Čítanie na 3 min 28 feb 2019

FASHION WEEK – SPOZNAJTE AKTUÁLNE TRENDY 2019 Z MÓDNYCH TÝŽDŇOV V NEW YORKU, LONDÝNE A V MILÁNE

Autor: Nicole
Čítanie na 3 minúty

Zakaždým je to okázalá udalosť, ktorá si podmaní takmer celý módny svet. Každý Fashion Week má svoju charakteristickú tvár, svoje typické módne hity i svoje neprehliadnuteľné tváre. Je to zmes súčasných trendov, najaktuálnejších kolekcií, ale aj pouličného fashion vkusu, ktorý práve kraľuje v jednotlivých mestách. Ak ste tam neboli, pozrite sa s nami, čo zachvátilo prehliadkové móla počas Jarných týždňov módy!

Módne týždne vo Februári a v Marci v štyroch metropolách, sú skutočnými festivalmi módy, lákajúce davy celebrít, bloggerov, influencerov, módnych redaktorov i štylistov, ktorí tak dostanú priestor ukázať svoje najmódnejšie stylingy. Je to scéna, počas ktorej môžete vidieť nielen to naj na budúcu jesennú sezónu, ale aj ukážky trendov v  uliciach. V našom módnom bedekri  sme vám zhrnuli tie najhorúcejšie outfity, ktoré by ste mali vo svojom šatníku v tejto sezóne mať.

New York Fashion Week Tohtoročný New York Fashion Week sa niesol v štýle – streetwear. Nie je to zase až takou novinkou, pretože oversize kabáty, neónové mikiny a eklektické kombinácie  z 80-tych rokov sa dokonale miešajú s architektúrou tohto mesta. Stylisti sa doslova zamilovali do bielych topánok a XXL kabeliek. Preferovanou farbou sa ukázala byť ružová, viditeľná najmä na kabátoch i kožušinách. Svoje miesto si upevnila aj žiarivá neónová, ktorá rozjasnila  klobúky, šaty či blúzky v kombinácii s neutrálnymi odtieňmi na ležérnom oblečení. Hitom nielen na mólach, ale aj v reálnom svete sa stali ženské nohavicové kostýmy, predovšetkým tie vzorové – podporené značkami Carolina Herrera i Marc Jacobs. Nesú v sebe povestnú symboliku tzv. power dress code, pracujúcej ženy v businesse.

ONLY / PUBLIC DESIRE / JACQUELINE DE YONG / ANSWEAR / TALLY WEIJL

ANSWEAR / MISS SIXTY / GUESS JEANS / EMPORIO ARMANI / SILVIAN HEACH

London Fashion Week Londýnsky týždeň módy musí byť vždy iný. Trochu živý, trochu rebelujúci a trochu anarchistický. A tak tomu bolo aj tentoraz. Anglická mekka módy postavila svoje trendy na fashion novinkách za posledné desaťročie. Takže svoju renesanciu zažili punk, rybárske siete, čelenky, rybárske klobúky ako vyňaté z hip-hopových  hudobných videí i pop-artové šatky či šáliky, ktoré sa budú nosiť uviazané nielen okolo krku ale aj na kabelkách. Farebný eklektizmus bol zjemnený béžovou, ktorá sa ukázala byť voľbou číslo jedna! Bola prítomná na predvádzacích mólach, ale aj medzi prítomnými hosťami na prehliadkach, či v uliciach Londýna. A to je jeden z hlavných dôvodov, prečo si budeme v béžovej  kupovať napríklad trenčkot, svetre alebo šaty.

ANSWEAR / RALPH LAUREN / ANSWEAR / PIECES / TOMMY HILFIGER

REVIEW / GLAMOROUS / JACQUELINE DE YONG / ONLY / ANSWEAR

Milan Fashion Week Týždeň módy v Miláne je oslavou eklektiky. Oslava farieb, kontrastov a zmesi niekoľkých ér dominovala nielen počas prehliadky Gucci, ale aj v uliciach tejto metropoly. Móda, ktorá prišla na taliansky týždeň módy, bola akoby predzvesťou jari – pastelové farby dostali zelenú: béžová, svetlo modrá či ružová, zelená a oranžová doslova vyburcovali myseľ, aby sa už pripravila na slnkom vyhriate dni. Svoj triumf aj tu dosiahli oversize kúsky. Opäť sa k nám vrátili obrovské puffi rukávy, veľké mašle ako súčasť zdobenia na šatách, a samozrejme nechýbali ani veľké slnečné okuliare. Napokon, taliansky glamour je záväzný.

ONLY / VERSACE / VERO MODA / TRUSSARDI JEANS / VERO MODA

VILA / SILVIAN HEACH / MANGO / DESIGUAL / SILVIAN HEACH

Prečítajte si ďalší článok