Čítanie na 3 min 15 apr 2024

Sako a dlhé šaty: Elegancia s kontrastom

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

Elegancia má mnoho podôb, z ktorých si môžete vybrať tú, ktorá najlepšie vyhovuje vášmu štýlu. V prípade dámskej módy je esenciou šik sako a šaty. Počas chladných dní však stojí za to zvoliť elegantné plášte. Aké modely by ste mali zvoliť, aby ste vyzerali impozantne v každej situácii?

Sako a dlhé šaty. Kľúčové pravidlá

Sako je odevný prvok, ktorý sa často spája s elegantným štýlom. Konkrétne to platí, keď sa skombinuje s nohavicami a košeľou. Móda sa však neustále vyvíja a návrhári siahajú po nových riešeniach. Preto na trhu nájdete modely s jedinečnými štýlmi – od oversized po crop. Maxi šaty sú kúsok oblečenia, ktorý niekedy potrebuje byť vhodne upravený, aby dosiahol požadovaný efekt.

Keď nosíte dlhý, saténový model, môžete mať dojem, že vzhľadu chýbajú doplnky. V tomto prípade prichádzajú na pomoc opasky, šatky a saká. Predtým, ako si však vyberiete vhodné oblečenie, je dobré vedieť, že nie každý kúsok bude perfektne ladiť k danému štýlu alebo farbe šiat. Zvážte tiež, aký efekt chcete dosiahnuť pridaním saka k vašej úprave. Je to prvok, ktorý má zvýšiť a pridať eleganciu? Alebo má byť len druhom neformálneho oblečenia, ktoré má zvýšiť vaše sebavedomie počas dôležitého stretnutia?

Sako a dlhé šaty – rôzne možnosti zladených kombinácií

Sako môže byť kombinované zaujímavým spôsobom s dlhými šatami. Napríklad môžete zvoliť kombináciu asymetrických šiat od Karla Lagerfelda v čiernej farbe s oversized sakom v hlbokých odtieňoch červenej, tmavomodrej alebo zelenej. Zlaté alebo strieborné topánky v klasickom tvare budú perfektným doplnkom. Týmto spôsobom vytvoríte originálny a mimoriadne elegantný outfit.

Ak hľadáte inšpiráciu v najnovších trendoch, dobrý pokus o vytvorenie outfitu je kombinovať dlhé strapless šaty s krátkym sakom, tzv. crop sakom. Móda pre takéto kombinácie je čiastočne v dôsledku množstva produktov dostupných na trhu so skrátenou dĺžkou a zároveň odkaz na kedysi populárne bolerá. Pamätajte, že zvolený model šiat by mal byť hladký a plynulý. Vyhnite sa položkám s vystupujúcimi prvkami, ktoré by mohli narušiť kompozíciu.

 

 

Aké saká zvoliť s dlhými šatami? Návrhy na farbu a štýl

Sako k dlhým šatám je skvelý nápad nielen pre elegantné večierky, ale aj pre neformálne stretnutia s priateľmi. Predtým, ako zvolíte túto kombináciu, zvážte, či sa farby oboch prvkov navzájom ladia. Ak si nie ste istí, môžete zvoliť klasické vrchné odevy v odtieňoch čiernej, béžovej alebo bielej farby, ktoré vždy vyzerajú fenomenálne. Modely dominované zlatom alebo striebrom sú tiež považované za univerzálne. Pamätajte však, že ich musíte zladiť s vašimi šperkami.

Oversize alebo bežné sako vyzerá krásne aj v iných odtieňoch z aktuálnej farebnej palety módy tejto sezóny. Napríklad mätové sako sa perfektne hodí k ružovým šatám. K hnedým svadobným šatám môžete pridať svetlomodré alebo červené saká. Týmto spôsobom oživíte svoj outfit a zároveň zachováte jeho elegantný vzhľad.

Harmonická kombinácia elegance a slobody

Už sme sa dohodli, že sako perfektne zapadá k dlhým šatám. Je to celkom populárne riešenie, ktoré používa čoraz viac žien. Navyše je extrémne pohodlné. Na rozdiel od šály, sako nevyžaduje neustále úpravy. Tiež nie je ťažké a nepríjemné ako dlhý kabát. Stačí len zvoliť správny štýl a farbu, aby ste dosiahli požadovaný efekt.

Ak sa chystáte na svadbu priateľa a hľadáte elegantné vrchné oblečenie k dlhým šatám, sako môže byť ideálnou voľbou. Napríklad zvoľte outfit v teplých hnedých farbách a zladiť ho s oversized tmavomodrým sakom, ktoré máte prehodené cez ramená. Zvoľte si čierne alebo hnedé lodičky od Baldowski. Keď sa ochladí, môžete si na šaty dať ešte bundu a úpravu na pase zúžiť širokým opaskom.

Elegantné štýly s dlhým sakom

Sako k dlhým šatám je kombinácia, ktorá sa dobre osvedčí na viac alebo menej formálnych príležitostiach. V klasickom prevedení, teda na svadbu, zvoľte neutrálnu alebo pastelovú farbu. Vyberte si sako s úzkym pásom alebo verziu oversize. Nič vám nebráni vo výbere outfitu pre takúto udalosť, ktorý je menej prispôsobený prísnych pravidlám o obliekaní. Nezabudnite však nijako zatieniť štýl nevesty.

Sako k dlhým večerným šatám pre charitatívne bály, koncerty alebo obchodné stretnutia je tiež elegantné riešenie, ktoré má veľa priaznivcov. Nebojte sa experimentovať so štýlom a hľadať pre seba dokonalé možnosti.

Prečítajte si ďalší článok