Čítanie na 3 min 07 jún 2022

Buďte odvážne! Festivalový príbeh značky answear.LAB o odvahe, vnútornej sile a smelosti

Autor: Henrieta
festivalová kolekcia značky answear.LAB „Be Brave“
Čítanie na 3 minúty

Svet patrí odvážnym. Toto príslovie reinterpretuje answear.LAB vytvorením festivalovej kolekcie „Be Brave“, ktorá vám opäť ukáže, čo je to odvaha.

Život je ako húsenková dráha. Raz sa vznesiete do výšin a dosiahnete viac, než ste si kedy dokázali predstaviť. Inokedy sa rútite dole  ̶  rovno v ústrety najhorším problémom… Z tejto jazdy sa nedá uniknúť. Koniec koncov, všetci máme svoje ciele a sny, chceme si život užiť naplno, vychutnávať si ho, objavoť ho, tešiť sa z každého dňa. Nepriaznivé okolnosti? Zbavte sa ich  ̶   máte niečo silnejšie, čím môžete poraziť aj tých najhorších démonov. Tým niečím je ODVAHA. Nájdete jej veľa, skrýva sa vo vás, rovnako ako v najnovšej festivalovej kolekcii answear.LAB.

Inšpirovaná slobodou, rebelstvom a odvahou

Rebélia, oslobodenie, umelecké vibrácie  ̶  kolekcia „Be Brave“ evokuje slávne motívy zo sveta filmu a umenia, ako aj prelomové momenty z histórie žien. Nájdeme tu štylizácie inšpirované filmom „Thelma a Louise“, v ktorom sa hlavné postavy nebáli riskovať, aby konečne pocítili slobodu. Farebné etno potlače a výšivky boli inšpirované obrazmi Fridy Kahlo  ̶  rebelujúcej mexickej umelkyne, ktorá porušuje tabu. Jej umenie presýtené feminizmom je symbolom emancipácie a odporu voči prijatým pravidlám dominantnej ideológie. Pre potreby kolekcie vytvorila špeciálnu grafiku vyžarujúcu ženskú silu aj ilustrátorka a dizajnérka Katarzyna Bogucka alias Nioska. Napokon zmyselné a odvážne štýly odkazujú na postuláty sexuálnej revolúcie, ktorá šokovala západnú Európu a Ameriku na prelome 60. a 70. rokov 20. storočia. Hnutie spochybnilo tradičné spoločenské a morálne normy a začalo dôležitú diskusiu o témach, ako sú emancipácia a práva žien, antikoncepcia, mimomanželský sex alebo homosexualita. „Be Brave“ nie je prázdny slogan, ale príležitosť utkať nekonečný príbeh o odvahe a o tom, ako byť sama sebou, ako bojovať s vlastnými slabosťami a hrdo kráčať životom v ústrety svojim snom a slobode.

 

Odvaha nie je nedostatok strachu, ale schopnosť pozrieť sa strachu do očí a povedať: „Hej, choď mi z cesty!“

Manifest „Be Brave

Buďte odvážne a chopte sa svojej šance. Nebojte sa problémov, nebojte sa zranenia a už vôbec sa nebojte zlyhania. Keď budete mať pocit, že môžete spadnúť, pripomeňte si cieľ a dôvody vašej životnej cesty. Spomeňte si na cieľovú čiaru, ktorú chcete dosiahnuť. Pozbierajte odvahu z hĺbky svojho bytia a bojujte zo všetkých síl! Pamätajte si, že môžete dosiahnuť akýkoľvek cieľ, ak sa rozhodnete vystúpiť zo svojej komfortnej zóny.

Kolekcia, ktorá vás povzbudzuje k tomu, aby ste boli sami sebou

Vo svete, kde sa ľudia radi prispôsobujú ostatným, buďte niekým, kto hovorí vlastným rozumom. Buďte niekým, kto sa nebojí kráčať sám, ak má na to chuť. Krása nie je pekná tvár, ale svetlo, ktoré vyžaruje z vášho sebavedomia. Buďte nebojácne, autentické a odvážne. Svet sa prispôsobí. Jednoducho kráčajte po svojej ceste s úplnou dôverou a skôr či neskôr budete držať svoje sny v rukách s vedomím, že ste vždy verné svojim hodnotám a zásadám.

Prečítajte si ďalší článok