Čítanie na 3 min 23 okt 2023

Ako nosiť „mom jeans“?

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

„Mom jeans“ sú už niekoľko sezón veľmi populárne. Mnoho dám sa stále obáva investovať do nich. Je toto vhodná voľba pre každú ženu? S čím by ste tieto džínsy mali nosiť? Určite si môžete prezrieť trendy s „mom jeans“!

Čo sú to „mom jeans“?

„Mom jeans“ sú výrazné džínsy, ktoré majú vysoký pás a zužujú ku kontíkom. Sú oveľa širšie v bokoch a nohavice sú obvykle dlhé do 7/8 dĺžky alebo zavinuté. Majú uvoľnený strih a môžu byť jednoduché alebo s viditeľnými vybíjancami, dierami a inými ozdobami. „Mom jeans“ sa vyrábajú v rôznych odtieňoch modrej farby. Existujú tiež klasické varianty v stále módnej čiernej. Môžeme vám zaručiť, že tento štýlový model z 80. a 90. rokov zrejme ešte dlho nezmizne z vrchu trendov.

Pre koho sú vhodné?

„Mom jeans“ sú vhodné pre mnoho žien, a to aj napriek tomu, že si to veľa žien nemyslí. Ktorým typom postavy by však mali tieto džínsy najlepšie sadnúť? Ich špecifický strih im umožňuje šikovne skrývať objemné boky a stehná, ako aj vyčnievajúce brucho. Sú ideálnou voľbou pre typ postavy hruška, hoci by ste mali určite pridať na hornej časti tela, aby sa vyrovnali proporcie tela. Tieto džínsy sú nepochybne perfektnými nohavicami pre ženy s väčšími stehnami. Silnejšie ženy v nich budú vyzerať naozaj krásne. Dôležité je, že ženy s postavou inverzného trojuholníka by mali mať tento model nohavíc určite vo svojom šatníku, pretože pomôžu upraviť proporcie tela. Užšia postava svoj úzky pás zdôrazní s „mom jeans“. Takéto strihy sú ideálne pre štíhlejšie ženy.

S čím nosiť „mom jeans“?

„Mom jeans“ sú skvelou voľbou nielen na denné, ale aj večerné outfity. Pre mestský vzhľad môžete použiť základné kúsky ako biela košeľa, prúžkované tričko alebo krátka hladká strapless blúzka. Je dobré vybrať varianty s odkrytým pásom, alebo si vrch zasunúť do nohavíc, pretože to pôsobí výhodne na váš pás. Pre efekt podobný crop topom môžete tiež vyskúšať oversize modely zasunuté do prednej časti nohavíc.

V chladnejších obdobiach budete potrebovať vrchný šat. „Mom jeans“ s mikinou alebo športovou bundou – tento mix vždy dobre vyzerá. Pre elegantnejšiu kombináciu pridajte sako. Môžete si vybrať krátke alebo dlhé modely. Čo sa týka kabátov, doplňte svoje „mom jeans“ klasickým sakom alebo nadrozmerným vrchným odevom. K tomu môže byť vhodný kožuch alebo elegantný plášť. V zime by mali byť samozrejmosťou perové bundy a na jar plášte.

Štýly „mom jeans“ s dierami budú určite viac nonšalantné. Pre večerný vzhľad pridajte korzet alebo body a veľa šperkov pre elegantný vzhľad. Na denné nosenie siahnite po hnedých pleteninách, košeliach a minimalistických topoch, aby ste celkový vzhľad zjemnili. „Mom jeans“ a sieťované pančuchy sú zaujímavou kombináciou, najmä ak majú nohavice väčšie výrezy, ktoré odkrývajú sieťované pančuchy.

Ako nosiť topánky s „mom jeans“?

Štýly s „mom jeans“ sú v podstate outfitmi na celý rok, ktoré sa hlavne líšia vzhľadom k doplnkom. Mestský vzhľad vytvoríte pridaním pohodlných tenisiek alebo topánok na bežecké trate, či už krátke alebo dlhé. Treba však mať na pamäti, že vysoká obuv môže opticky skrátiť nohy.

7/8 dlhé nohavice sú ideálne pre vysokú obuv. Stiletto topánky budú perfektné do práce, ale aj na rande. V chladnejších obdobiach sa dajú použiť topánky na opätku a masívne stiletto. „Mom jeans“ pre postavu presýpacieho hodinového tvaru by s nimi určite mali byť, pretože jemný podpätok nebude vyzerať príliš dobre s ich tvarom tela. V lete si vyberte žabky, sandále alebo espadrilky.

Čierne „mom jeans“ môžete kombinovať s rôznymi vzhľadmi. Pre decentnejší vzhľad siahnite po výraznejších topánkach, ako sú topánky na šnurovanie alebo zdobené topánky na podpätku. Detaily v členkovej oblasti môžu opticky skrátiť nohy, preto budú najlepšie pre vysoké ženy. Máte radi nevšedné outfity? „Mom jeans“ a košeľa s pánskymi mokasínkami je jednoduchý, no nevšedný outfit, ktorý môžete nosiť na mnoho príležitostí.

Prečítajte si ďalší článok