Čítanie na 3 min 01 apr 2021

Dajte si do tela, a vyskladajte si svoj športový outfit!

Autor: Nicole
Čítanie na 3 minúty

Slniečko nás nielen ťahá von, ale začína v nás prebúdzať aj chuť, niečo robiť so svojou formou. Vyberte si preto svoju obľúbenú disciplínu, a doplňte si spolu s nami súpravu na cvičenie. Vyskladali sme pre vás, to najlepšie športové oblečenie a doplnky.

Po sviatkoch jari nás čaká ďaľšia oslava v podobe Medzinárodného dňa športu. Oslávte ho solídnym tréningom, vráťte sa k dobrým športovým návykom a popracujte na svojej kondičke (pretože zdravé telo má zdravého ducha, však?). Bez ohľadu na to, či plánujete cvičiť doma alebo vonku, pripravili sme pre vás niekoľko športových štýlov – praktický, zodpovedajúci trendom, pohodlný. Aby bol tréning skutočným potešením.

Začnite so športovou obuvou

Nemusíme vám pripomínať dôležitosť správne vybranej obuvi. Tenisky vhodné na tréning by mali byť pohodlné a vhodné pre vašu nohu. Stabilné (najlepšie s protišmykovou podrážkou), ľahké a tlmiace nárazy. Môžete si zvoliť ďalšie parametre v závislosti od športu, ktorému sa venujete – niektoré topánky budú vhodné pre domáce fitness, niečo iné bude dobre fungovať pri behu na tvrdom povrchu. Venujte pozornosť tomu, či plánujete cvičiť doma alebo v teréne – ak sa zameriavate na outdoorový tréning, rátajte aj s obuvou odolnou proti vode, a s možnosťou ľahkého odstránenia nečistôt z jej povrchu.

ON-RUNNING / REEBOK / ADIDAS ORIGINALS

ADIDAS PERFORMANCE / ADIDAS BY STELLA MCCARTNEY / UNDER ARMOUR

UNDER ARMOUR / ADIDAS ORIGINALS / UNDER ARMOUR

ADIDAS ORIGINALS / PUMA  / ON-RUNNING

Čo si obliecť na tréning doma?

V minulosti sa vaše dobrodružstvo so športom začalo domácim tréningom – dnes je to vlastne nevyhnutnosť. Nemôžete len tak cvičiť fitnes, praktikovať jogu alebo  cvičiť s vlastnou váhou – potrebujete zakaždým rozcvičku, a na každý druh aktivity, potrebujete vhodné, neobmedzujúce oblečenie. Či už si vyberiete obtiahnuté tričko a legíny alebo voľnejšie tepláky, je len na vás a vašich preferenciách. Ak chcete spáliť kalórie v spoločnosti najnovších trendov, vyberte si športový croptop a cyklistické šortky. Mužom aj ženám sa bude páčiť napríklad dlhý rukáv so zipsom pri krku a výrazné kontrastné farebné kombinácie  športového oblečenia, inšpirovaného z 80. a 90. rokov.

NIKE / GUESS / ADIDAS BY STELLA MCCARTNEY

CHAMPION / GUESS / NIKE

UNDER ARMOUR / ADIDAS ORIGINALS / ADIDAS ORIGINALS

ADIDAS ORIGINALS / PUMA / ADIDAS PERFORMANCE

Športové oblečenie a užitočné doplnky

Jarné počasie je ako stvorené pre outdoorové športy. Môžete behať na kratšie i dlhšie vzdialenosti, jazdiť na bicykli, venovať sa trochu uvoľnenejšej nordickej chôdzi alebo využiť posilňovňu v parku. Okrem štandardného setu športovej obuvi, šortiek alebo legín a topu, sa v chladnejších dňoch oplatí zvoliť ešte aj mikinu alebo bundu s dlhým rukávom. Hneď po tréningu sa tiež osvedčí teplejší vrchný odev – vetrovka alebo ľahká bunda do dažďa, budú perfektnou voľbou v chladnejších dňoch. Môžete si ich dať aj vtedy, keď plánujete stráviť niekoľko hodín mimo bytu. Z potrebného príslušenstva pomáha v krízových chvíľach, fľaša s vodou alebo náramok, ktorý  vsiakne prebytočný pot. Nezabudnite sa chrániť pred slnkom: sú tu okuliare s UV ochranou aj bejzbalová čiapka od jednej z najobľúbenejších športových značiek. Stačí už len zbaliť telefón a ďalšie malé predmety alebo do šikovného vrecka, alebo si vezmite rovno so sebou batoh.

CHAMPION / CAMELBAK / ADIDAS ORIGINALS

ADIDAS ORIGINALS / MYGA / FILA

CALVIN KLEIN PERFORMANCE / NIKE / CONVERSE

NIKE / CAMELBAK / ADIDAS ORIGINALS

Prečítajte si ďalší článok