Čítanie na 4 min 17 nov 2023

Ako zorganizovať šuflík na spodnú bielizeň?

Autor: Michaela
Čítanie na 4 minúty

Mužská a ženská spodná bielizeň by mala byť oddelená od ostatných položiek v šatníku. Správne uskladnenie vám iste uľahčí nájdenie konkrétneho modelu a zároveň zabráni deformácii citlivejších kúskov, ako sú podprsenky. Ako zorganizovať vašu spodnú bielizeň? Neviete ako na to? Nebojte sa, radi vám poradíme, ako skladovať túto časť vášho šatníka.

Ako skladovať spodnú bielizeň?

Spodná bielizeň býva často malá a je ľahké ju stratiť, zamiešať alebo poškodiť. To môže vytvárať problémy pri obliekaní každý deň. Našťastie, správne zorganizovanie spodnej bielizne udržuje veci upratané, čo zjednodušuje nájdenie konkrétnych kúskov – dokonca aj vtedy, keď sa ponáhľate. Nahádzať všetko voľne nie je najlepšou voľbou, pretože skôr či neskôr vznikne chaos.

Ako teda skladujete svoju spodnú bielizeň? Začnite klasicky tým, že všetky modely zoskupíte dohromady, aby bolo neskôr jednoduchšie ich zoradiť. Ďalším krokom je zloženie. To je dôležité, pretože tak môžete v obmedzenom priestore uložiť viac. Zvinúť nohavičky a ponožky je skvelý trik, rovnako ako skladať do kociek alebo trojuholníkov v závislosti od strihu doplnkov. Podprsenky sa naopak udržiavajú naskladané, aby sa zabránilo deformácii košíčkov. Mužská spodná bielizeň zaberá podstatne menej miesta. Môžete ju ľahko naukladať na seba alebo umiestniť jedno vedľa druhého. Týmto spôsobom naskladajte svoju bielizeň a neskôr nemusíme nič hľadať, pretože dosiahnete prehľadné usporiadanie.

Organizácia spodnej bielizne v šatníku s menším množstvom položiek je jednoduchšia než v prípade veľkého množstva rôznych štýlov. Tématické triedenie je vždy skvelým riešením, pretože zjednodušuje rýchly výber správneho produktu z konkrétnej skupiny. Ako si organizovať svoju spodnú bielizeň? Špeciálne krabičky alebo organizéry s oddielovačmi sú ideálne, ak strácate napríklad ponožky. Podprsenky sa naopak najlepšie zavesia na vešiaky. To však obvykle nie je možné. Čo potom? Položte ich plocho, ale pri typoch bez oceľového drôtu ich len ľahko zložte, napríklad do kocky, a umiestnite do krabice alebo do šuflíka. Postavte ich na seba, aby ste ušetrili miesto. Nezabudnite nekrútiť hrudník, zvinúť košíčky alebo príliš tesne skladovať túto časť odevu.

Najdiskutovanejšou položkou je, ako by sa mala skladovať modelovacia bielizeň. Sú to jedinečné produkty, ktoré pomáhajú skryť určité telové nedokonalosti. Často majú oceľový drôt, extra penovú výplň alebo tuhšiu konštrukciu. Nohavičky a overály sú obvykle len zložené napoly a jednotlivo usporiadané. Podprsenky sa nutne zapínajú a umiestňujú vedľa seba, a rovnako urobte aj s korzetovými topmi. Samozrejme, v obchodoch sa objavujú špeciálne organizátory, ale nie sú vždy potrebné, najmä ak máte len jeden takýto model vo svojom šuflíku s bielizňou.

DIY organizácia spodnej bielizne

Organizácia spodnej bielizne v šatníku sa stáva jednoduchšou, keď vyplníte priestor šuflíka funkčnými pomôckami. V obchodoch môžete nájsť varianty, ktoré sa ľahko prispôsobia akémukoľvek kusu nábytku. Avšak nemusíte vždy ihneď kupovať hotové organizátory alebo deličky, pretože si ich môžete jednoducho vytvoriť sami. To, čo máte doma, môže byť premenené na praktické a zároveň krásne doplnky, avšak vyžaduje to trochu kreativity.


DIY organizácia spodnej bielizne neznamená nič iné, než použitie starých kartónových krabíc, košíkov a iného odpadu na oddelenie nohavičiek, ponožiek alebo podprseniek. Môžete ich ozdobiť farebným papierom alebo zvyškami látky a stanú sa výraznou dekoráciou pre váš nábytok. Ďalší spôsob je vytvoriť si vlastné oddelenia, napríklad z tuhého kartónu alebo z obalov pančúch. Ideálna voľba, ak chcete deličky nezvyčajnej veľkosti. Ako si teda usporiadať spodnú bielizeň? Vložte zvinuté ponožky do rolky toaletného papiera a zoraďte ich. Uistíme vás, že takto sa nikdy nestratia!


Mužská a ženská termo bielizeň býva zvyčajne objemnejšia ako klasické denné oblečenie. Ako skladovať tento druh spodnej bielizne? Držanie ich na vešiaku nie je dobrý nápad, pretože materiál sa ľahko môže deformovať. Tričká a legíny bude najjednoduchšie zložiť do kociek alebo zvinúť. Umiestnite ich na suché, no vetraté miesto a nechajte medzi jednotlivými pármi nejaký priestor. Na to sú ideálne deličky! Avšak zhutňovanie všetkého do jedného priestoru spôsobí, že mužská alebo ženská termo bielizeň stratí nielen svoje úžasné vlastnosti, ale aj svoj tvar. Je dobrým nápadom oddeliť každý kus, napríklad bielym toaletným papierom. Nezabudnite vytvoriť otvory v kartónových krabičkách na zabezpečenie dostatočnej cirkulácie vzduchu.


Organizovanie spodnej bielizne DIY vám dáva možnosť byť kreatívnym a zároveň ušetriť trochu peňazí použitím dostupných materiálov. Zabalenie slipov alebo ponožiek do farebných, vzdušných tašiek s mriežkami je jednoduchý trik na upratovanie otvoreného priestoru. Dôležité je, že takéto obaly môžete nahradiť napríklad modelmi z bavlny. Bezpečne do nich môžete pridať sušenú levanduľu, aby ste vytvorili krásnu vôňu pre váš šatník, ktorá ešte odradí aj hmyz. Samostatne vyrobené deličky, napríklad z kartónu, sú užitočné na oddelenie podprseniek. Takto ich môžete rýchlo oddeliť od zvyšku svojich vecí. Dobrá organizácia spodnej bielizne v šatníku nám umožňuje dlho si užívať naše obľúbené modely a udržiavať poriadok.

Prečítajte si ďalší článok