Čítanie na 3 min 26 jún 2024

Balerínky v letných outfitoch. Ktoré topánky si vybrať a ako ich nosiť?

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

Pohodlie nadovšetko – to je motto mnohých módnych nadšencov. Niet divu, že baleríny sú späť na mólach a lámu rekordy popularity. Baleríny na slip-on štýl sú na špičke módy už niekoľko sezón. Ktorý model balerín si vybrať a ako ich nosiť? Dáme vám tipy!


Dámske baleríny na leto – pohodlné a štýlové riešenie pre letné prechádzky

Dámske baleríny na leto ponúkajú vysokú úroveň pohodlia. Keďže sú ploché, dokonale tvarované a nevyvíjajú tlak na nohu ako napríklad šnurovacie tenisky, sú ideálne na prechádzky, behanie po obchodoch alebo šoférovanie. Sú univerzálnou voľbou s veľkou dávkou dievčenskosti.

Baleríny sú opäť mimoriadne módne a populárne, pretože zaručujú pohodlie na vysokej úrovni. Modely s dekoratívnymi pásikmi, stuhami, prackami a remienkami sú pevne na čele trendu. Bohužiaľ, môžu opticky skracovať nohy a zameriavať pozornosť na spodnú časť postavy. Baleríny môžu byť minimalistické alebo mať nápadné dekorácie, ako sú mašle, kvety, kryštály alebo záhyby. Sieťovina, kožušina a produkty s výrezom na päte sú úplnou novinkou.

Ľahké baleríny na leto budú náhradou za espadrilky alebo dokonca sandále, keďže niektoré varianty sú naozaj vzdušné. Dvojfarebné, červené, lakované, pastelové, saténové, škvrnité, špicaté – všetky tieto hity zvýraznia a odlíšia mnohé letné outfity. Tento doplnok pridáva romantický prvok k akémukoľvek vzhľadu, s nádychom parížskeho šarmu. Na ihličkách rýchlo zabudnete!

Ako nosiť baleríny? Praktické tipy a inšpirácie

Baleríny na leto fungujú veľmi dobre v rôznych kombináciách. Sú elegantné, dievčenské a pohodlné modely, ktoré vyzerajú skvele so sukňami, šatami, džínsami a šortkami rôznych strihov. Najlepšie vyzerajú so spodkami so širšími nohavicami, napríklad s voľnými oblekovými nohavicami. Krátka mini sukňa s balerínami bude okamžite „slušnejšia“, zatiaľ čo duo s maxi je najvýhodnejšou voľbou pre vysoké dámy. Baleríny na leto sú dokonalým doplnkom k mimoriadne módnym mikrošortkám a dlhším bermudám. Dievčenský doplnok tiež zaujímavo ladí s pánskymi oblekmi, ťažkým koženým vrchným oblečením a hrubými pleteninami.

Mixujte štýly a vytvárajte nečakané kombinácie, pretože ľahké baleríny na leto idú doslova so všetkým. Inšpirujte sa módnymi ikonami v Paríži, kde sú tieto topánky must-have už roky.

Horúce dni a večery sú dokonalou príležitosťou na nosenie plochých balerín. Sú zaujímavejšou voľbou ako otvorené šľapky a doplnia mnoho rôznych vzhľadov, od typicky mestských po party štýl. Základy aj najnovšie trendy budú základom outfitov s touto pohodlnou obuvou. Na každodenné nosenie vás baleríny na leto potešia s džínsami, letnými šatami a krátkym oblekovým kostýmom. Formálnejšie príležitosti si už vyžadujú večerné doplnky a elegantné outfity. Volánková šaty okamžite pripomínajú baletnú sálu a baletcore estetiku (štýl pripomínajúci baletky), zatiaľ čo „malé čierne šaty“ sú odkazom na klasiku.

Baleríny – vzhľady, ktoré zapadajú do najnovších trendov

Nie každá žena je fanúšičkou balerín, čo je škoda, pretože ploché topánky inšpirované baletom majú veľký potenciál. Väčšina ich nosí iba naboso, čo je veľká chyba. V kombinácii s pančuchami, ponožkami a ohrievačmi sú baleríny viac ležérne. Malá zmena zaručuje zaujímavý styling, aj keď základy hrajú „prvé husle“.

Dôležité je, že topánky nemusia byť nutne rovnakej farby ako ponožky a pančuchy. Kontrast je vítaný nielen v súvislosti s farbou, ale aj s textúrou látky. Saténové baleríny s hrubými bielymi ponožkami sa stávajú odvážnejšími a dávajú vzhľadu jedinečný charakter.

Baleríny na leto sú hodnou náhradou za espadrilky na pletenej podrážke a slip-on tenisky. Ľahké, priedušné modely alebo tie bez päty, teda menej zakryté, sa dobre vyrovnajú aj s veľmi vysokými teplotami. Skombinujte ich s vzdušnou mini sukňou alebo šortkami pre dovolenkový vzhľad.

Pridajte štýlový doplnok, ako je náramok na nohu z mušlí, kovový reťaz alebo farebné korálky. Keď sa ochladí, letné baleríny sa objavia v vrstvených kombináciách. Ako ich nosiť? Nenútene omotajte stuhy alebo remienky okolo nohavíc a legín. Týmto spôsobom zvýraznia dievčenský šarm a dodajú štipku módneho nádychu.

Prečítajte si ďalší článok