Čítanie na 3 min 26 sep 2022

Biele tenisky na svadbu už dávno nie sú tabu!

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

Šaty a tenisky. Čo hovoríte na túto kombináciu? V súčasnosti je módnym trendom nosiť biele tenisky na svadbu či rôzne farebné tenisky k spoločenským šatám. Ide o módny doplnok, ktorý je veľmi praktický a pohodlný a je možné ho využiť aj na bežný deň. Ako však kombinovať tenisky k šatám tak, aby pôsobili elegantne? Vyskúšajte tieto tipy.

Šaty a tenisky

Existujú formálne a neformálne udalosti, ktoré si vyžadujú, aby dáma mala oblečené šaty. Medzi formálne udalosti môžeme zaradiť napríklad promócie či svadobný obrad. Napriek tomu, aj tieto udalosti vzápätí končia neformálnou oslavou. Síce si outfit v tomto prípade meniť nemusia, no z praktického hľadiska obuv môžu. Stáva sa to najmä vtedy, ak žena nie je veľkou milovníčkou topánok na opätku. Čo sa však stane a ako to vyzerá, ak si žena obuje tenisky k spoločenským šatám? Vôbec nič a vyzerá to môže veľmi pekne. Dôležité je vedieť, ako šaty a tenisky kombinovať.

Biele tenisky na svadbu

Ak patríte medzi tie ženy, ktorých chôdza v topánkach na vysokom opätku nie je moc príťažlivá, potom si vopred premyslíte, akú obuv na svadbu zvolíte. V minulosti sa často sandále a lodičky na opätku nahrádzali balerínkami. V súčasnosti je však trendom kombinovať šaty a tenisky. Často nevesty zvolia práve biele tenisky na svadbu ku svojim svadobným šatám. Biele tenisky si môžete rôznymi spôsobmi ozvláštniť. Ak máte radi extravaganciu, pokojne si do tenisiek dajte farebné šnúrky. Je potrebné ale myslieť na to, aby aj ženích mal športové tenisky.

Tenisky na svadbu ako náhrada obuvi

Na trhu nájdete aj pohodlné nízke spoločenské topánky. Tie sa odporúča mať aspoň počas obradu v kostole alebo na úrade. Predsa len ide o formálnejší typ udalosti. Ak sa rozhodnete pre tento variant, tenisky si môžete zobrať so sebou. Obuť si ich potom môžete na svadobnej hostine a použiť ich ako náhradu spoločenských topánok.

Tenisky k spoločenským šatám

Po teniskách často siahajú aj družičky a svadobné hostky. Dôvod nosenia je rovnaký ako u neviest. Aj napriek tomu, že družičky majú šaty farebné a nie biele ako nevesta, biele tenisky k spoločenským šatám nie sú zakázané.

Tenisky k šatám s tylovou sukňou

Tylová sukňa patrí medzi typ oblečenia, ktorý môže pôsobiť elegantne, ale aj športovo. Ak si zvolíte k tylovej sukni elegantný korzet, potom odporúčame spoločenské topánky. Ak zvolíte menej formálny vŕšok, pokojne si obujte tenisky k spoločenským šatám.

Tenisky k mini a midi šatám

V tomto prípade máme na mysli mini a midi spoločenské šaty, ktoré majú sukňu v tvare písmena A. Tento typ šiat má mladistvý strih, po ktorom často siahajú družičky. Keďže šaty družičiek sa bežne šijú vo farbách ako je ružová, žltá, oranžová, ale aj v modrá a zelená, nie je problémom, aby mali družičky obuté biele tenisky. Pokojne biele tenisky môžete kombinovať aj vtedy, ak šaty majú kvetinový vzor. Tým dodáte celému outfitu športový a mladistvý vzhľad.

Tenisky k puzdrovým šatám

Čo však v prípade, že máte puzdrové šaty? Nezúfajte! Aj vtedy môžete siahnuť po teniskách k spoločenským šatám. Pri takejto kombinácii odporúčame zvoliť tiež športovejšie doplnky a šperky. Na promočný akt naopak odporúčame predsa len zvoliť lodičky, ale na promočnú oslavu pokojne tenisky.
Mať tenisky na svadbu a tenisky k spoločenským šatám už dávno nie je tabu. Potrebné je ale vedieť, aký štýl tenisiek zvoliť a aké doplnky k celému outfitu ladiť. My odporúčame tenisky značky Converse, ktoré sú maximálne pohodlné a majú jednoduchý dizajn.

Prečítajte si ďalší článok