Čítanie na 3 min 22 dec 2023

Bootcut nohavice – pre koho je tento strih navrhnutý?

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

Hľadáte strih, ktorý zúži vaše nohy a vyváži vašu postavu? Pre koho sú určené bootcut nohavice a ako ich nosiť? Pozrite sa na pár typov!

Čo sú to nohavice typu bootcut?

Existuje mnoho štýlov dámskych nohavíc, medzi najpopulárnejšie patria slim nohavice, zvonové nohavice alebo nohavice typu boyfriend – môžete ich nájsť v ponuke online obchodov prakticky každú sezónu. Avšak nohavice typu bootcut sú tiež už dlhú dobu v móde: boli populárne v 90. rokoch a na začiatku nového tisícročia, a medzi ich fanúšikmi boli Cindy Crawford, Britney Spears a Christina Aguilera. Dnes je tento strih znovu in.

Ako vyzerajú? Nohavice typu bootcut sú obvykle tesné v bokoch a stehnách, zatiaľ čo sa od kolena mierne rozširujú, vytvárajúc mierne jemnejší efekt než klasické zvonové nohavice. Existujú v rôznych dĺžkach, ale najlepšou voľbou sú vysoké nohavice typu bootcut pre maximálne definovanie postavy a opticky predĺžené nohy. Zaujíma vás, pre koho sú nohavice typu bootcut ideálne? Okrem nadšencov módy by ich mali nosiť ľudia s určitými typmi postáv.

Pre ktoré typy postáv sú vhodné nohavice typu bootcut?

Vzhľadom na ich špecifický strih môžu byť nohavice typu bootcut buď prekliatím, alebo spásou pre vašu postavu. Pre koho budú nohavice typu bootcut dokonalou voľbou? Slúžia pre vysoké postavy bez obáv – ak ste štíhla, tento typ nohavíc pridá vašim ženským krivkám. Mierne rozšírený strih je tiež ideálny pre hruškovité postavy. Odvedie pozornosť od širokých bokov a vyváži vašu postavu. Dámy s jablkovitou siluetou nájdu spojenca taktiež v tomto strihu. Nohavice typu bootcut pomôžu zakryť vyčnievajúce brucho, ale je dôležité vybrať model s vysokým pásom.

Kto by mal nosiť nohavice typu bootcut?

Zistilo sa, že strih nohavíc typu bootcut dobre funguje s denimom. Pri sledovaní štýlov top Hollywoodskych hviezd ste si pravdepodobne položili túto otázku viac než raz: pre koho sú vhodné nohavice typu bootcut? Odpoveď je veľmi jednoduchá: pri výbere dámskych nohavíc tohto typu by ste mali dodržiavať všeobecné pravidlá.

Nohavice typu bootcut sú vhodné pre postavy v tvare jablka a hrušky, pokiaľ vyberiete modely s vysokým pásom, bez vyčnievajúcich vreciek alebo potrhán. V kombinácii s podpätkami a krátkou bundou alebo oversize dámskou bundou je šanca dosiahnuť štýlový neformálny vzhľad. Existujú tiež nohavice typu bootcut v dĺžke ¾. Tieto nohavice sú ideálne pre boho inšpirované outfity a sú vhodné pre ženy s dlhšími nohami.

Prečítajte si ďalší článok