Čítanie na 3 min 14 sep 2021

6 kabeliek, ktoré túto sezónu jednoducho musíte mať

Autor: Henrieta
6 kabeliek, ktoré túto sezónu jednoducho musíte mať
Čítanie na 3 minúty

Očarujúce, praktické, vhodné na každú príležitosť… Tieto typy kabeliek vládnu tejto sezóne!

Módne dámske kabelky – s kožušinou

Vaša kabelka zostane v teple! Mäkké kožušiny, medvedíky, bambuľky a ovčie kožušiny dominujú tejto sezóne, ale v dosť nezvyčajnej podobe – zdobia dámske kabelky. Niekedy ich úplne zakrývajú a vytvárajú nadýchanú štruktúru, inokedy sú len ozdobou, napr. pásu alebo okraja, ale v každom vydaní vyzerajú veľmi zaujímavo. Kožušinové tašky sa dodávajú vo verziách mini aj maxi. Hodia sa ku koženým bundám, vlneným kabátom a pleteným šatám.

MISS SIXTY / LOVE MOSCHINO / LOVE MOSCHINO

TWINSET / LOVE MOSCHINO / LOVE MOSCHINO

Taška roku 2021 – shopper bag

Tento typ dámskej kabelky je známy už dlho, ale v posledných sezónach triumfuje. Pre shopaholikov a fanúšikov, ktorí majú všetko po ruke, máme senzačnú správu – nákupná taška zostane s nami aj túto jeseň. Obrovská kabelka, zvyčajne obdĺžnikového tvaru a s veľkými rúčkami, sa hodí k trenčkotu, oversize saku alebo nonšalantnému svetru. K obľúbeným materiálom tejto sezóny patrí hrubé plátno a prešívaná látka orthalion (presne taká istá, aká sa používa na páperové bundy), ako aj kožená klasika. Ak chcete vyniknúť, vyberte si výraznú farbu, napríklad kobaltovú alebo ružovú, alebo výraznú textúru.

UNIT COLORS OF BENETTON / LOVE MOSCHINO / MANGO

HUGO / BIMBA Y LOLABIMBA Y LOLA /

6 kabeliek, ktoré túto sezónu jednoducho musíte mať

Typy na trendy dámske kabelky v štýle baguette

Nebudeme to skrývať – milujeme 90. roky a ich módu. A rovnako sú na tom aj návrhári a top značky, ktoré neustále propagujú kabelky v štýle baguette. Minimalistická kabelka v tvare polmesiaca nebude túto jeseň taká jednoduchá. Populárne sa stávajú XXL verzie, modely s volánmi, zdobené monogramom alebo masívnou retiazkou. Je z čoho vyberať!

MARC O`POLO / TORY BURCH / ANSWEAR.LAB

ANSWEAR.LAB / NOBO / KATE SPADE

Kabelky so šperkom

Nechajte dlhšie jesenné večery rozžiariť trblietkami, ktoré  vyžarujú z vašej kabelky – konkrétne zo šperkov, ktorými bude ozdobená. Obľúbené sú stále retiazky nahrádzajúce remienky, hoci masívne články sú niekedy len dekoratívne. Obľúbené sú aj kovové, zlaté a strieborné odznaky, logá a nity usporiadané do kompozícií. Niektoré značky idú ešte ďalej a na svoje tašky umiestňujú malé perly a kryštály – s takouto sofistikovanou ozdobou už ďalšie šperky nie sú potrebné!

KURT GEIGER / GUESS / KARL LAGERFELD

KARL LAGERFELD / GUESS / GUESS

6 kabeliek, ktoré túto sezónu jednoducho musíte mať

Módne kabelky – zaostrené na textúry

V trendoch kabeliek sa toho deje veľa. Záleží nielen na tvare, veľkosti a farbe, ale aj na textúre. Čím komplikovanejšia, tým lepšia! Medzi návrhmi známych značiek nájdeme modely potiahnuté mäsitou boucle látkou alebo zakončené strapcami. Nezabúdame ani na prešívanie a riasenie, ktoré v tejto sezóne nadobúdajú efektné tvary a sú čoraz viac „priestorové“. Sofistikované vrkoče zasa odkazujú na letné podnebie, ale v jesennej verzii sú vyrobené z kože.

LIO JO / SISLEY / GUESS

PINKO / COCCINELLE / TWINSET

Printmania vo svete kabeliek

Niektoré typy dámskych kabeliek sú pokryté drobnou pravidelnou potlačou – to je ďalší horúci trend tejto sezóny. Módne sú grafické interpretácie logotypov, ako aj geometrické vzory pripomínajúce kompozíciu art deco alebo odkazujúce na retro štýl polovice dvadsiateho storočia. Farebné kabelky sú pútavé – určite prinesú závan optimizmu a radosti do jesennej reality, ktorá nás čoskoro čaká.

KATE SPADE / FURLA / PINKO

JOOP! / RALPH LAUREN / DKNY

Prečítajte si ďalší článok