Čítanie na 3 min 22 dec 2023

Ako vyzerať módne a štýlovo po 60-tke?

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

Ak ste žena po 60 a myslíte si, že vaše šťastné roky sú už dávno za vami, nemusí to byť pravda! Zistite, ako vyzerať štýlovo v tomto veku!

Móda pre ženy nad 60 nemusí byť vôbec konzervatívna! Určite je to výzva, pretože módne značky nie vždy myslia na zákazníčky v tomto veku. Našťastie sa to začína meniť, a pre dospelé ženy, ktoré chcú, aby ich štýl bol zároveň módny a pohodlný, existuje čoraz viac možností. Samozrejme, osobný štýl je dôležitý, ale dôležité sú aj niektoré pravidlá, ktoré je dobré dodržiavať.

Ako sa obliekať po 60 – strihy na mieru

Móda po 60. roku života sa niekedy môže zdať ako komplikovaná téma. No všetko, čo musíte urobiť, je vybrať si strihy, ktoré lichotia vašej postave. Voľte vzdušné oblečenie, ktoré zdôrazňuje prirodzené krivky vašej postavy.
Módne šaty pre ženy nad 60 rokov sú nepochybne téma, ktorú mnohé ženy považujú za problémovú. Avšak existuje veľa štýlov vhodných pre milovníčky módnych trendov v zrelom veku. Skvelými príkladmi sú šaty v tvare obálky, ktoré možno ľahko prispôsobiť postave a zároveň zakryjú nedokonalosti. Na bežné nosenie môžu byť šaty pre ženy nad 60 rokov vo forme trapezu alebo štvorcového tvaru, ktoré vyzerajú štýlovo a moderno zároveň.

Móda a trendy pre dámy nad 60

Len preto, že máte viac ako 60 rokov, neznamená to, že najnovšie trendy nie sú pre vás. Móda pre 60-ročné je plná najnovších noviniek z módného sveta. Takže sledujte, čo je aktuálne vo svete módy a do svojho vzhľadu zahrňte niektoré z najnovších prvkov, ktoré môžete miešať s klasickým oblečením. Môže to byť kabelka so vzorom hada, kockovaná bunda alebo plisovaná sukňa. Aj bundy pre dámy nad 60 rokov môžu nadobúdať trendy streetwear tvar a potešiť oko kontrastnými farbami alebo kovovými textúrami. Kľúčové je byť opatrný a vyberať s rozvahou – vyberte si len trendy, ktoré sa vám páčia a v ktorých sa cítite dobre.

Oblečenie pre dámy nad 60

Oblečenie pre dámy nad 60 rokov by malo byť farebné a živé. Umenie obliekania nie je len o správnych strihoch, ale aj o správnych farebných kombináciách. Farbami môžete skutočne urobiť rozdiel: zdôrazniť svoju energiu a vyzerať šik. Oblečenie pre ženy nad 60 rokov by preto malo žiariť svojimi farbami. Mali by ste si osvojiť tieto triky, najmä monochromatický vzhľad a hru kontrastov.

Monochromatický vzhľad, alebo celkový vzhľad, znamená nosiť jednu farbu od hlavy až po nohy. Dámsky oblek alebo šaty a kabát v rovnakom odtieni pridávajú eleganciu vášmu vzhľadu a zároveň zvýrazňujú vašu postavu. Kontrasty, naopak, ideálne v podobe dvoch živých farieb, vám dodajú moderný a výrazný vzhľad. Hra s kontrastmi vo vašom oblečení vás urobí štýlovou a výnimočnou.

Prečítajte si ďalší článok