Čítanie na 3 min 23 okt 2023

Colmar: Na pódiu talianskych športových značiek

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

Colmar je značka obľúbená medzi milovníkmi módy pre svoju vysokú kvalitu, vynikajúcu pohodlnosť a originálny dizajn. Značka pôsobí už viac ako storočie. Za tie roky zaznamenala mnoho úspechov. Práve Colmar ako prvý vytvoril aerodynamický lyžiarsky oblek, v ktorom Zeno Colò získal titul na majstrovstvách sveta. Čo ešte robí túto taliansku športovú značku výnimočnou?

Od pracovnej obuvi po športový odev najvyššej kvality

História značky Colmar sa začína v roku 1923. Vtedy manželský pár Irma a Mario Colombo otvorili svoju prvú továreň v meste Monza, Taliansko. Boli odborníci v spracovaní textílií, pretože predtým pracovali v továrni na výrobu filcu, ktorý bol v tej dobe považovaný za veľmi cenný komodit. Avšak rozhodli sa pre výrobu pracovnej obuvi, najmä pracovných kombinéz, čiapok a gamaš, vo svojej novovzniknutej firme.

Názov Colmar vznikol v rovnakom období, počas spoločenského stretnutia páru s blízkymi priateľmi. Spoločne napísali náhodné slová na obal cigariet. V jednom okamihu z týchto slov vytvorili slovo Colmar z prvých troch písmen mena a priezviska Maria Colomba. Pár sa do tohto zhluku písmen tak zamiloval, že sa rozhodol nazvať svoju značku týmto spôsobom.

 

Irma a Mario zmenili druh oblečenia, ktoré vyrábali, po druhej svetovej vojne, keď ľudia začali tráviť svoj voľný čas čoraz zaujímavejšími a kreatívnymi spôsobmi. V Taliansku sa stalo módou ísť na niekoľko dní lyžovať do stále hustnúcich horských stredísk. Milovníci zimných športov preto hľadali pohodlné oblečenie, ktoré by ich ochránilo pred náročnými poveternostnými podmienkami, chladom, vetrom a vlhkosťou. Taliani začali zjazdovať svahy v oblekoch vyrobených v továrni Colombo. Značný záujem o outdoorové oblečenie presvedčil pár, aby zvýšil výrobu odevov a rozšíril sortiment o lyžiarske oblečenie.

Colmar: Záruka pohodlia za každých podmienok

Colmar stále čerpá inšpiráciu zo sveta športu, pričom lyžovanie, snowboarding a golf sú stále jeho obľúbenými športmi. Každý, kto nosí štýl značky, sa môže cítiť ako profesionálny športovec každý deň. To je všetko vďaka spolupráci Colmaru v tvorivom procese s top športovcami, inštruktormi lyžovania a snowboardingu a vedúcimi športovými organizáciami, ako je Talianska zimná športová federácia.

 

Odevy, ktoré značka vyrába, zabezpečujú pohodlie aj v najnáročnejších poveternostných podmienkach. Okrem toho sa vyznačujú originálnym dizajnom a šikovným spojením moderných foriem s tradičným dizajnom športových odevov. Dnes vytvára Colmar nielen športové oblečenie, ale aj oblečenie do mesta.

Príkladom oblečenia, ktoré sa hodí na všetky príležitosti – nie len tie spojené s fyzickou aktivitou – je kolekcia Colmar Originals. Chcete nosiť oblečenie vysokej kvality s dizajnom inšpirovaným športom? Môžete si vybrať zo sortimentu značky, ako sú teplé bundy s perím, vesty, mikiny z bavlny, polo tričká, tričká s dlhým rukávom a dokonca aj šaty, blúzky, látkové nohavice alebo topánky. So značkou Colmar budete pripravení na všetky výzvy jesene a zimy v najlepšom štýle.

 

Prečítajte si ďalší článok