Čítanie na 2 min 27 jan 2024

Čo je extravagancia v obliekaní?

Autor: Michaela
Čítanie na 2 minúty

Móda je skutočne rozmanitá a pozostáva z mnohých rôznych trendov. Každý dizajnér ponúka svoju vlastnú estetiku. Niektorí preferujú minimalizmus, zatiaľ čo iní ponúkajú úplný zmätok. Extravagancia v oblečení má svojich zástancov, ale aj svojich odporcov. Zistite, ako vytvoriť extravagantný vzhľad.

Čo znamená extravagancia v oblečení?

Spôsob, ako sa obliekame, môže vyjadriť naše presvedčenia alebo hodnoty, zdôrazniť našu individualitu. Móda nám dáva úplnú slobodu pri tvorení nášho obrazu. Rôzne inšpirácie zabezpečujú, že nikto nevyzerá rovnako. Extravagancia v oblečení je bežný jav. Čo to je? Slovo extravagancia podľa slovníka znamená „správanie alebo vzhľad odlišný od bežne akceptovaného“.


Z hľadiska stylingu ide o túžbu byť odlišný od iných ľudí. Vytvárame si vlastné nekonvenčné outfity alebo ideme v stopách dizajnérov. Takíto ľudia sú určite výrazní svojou kreativitou, značnou vzdialenosťou od seba samých a fascináciou módy.

Ako môžete začleniť extravaganciu do vášho štýlu?

Extravagancia: čo to znamená? Pokiaľ ide o oblečenie, ide o originalitu vzhľadu. Niet vôbec otázky o štandardnom vzhľade, minimalizme a konzervatívnych farebných kombináciách. Nasledovanie vlastnej cesty vyžaduje odvahu a zmysel pre estetiku. Extravagancia v oblečení sa prejavuje predovšetkým v rôznych subkultúrach. Módni nadšenci tiež spoľahli na originálne, nevšedné kombinácie.

 

Extravagantný štýl sa skrýva v detailoch. Aj keď celkový vzhľad pôsobí nadnesene alebo silne kontrastuje, každý detail je starostlivo zvážený. Luxusné značky pre ňu a známi dizajnéri sa často rozhodujú pre extravaganciu, pretože vedia, že ženy radi vyčnievajú. Neboja sa vynímať z davu a sústrediť pozornosť na seba. Muži sú v tomto ohľade často oveľa konzervatívnejší, hoci nie všetci samozrejme. Extravagantný štýl tiež zodpovedá ich módnej potrebe.

Extravagancia v oblečení im umožňuje porušiť pravidlá a hľadať svoj vlastný štýl. Pre mnohých ľudí je prejavom farebnej osobnosti napríklad nosenie farebných odevov, flitrov a veľmi šik oblečenie. Ak vás však zaujíma bohaté zdobenie, nebojte sa experimentovať. Luxusné značky pre neho niekedy ponúkajú unisexové návrhy alebo mužské verzie typických ženských modelov. V tomto prípade sú čím nezvyčajnejšie položky, tým lepšie. V konečnom dôsledku extravagancia v móde má mnoho rôznych tvárí.

Prečítajte si ďalší článok