Čítanie na 3 min 26 sep 2022

Najlepšia záhradná obuv, ktorá udrží vaše nohy v suchu po celý čas

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

Výhodou záhradkárčenia je nielen získanie úrody, ale aj načerpanie vitamínu D, a to najmä počas slnečných dní. Čo však v prípade, že potrebujete stráviť istý čas v záhrade aj v nepriaznivých podmienkach? Záhradná obuv, ktorá udrží vaše nohy v suchu vám s tým pomôžu.

Topánky do záhrady

Kvalitná záhradná obuv je podmienkou pri strávení času v záhrade a starostlivosti o ňu. Obuv do záhrady však nemusí byť nudná a nemusia to byť vyslovene len gumáky. Nechajte sa inšpirovať pri výbere obuvi do záhrady a siahnite po kvalitných, nepremokavých a pohodlných topánkach do záhrady, ktoré môžete využiť aj mimo nej.

Obuv do záhrady a jej jedinečné vlastnosti

Máte doma staré topánky, ktoré už nepotrebujete? Použite ich ako topánky do záhrady. Ak však chcete profesionálnu a vhodnú obuv do záhrady na to určenú, pred výberom sa sústreďte na tieto vlastnosti.

  • Záhradná obuv musí byť nepremokavá.
  • Topánky do záhrady musia byť pohodlné, ľahké a odolné.
  • Záhradná obuv musí byť vzdušná. Tieto vlastnosti musí mať každá pracovná obuv, a to z dôvodu, aby sa vám pri dlhodobom nosení noha v topánke nespotila, pretože vlhkosť podporuje vznik baktérií a zápachu.
  • Obuv do záhrady by mala mať zakryté prsty. Je to preto, aby ste neprišli k nepríjemnému úrazu.
  • Záhradná obuv musí byť pevná, aby nevznikol úraz pri chodení na nerovnom povrchu. Posilnená by mala byť taktiež päta obuvi.
  • Topánky na dvor či do záhrady by mali byť ľahko umývateľné. Keďže sa táto obuv veľmi rýchlo zašpiní, je dobre si nájsť takú, ktorú bude jednoduché vyčistiť.

Najlepšie topánky do záhrady

Topánky do záhrady by ste si taktiež mali vyberať v závislosti od toho, akú činnosť v záhrade vykonávate. Ak sadíte kvietky, môžete siahnuť po menej mohutných, nižších a praktickejších topánkach. Ak sa však venujete práci, pri ktorej je tiež nutné myslieť na bezpečnosť, potom odporúčame siahnuť po mohutnejšej a odolnejšej obuvi do záhrady.

Gumáky do záhrady

Jedným z typov topánok sú gumáky do záhrady. Ide o komfortnú nepremokavú obuv, ktorá vás ochráni pred dažďom a špinou. Gumáky sú tiež odolné, ľahko umývateľné a pohodlné. Pohodlie gumákov zabezpečuje príjemná vnútorná podšívka, ktorá udrží vaše nohy v suchu po celý čas. Gumáky do záhrady sa vyrábajú v rôznych farbách a dizajnoch, preto vôbec nemusíte siahať len po tradičných tmavozelených gumákoch. Gumáky do záhrady môžete využívať pri náročnejších prácach, pretože ochránia nohy aj pred zraneniami.

Gumené šľapky do záhrady

Obuv do záhrady môže byť aj praktická. Síce gumené šľapky do záhrady nezabezpečia, že vaše nohy budú v suchu po celý čas, avšak pri prácach ako je sadenie kvetov, vám maximálne poslúžia. Gumené šľapky do záhrady vyrába aj značka Crocs, ktorá je známa po celom svete. Táto obuv je pohodlná, vzdušná a odolná voči rôznych poškodeniam. Je vyrábaná zo živice, a preto je ľahké ju čistiť. Nemusíte sa ani obávať pošmyknutia, pretože gumené šľapky sú protišmykové.

Záhradné dreváky

Pri výbere záhradných topánok sa môžete stretnúť aj s drevákmi do záhrady, ktoré vyzerajú podobne ako gumené šľapky. Záhradné dreváky sú vyrobené z dreva, majú uzavretú a pevnú špičku a opätok na vyvýšenej platforme.

Záhradné členkové čižmy

Záhradné členkové čižmy majú podobné vlastnosti ako gumáky do záhrady. Rozdiel je len v tom, že ide o topánky, ktoré sú nižšie a často vyrobené z neoprénu. Bez ohľadu na počasie vaše nohy ostanú po celý čas v suchu a teple.

Prečítajte si ďalší článok