Čítanie na 4 min 05 mar 2019

4 JARNÉ TRENDY, KTORÉ OVLÁDNU JAR!

Autor: Nicole
Čítanie na 4 minúty

Začnite s nami jar na módnej vlne, pretože vám ponúkneme tie najhorúcejšie  trendy tejto sezóny, ktoré by ste nemali vo vašich outfitoch ignorovať. Inšpirujte sa spolu s nami, čo ponúkajú dizajnéri, štylisti a svetoví trendsetteri!

Zvierací vzor

Hoci leopardia potlač minulú sezónu dominovala, svoje miesto si medzi milovníkmi módy, nájde aj na jar. Tentokrát to však bude aj v spoločnosti iných potlačí nebezpečných predátorov. Škvrny, zebrie aj tygrie pruhy, hadia koža … existuje veľa možností. Saint Laurent, Balenciaga a Ellie Saab odeli modelky do týchto vzorov od hlavy až po päty : či už to boli šaty, obleky, kabáty, alebo len doplnky. Ak nemáte chuť vykročiť na ulicu celá vo zvieracom vzore, pokojne si môžete vybrať iba jeden kúsok v tomto štýle, napr. čiapku alebo hadinkové topánky, do ktorých sa zamilovali všetci fashionisti.

ANSWEAR / ANSWEAR / ANSWEAR / HAILY´S / TALLY WEIJL

Sila kvetov

Prísť na jar s kvetinovou potlačou nie je nič nové, keďže sa tento vzor hreje na výslní takmer každú sezónu, i keď v obnovenej variante. A podobne je tomu aj tentoraz. Hitom sú však veľké a expresívne vzory, v ktorých kvety okupujú takmer celú látku. Charakteristické vzory, často podtrhnuté tmavšími obrysmi, predviedol vo svojej kolekcii napríklad návrhár kanadsko – tureckého pôvodu  Erdem Moralioglu. Gucci a Louis Vuitton zase stavili na ruže – tento ultrajemný vzor sa krásne zaskvel na vzdušných šatách i blúzkach. Kvety na mäkkých materiáloch sú tou romantickejšou verziou tejto sezóny. Nájdete ich umiestnené aj na šifónových šatách (nevyhnutne v pastelových odtieňoch), ktoré každej dáme dodajú mladistvý, dievčenský šarm.

ANSWEARANSWEARANSWEAR / GUESS JEANS / ONLY

Buďte neutrál!

Ozveny tohto trendu sme zachytili už z minulého roku, kde ich vyniesli medzi instagramové fashionistky Kim Kardashiam a Kendall Jenner. Avšak v tomto roku ideme na béžovej vlne všetci! Túto sezónu získava neutrálna farba prevahu, nad tými intenzívnymi. Béžová dominuje všade – na mólach, v streetfashion aj na sociálnych sieťach. Do béžovej sa zamilovala celá high fashion garnitúra: Dior, Burberry, Balmain, Fendi, Chanel, Max Mara, Stella McCartney i mnohí ďalší dizajnéri, ktorí jednotný celkový vzhľad hrajúci odtieňmi béžovej, obohatili o tmavšie doplnky. Počas Fashion týždňov v  New Yorku, Londýne, Miláne aj v Paríži, sa bez béžovej nezaobišel žiaden styling. Dôvod, je jednoduchý. Táto farba necháva vyznieť formu a súčasne aj minimalizmus. Béžová bunda, košeľa, šaty alebo plášť sú teda pre nás, na jar nevyhnuteľné!

ANSWEAR / VILA / VERO MODA / MEDICINE / ANSWEAR

Kreatívne krajčírstvo

Power dressingu alebo ak chcete dámskemu kostýmčeku sa s prichádzajúcou jarou bude dariť dobre. Na vrchole je predovšetkým výrazná farba (podobne ako u Etro) a zaujímavý vzor: pruhy alebo kvety, ktoré predstavili  Versace, Dolce & Gabbana alebo Caroline Herrera. Nová sezóna je tiež novou interpretáciou ženského kostýmu a klasických „pánskych doplnkov“. Nebojte sa byť kontroverznou – dámske kostýmy sú obohatené o štýlové doplnky ako kovbojské topánky. Bikerky či šortky hosťovali zase na módnych šou Chanel a Roberto Cavalli.

ANSWEAR / JACQUELINE DE YONG / ANSWEAR / ANSWEAR / MEDICINE

Prečítajte si ďalší článok