Čítanie na 3 min 27 aug 2021

Denim pop-up store – po lete vsaďte na džínsy!

Autor: Henrieta
Denim pop-up store - po lete vsaďte na džínsy!
Čítanie na 3 minúty

Hneď po prázdninách sa vraciame k… džínsom! Pozrite si aktuálne trendy a najhorúcejšie džínsové novinky na jeseň a inšpirujte sa našimi tipmi.

Hoci je denim univerzálny a celoročný, v lete naň na chvíľu zabúdame. Je čas osviežiť si pamäť a vybrať si nové džínsy, ktoré vás budú sprevádzať v práci, v škole aj vo voľnom čase. A je z čoho vyberať! Priamo od influencerov, z prehliadkových mól a týždňa módy sme pre vás vybrali niekoľko tipov.

Strihy džínsov, ktoré budú top hitom sezóny

Túto jeseň je jedno isté, v našich džínsových návratoch stále vynechávame skinny model (aj keď s vedomím, že móda sa točí v kruhu, naša láska k nim o pár sezón pravdepodobne opäť ožije). Trendy sú rovné džínsy s vysokým pásom inšpirované 80. rokmi, spolu so zvonovými a bootcut štýlmi. Ak vám stále chýba pohodlie, vyberte si voľné džínsy. Tí, ktorí udávajú trendy, kombinujú široké nohavice s cropp topmi doplnené oversize sakom. A čo vy?

košeľa KARL LAGERFELD / rifle MANGO / kovbojské topánky ANSWEAR.LAB /

top TOMMY JEANS / kožená bunda THE KOOPLES / rifle LEE / topánky DR MARTENS /

Strihy džínsov, ktoré budú top hitom sezóny

Vzory a farby džínsov

Poďme sa porozprávať o farbách. Veď džínsy nie sú k dispozícii len v „modrej“ verzii, hoci klasické odtiene modrej sú túto jeseň veľmi žiadané. V tomto ročnom období si tiež častejšie vyberáme tmavšie farby, čo si všimli aj trendsetteri. Pripravte sa teda na to, že si môžete vybrať tmavomodré a sivé džínsy. Ak si myslíte, že takéto riešenie je pre vás príliš typické a nudné (ale môže byť denim nudný?), siahnite po spraných materiáloch s efektom Acid Wash, po farebných potlačiach na denime a patchworku.

top ANSWEAR.LAB / kožená budna MANGO / sandále VAGABOND /

Vzory a farby džínsov

športová podprsenka CALVIN KLEIN / rifľová bunda MISS SIXTY / rifle LEE /

rifľová bunda SELECTED / rifle LEVI’S /

Vzory a farby džínsov

Vzory a farby džínsov

bavlnená košeľa WRANGLER / rifle LEVI′S / topánky DR MARTENS /

Udržateľná móda

Našťastie, nejde len o dočasný trend, ale o stály trend, ktorý tu s nami zostane ešte dlho (dúfame, že navždy). Keď hľadáte nové džínsy, bundu, sukňu alebo džínsovú košeľu, nebojte sa investovať do kvalitných a eco-friendly kúskov. V prvom rade sa oplatí hľadať veci pod hlavičkou iniciatívy Better Cotton Initiative. Táto iniciatíva podporuje výrobu udržateľných surovín, s obmedzením pesticídov a menšou spotrebou vody. Vaše džínsy môžu pozostávať nielen z organickej bavlny, ale aj z recyklovaných materiálov. Oplatí sa tiež podporovať také značky džínsov, ktoré zavádzajú výrobné normy šetrné k planéte, nepoužívajú škodlivé chemikálie a znižujú spotrebu energie alebo vody. Vyberajte a noste uvedomelo!

Vzory a farby džínsov

tričko LEVI’S / rifle MEDICINE / tenisky VANS / šatka MEDICINE /

mikina LEVI’S / rifľová bunda LEVI’S / rifle LEVI’S / topánky NEW BALANCE /

Prečítajte si ďalší článok