Čítanie na 3 min 01 apr 2024

Bosman kabát – ako ho nosiť?

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

Počas teplejších dní sa zvyčajne rozhodneme pre koženú bundu alebo dlhé jarné kabáty. Bosman kabát je trochu zabudnutým vojenským štýlom, ktorý sa občas vracia do módy. Napriek vzhľadu je to mimoriadne univerzálny model. Ako ho nosiť? V našom článku nájdete množstvo praktických tipov, ktoré vám pomôžu vytvoriť váš outfit.

Bosman kabát – must-have vo vašom jarnom šatníku

Bosman kabát je oblečenie, ktoré sa trochu prelína cez bedrá. Výraznou črtou sú dvojradové zapínacie gombíky, ako aj široký golier a klapky na vreckách. Existuje jasný odkaz na vojenské oblečenie, alebo presnejšie na oblečenie námorníkov.

Bosman kabáty existujú v mnohých strihoch, od minimalistických po extrémne kostýmové. Zdvojené farby, ramenné epolety a zlaté gombíky – tieto detaily robia vlnený model ešte viac pripomínajúcim odev používaný námorníkmi. Veľmi moderné verzie sa vyznačujú hlavne nezvyčajnými látkami a zdobením. Bez ohľadu na dizajn zostáva podšívka mimoriadne praktická a nadčasová.

Jarné obdobia je časom, kedy sú topánky dôležitou súčasťou outfitu. Dámsky Bosman kabát je elegantnou, ale zároveň pohodlnou voľbou, ktorá zvýrazní mestský vzhľad. V prechodnom období bude dobre fungovať v dňoch bez dažďa a aj chladnejšie dni. Je to must-have pre ženy, ktoré nemajú radi dlhé kabáty alebo športové bundy.

Dámsky Bosman kabát – ako ho nosiť?

Nízkofarebné Bosman kabáty sú najpraktickejšie, pretože čierna, sivá alebo námornícka modrá poskytujú neutrálny pozadie, zatiaľ čo červené verzie automaticky zvýraznia vzhľad. Čo nosiť s námorníckym štýlom? Tento typ kabátu vyzerá skvele s inými vojenskými prvkami, vrátane ťažkých topánok na šnúrovanie. Nemusíte však preháňať s detailmi, aby celkový vzhľad nevyzeral príliš vojensky. Lepšie je ísť do námorného vzhľadu a použiť pruhované tričko s dlhým rukávom.

 

 

A ako ho teda nosiť? Veľa záleží na príležitosti, počasí a aj našej estetike. Vojenský štýl sa rád obklopuje kožou, úpletom, čipkou, priehľadnosťou a aj silnými kontrastmi. Bosman kabát sa hodí so všetkými typmi spodného oblečenia, od úzkych po široké nohavice a sukne. Rúrkové nohavice, zvonové nohavice, palazzo nohavice – každá je vhodná voľba.

To isté platí aj o strihu sukne. Kožená minisukňa spolu s topánkami v tvare baletných topánok zdôrazní štýl. Kvetinové maxi sukne alebo džínový overal pridávajú outfitu boho dotyk. Hrubý rolák, džínová alebo biela košeľa, jednoduché tričko s krátkymi rukávmi – to sú overené klasiky, ktoré dokončia takmer každý outfit s týmto typom vrchného oblečenia. Nemusíte sa vždy rozhodnúť len pre obyčajné veci, pretože súčasné globálne módne trendy vyžadujú menej zjavné porovnanie, čo osvieži vzhľad Bosman kabátu.

Ako nosiť Bosman kabát ? Tipy pre každú ženu

Nepochybne, že dámsky Bosman kabát je chic voľba, ktorá môže pre nižšie dámy pokojne nahradiť dlhé kúsky z vlny. Celkový vzhľad nielenže vyzerá skvele, ale tiež pomáha vyhnúť sa nebezpečnému „zrezu“ siluety.

Nízke ženy budú milovať monochromatické kombinácie, pretože presne to, čo ich robí vyššími. Topánky na podpätku tento efekt ešte zvýraznia, takže siahnite po stiletto podpätkoch, topánkach na vysokom podpätku a platformových topánkach. Napriek jednotnej farbe môže celkový vzhľad vyniknúť vďaka rôznym textúram materiálov, takže čím viac sú rôznorodé, tým lepšie.

Dámska baretka vynikne v jarnom štýle. Baretka prinesie dotyk nevšednosti, ako aj pletená čiapka, zatiaľ čo vojenská čiapka sa bude vracať k vojenským koreňom kabátu. Skombinujte vzhľad s rôznymi taškami. Veľká taška na nákupy je nevyhnutná cez deň, zatiaľ čo kabelka s retiazkou je lepšia na večeru. Kombinujte rôzne štýly a meníte často kabáty? To je overený spôsob, ako sa uistiť, že sa s určitým kusom rýchlo nezačnete nudiť.

Krátky vlnený kabát je dokonalou náhradou bundy. Prečo? Bosman kabát zahreje štýl. Vo väčšine prípadov sú kabáty vyrobené z prírodného vlákna s výnimočnými zahrievacími vlastnosťami. Je to model vymyslený pre typické  ženy kvôli dvojradovému zapínaniu, ktoré zdôrazňuje siluetu. Okrem toho mierne v tvare V vyrezaný ostrih jemne zúži postavu. V tomto prípade dáva najlepší výsledok tmavá farba.

Čo ďalšie si treba pamätať? Je dobré, aby sa gombíky zmiešali s farbou látky. Týmto spôsobom sú menej viditeľné.

Prečítajte si ďalší článok