čase. Na trhu nájdete rôzne štýly, od krátkych a priliehavých po dlhé a krátke. Najdôležitejšie si je vybrať ten najlepší typ, ktorý zdôrazní váš osobný štýl.

Ženská vesta je ideálna na rôzne príležitosti. Môžete siahnuť po tomto kúsku oblečenia do práce, ísť na formálne výlety, rande alebo stretnutie s priateľmi. V športových a neformálnych verziách bude vesta veľmi dobre fungovať aj na každodenné nosenie. Veľa bude záležať na modeli, ktorý si vyberiete, a doplnkoch, ktoré použijete na dokončenie vášho vzhľadu.

 

 

Môžete sa rozhodnúť pre ztlmenú farbu vesty, ktorá bude pasovať ku väčšine outfitov, ako sú čierna, biela, sivá alebo béžová. Ak máte radi intenzívne kombinácie, vyberte si vestu vo farbe, ktorá sa objaví na vašich topánkach, klobúku alebo šatke, napríklad. Tak vytvoríte vyvážený a harmonický štýl, aj s najvýraznejšími farbami.

Ako nosiť dlhú vestu s každodennými outfitmi?

Vesta bude pasovať k mnohým kúskom oblečenia – môžete ju kombinovať s tričkami, blúzkami s dlhým rukávom a mikinami. Tento typ oblečenia bude vyzerať rovnako dobre s nohavicami s vysokým pásom ako s plisovanou sukňou.

Dlhá vesta môže byť užitočným doplnkom vášho šatníka pre rôzne súpravy. Zúži vašu siluetu, zdôrazní váš pás a podčiarkne vašu postavu – ak po tom túžite.

Na chladnejšie dni si vyberte dlhé páperové vesty, ktoré môžete nosiť cez tenký kabát alebo váš obľúbený teplákový komplet. Dokončite to športovou čiapkou, ladvinkou a svojimi obľúbenými teniskami a ste pripravení hrať sa v parku s deťmi, vyvenčiť psa, ísť nakupovať alebo vybaviť úlohy v meste.

Dlhšia vesta s opaskom sa bude hodiť na neformálne nosenie. Vyberte si nohavice s vysokým pásom, priliehavú blúzku alebo klasické tričko a skombinujte s vestou v rovnakej farbe. Pre predĺženú siluetu sa snažte vybrať oblečenie v podobných odtieňoch, aby ste predišli efektu rezu vašej postavy na niekoľkých miestach.

Nápady na štýlové kombinácie s krátkou vestou

Outfity s vestami sprevádzajú ženy už mnoho sezón. Aj keď spôsob tvorby vzhľadov s týmto prvkom šatníka sa menil rokmi, vesty sa dostali do väčšiny ženských šatníkov.

Ak máte radi minimalizmus a klasiku, vo vašom šatníku by mala byť krátka vesta. Outfity zahŕňajúce tento prvok šatníka sú vhodné pre všetky ročné obdobia. Krátka vesta je štýlová, ale môžete sa tiež rozhodnúť pre denimové modely a páperové verzie pre chladnejšie dni.

Krátku vestu môžete mať ušitú na mieru. Existuje mnoho spôsobov, ako ju nosiť. Bude vyzerať skvele s nohavicami s nízkym pásom a širokými nohavicami. Skombinujte ju s trendy retro teniskami a vašim obľúbeným tričkom pre štýlový neformálny vzhľad.

Vestu môžete nosiť otvorenú alebo zapnutú. Pri výbere správnej veľkosti sa uistite, že nie je príliš malá. Vestu môžete nosiť samostatne alebo s ďalšími vrstvami, takže by ste sa mali cítiť dostatočne pohodlne, aby ste ju nosili pod blúzkou alebo tričkom.

Nosenie vesty – inšpirácia pre všetky ročné obdobia

Môžete sa rozhodnúť pre oblekovú vestu. Je to veľmi dobrá možnosť pre chladnejšie aj teplejšie dni. Pre vytvorenie moderného vzhľadu spojte dlhú šedú džínsovú sukňu s bielym tričkom. Dobrým riešením bude široký kožený opasok na pase. Noste vestu cez tričko.

Vyberte si jednu z najmódnejších topánok tejto sezóny: baleríny. Model zo sieťoviny alebo kože s hranatou špičkou bude fungovať dobre. Doplňte vzhľad svojimi obľúbenými slnečnými okuliarmi a ramennou taškou. V zime môžete kombinovať rovnaký vzhľad s topánkami v štýle biker alebo vysokými čižmami a trochu prehĺteným vlneným kabátom.

V teplejších dňoch môžete ľanovú vestu skombinovať so širokými nohavicami s vysokým pásom, midi sukňou alebo svojimi obľúbenými džínsami. Samozrejme, môžete nosiť vestu aj bez ničoho alebo s hodvábnou blúzkou.

Prečítajte si ďalší článok