Čítanie na 3 min 27 jan 2024

Módne doplnky na zimu 2023/2024

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

Módne doplnky dokážu elegantne zdôrazniť každý outfit. Aké doplnky stoja za to pridať do vášho šatníka v tejto zimnej sezóne? Pozrite sa na nasledujúce inšpirácie.

Sto percent pohodlia pri zachovaní vlastného jedinečného štýlu – toto je heslo pre zimné trendy. Vyberáte si módne doplnky, ktoré nielen skvele potešia, ale tiež zdôraznia jedinečný charakter celého outfitu. Svetoznámi dizajnéri ukazujú, že nadčasové klasiky budú v nasledujúcich mesiacoch v popredí, hoci v úplne novom, osvieženom vydaní.

Módne XXL doplnky

XXL doplnky vynikajú medzi súčasnými trendami doplnkov. Na chladné zimné dni dizajnéri odporúčajú veľký šál, najlepšie v kockovanom vzore, ktorý sa po rokoch opäť vrátil na podium najhorúcejších trendov sezóny. Šál je doplnok, s ktorým môže zdôrazniť charakter štýlu a transformovať jeho siluetu. Hodí sa takmer ku všetkému – či už k jesennému kabátu, ovčiemu kožušinovému kabátu alebo krátkej bunde. Nehajte ho skrytý pod svojim vrchným odevom. Šál by mal zohrávať hlavnú úlohu v módnom vzhľade.

Oversize kabelka v podobe klasickej nákupnej tašky bude tiež užitočná vo vašej zimnej garderóbe. Je to mimoriadne praktický a pohodlný doplnok. Ak ju zladíte so svojím outfitom, elegantne vynikne a pritiahne pozornosť. Oversize kabelka je viacúčelový doplnok pre akýkoľvek vzhľad. Do nej môžete zbalit takmer všetko, čo potrebujete na rušný deň, a stále vyzerať fenomenálne.

Trendy doplnky: Strieborné kabelky

Niekedy stačí len jediný prvok, aby zdôraznil celý vzhľad. Jedným takým módnym doplnkom je určite strieborná kabelka, ktorá vedie v zozname najmódnejších doplnkov na jeseň-zimu 2023/2024.

Strieborné kabelky sa vracajú ako bumerang do ženských šatníkov a na prehliadkové móla. V minulosti boli neodmysliteľnou súčasťou silvestrovského vzhľadu. Teraz sa nosia každý deň počas celej sezóny. Dizajnéri dokazujú, že sú doplnkom, ktorý sa hodí aj k najklasickejším bežným outfitom. Je tiež ideálna pre odvážnejšie outfity. Nie len ich zatraktívňuje, ale tiež im dodáva originálny vzhľad.


Dnešní špičkoví módni dizajnéri súhlasia. Trendy každej sezóny by sa mali prelínať a zostať s nami dlhšie. Čierne klasické stiletty sa perfektne hodia do tohto konceptu.

Čierne topánky na vysokom podpätku sú ako malé čierne šaty. Hodí sa k akémukoľvek outfitu a dokonale dopĺňajú celkový vzhľad. Napriek dojmu nie sú len topánky na večer, čo dokazujú hlavné módne domy. Bez ohľadu na to, aký štýl a estetiku máte radi, čierne topánky na vysokom podpätku sú položkou šatníka, ktorá vyhovuje každému a každej situácii, aj v chladnejšie dni.


Klasické topánky nemusia znamenať nudné a opakujúce sa. Čierne topánky na vysokom podpätku sa vyznačujú svojou textúrou a materiálmi, z ktorých sú vyrobené. Potešia fanúšikov prírodného koženého materiálu, žmolkov alebo kreatívnejších riešení, ako sú lesklé flitry a nylon.

Vysoké čižmy v móde

Vysoké čižmy s priliehavým alebo elastickým vrchným dielom. Na plochej podrážke, štíhlej špičke alebo extravagántnej platforme ako dizajny Naked Wolf. Opäť raz sú čižmy na čele zoznamu zimných trendov a nechystajú sa odovzdať pódium žiadnej inej obuvi. Je mnoho dôvodov, prečo. Sú to topánky, ktoré zdôrazňujú ženskosť a dobre fungujú ako doplnok k bežným aj večerným outfitom.

Obľúbené sú najmä stredne vysoké čižmy. Niektoré modely pripomínajú slávne pantaboots a hodia sa k eklektickým outfitom. Iné sa ľahko začlenia do minimalistických outfitov a môžu byť skombinované s vzdušným šatôčkom, hrubým svetrom, sakom alebo dobre padnúcim kabátom.

Vojenské, ale vo vašom štýle

Ženy všetkých vekových kategórií a estetík sú radi, že ich nosia. Vojenský vzhľad si pred pár rokmi získal naše srdcia, ale až teraz ohromuje prehliadkové móla najväčších módnych domov. Sú pohodlné, odolné a veľmi štýlové. Aké modely budú trendy v nasledujúcich mesiacoch?

Čierne vojenské bagery v jednoduchom, minimalistickom štýle vám budú držať krok. Aj keď ich forma nie je prehnaná, určite pridajú charakter každému outfitu. Budú výborne vyzerať s klasickým kabátom, bundou, ale aj s ramonovou bundou alebo katanou. Čierne bagery sú vedúcim typom obuvi, ale béžové trappers sa hanblivo dostávajú na čelo. Odtiene béžovej sú trendy v tejto sezóne a neunikli ani doplnkom. Je to rovnako univerzálna farba a dobre sa hodí k rôznym vzhľadom – od šiat po bežné outfity s bielou košeľou a džínsami.

Fanúšikovia zdobených doplnkov ocenia bagery s reťazami a rhinestones. Ak sa vám ťažko rozlúčiť so športovou obuvou, v jesennom a zimnom období ich vymieňajte za bagery inšpirované teniskami. Dokonale doplnia každý športový vzhľad.

Prečítajte si ďalší článok