Čítanie na 4 min 11 jan 2024

Après ski – čím je výnimočný tento štýl?

Autor: Michaela
Čítanie na 4 minúty

Najlepšie kvalitné materiály, dizajn, ktorý kombinuje modernosť s retro duchom a vysoký komfort. Tieto pojmy sa dokonale hodia k štýlu après ski, ktorý sa stal neodmysliteľnou súčasťou kolekcií popredných módnych značiek. Čo odlišuje après ski? Prečo sa après ski stáva čoraz populárnejším nielen medzi fanúšikmi zimných športov? Odpovede na tieto otázky nájdete v nasledujúcom článku.

Definícia štýlu après ski je obsiahnutá priamo v názve. Po francúzsky to doslova znamená ‚po lyžovaní‘ a odkazuje na všetky aktivity, ktoré lyžiari vykonávajú po zjazde z kopcov alebo medzi jednotlivými jazdami. Avšak, après ski nie je len voľnočasovou aktivitou vyhradenou pre športových šampiónov zimných športov.
Stále viac ľudí si robí zimné výlety na najpopulárnejšie lyžiarske svahy, aby si oddýchli v reštauráciách a wellness centrách, pričom si užívajú krásne výhľady na zasnežené štíty. Neodmysliteľným prvkom zimnej dovolenky je vhodne zvolený outfit. Ako sa odráža štýl après ski v oblečení?

Après Ski: Rovnováha medzi športovým a neformálnym štýlom

Šatník après ski kombinuje športové a neformálne prvky oblečenia. Aby ste dosiahli správnu rovnováhu, mali by ste pristupovať k stylingu s uvoľneným prístupom. Zvoľte si elegantnú nonšalanciu s dotykom eklekticity. Skombinujte športové nohavice v lime, ružovej alebo fialovej s vrchom v neutrálnych farbách, ako sú biela, béžová, tmavomodrá alebo čierna.
Štýl après ski vám taktiež dáva možnosť posúvať hranice módy, hrajúc sa s formou, farbou a strihmi. Môžete kombinovať zdánlivo nekompatibilné prvky vášho šatníka – tepláky a vlnené svetre alebo lyžiarsku bundu a glamúrne doplnky.

Nepochybne jednou z charakteristík après ski je túžba po móde 70. a 80. rokov. Retro prvky možno vidieť v každom outfite. Nielen lyžiarske obleky sa vracajú k minulým desaťročiam, ale aj vlnené alebo tweedové súpravy. Nostalgia po minulosti sa odráža aj v zvonových lyžiarskych nohaviciach, neónových vložkách, obrubách s kožušinou a farebných potlačiach.

Pohodlné, teplé a štýlové

Premýšľate, kde začať, aby ste doplnili svoj vzhľad après ski? Pozrite sa na najmodernejšie páperové bundy tejto sezóny. Vyberte si strih podľa vašich preferencií. Tento zimný sezónu budeme nosiť dlhé, nadrozmerné modely a krátke páperové bundy v rôznych farbách. Páperové bundy, ideálne na svahy a mimopretekové aktivity, nájdete od značiek ako MMC Studio, Rossignol, Boss, Hetrego a Columbia.

Lyžiarske obleky – najmä tie s disko atmosférou inšpirovanou 70. a 80. rokmi – sa budú hodiť počas zimného šialenstva na snehu. Neobmedzujte sa výberom farieb. Zvoľte modely v neonových a lesklých farbách. Overál ľahko skombinujete s páperovou bundou v jemnejších odtieňoch pre trendy a elegantný zimný vzhľad.

Golfy a svetre – najlepšie vyrobené z vysokokvalitných materiálov – sú základom šatníka après ski. Voľbou klasických bielych, čiernych alebo odtieňov béžovej poskytnete základ pre všestranné vzhľady. Zvážte aj svetre so zaujímavými textúrami a ľudovým nádychom. Zapletené vzory, originálne potlače a strapce vám umožnia skvele zapadnúť do horského štýlu.

Topánky pre zimné dobrodružstvá

Nedeliteľnou súčasťou vzhľadu après ski sú teplé zimné topánky. Najpopulárnejšie modely sú snehové topánky – najmä modely od značky Moon Boot. Ich kozmický dizajn bol inšpirovaný topánkami astronautov z misie Apollo 11, ktorí pristáli na Mesiaci. Dnes majú snehové topánky tejto značky status módnej klasiky a stali sa symbolom zimnej módy. Aktuálne modely sú k dispozícii v rôznych farbách a dizajnoch, takže perfektne ladia s akýmkoľvek štýlom. Okrem toho sa skvelo zahrievajú v chladných dňoch a sú vodotesné.

Luxusné snehové topánky od značky Inukii sú ďalším modelom, ktorý sa skvele hodí k štýlu après ski. Osobitne vynikajú klasické nízke topánky, ktoré v tomto období dominujú a končia tesne nad členok. Očaria svojím inteligentným dizajnom, výraznými šnurovačkami a kombináciou zamszu a hladkej kože. Snehové topánky od austrálskej značky UGG sú rovnako populárne medzi fanúšikmi après ski. Sú skvelou voľbou na prestávky medzi lyžovaním na svahoch. Sú útulné, zahrejú vaše nohy a doplnia vaše zimné outfity.

Štýl après ski a doplnky

Každý outfit potrebuje doplnky na dokončenie vzhľadu, a štýl après ski nie je výnimkou. Medzi najmodernejšie doplnky, ktoré sa hodia k tomuto zimnému estetickému štýlu, patria teplá pletená čiapka a mäkkučký šál. Zladiť ich farbou s ostatnými kúskami z vašej zimnej šatníkovej zostavy a vytvoriť tak harmónicky celok.

A nezabúdajte na doplnky, ktoré majú praktické využitie. Základným kúsok na svahoch sú lyžiarske okuliare, ktoré vás chránia pred slnkom, snehom a zraneniami. Keď už nebudete na svahoch, môžete ich vymeniť za luxusné slnečné okuliare, ktoré sa hodia k vášmu štýlu après ski. Najlepšie modely nájdete od značiek ako Balenciaga, Saint Laurent, Gucci a Burberry.

Prečítajte si ďalší článok