Čítanie na 4 min 23 mar 2021

Jarné kabáty a bundy – práve teraz, im patrí vaša pozornosť!

Autor: Nicole
Čítanie na 4 minúty

Skôr či neskôr už budeme zhadzovať dole bundy, umelé kožušiny aj hrubé vlnené kabáty. A medzitým, by sme sa mohli porozhliadnuť na naše jarné návrhy. Tu je 5 trendov, ktorým stojí za to, venovať pozornosť.

Klasika v novom vydaní

Túto jar sa vraciame ku klasike! Po rokoch experimentovania so strihmi, doplnkami a farebnými kombináciami sa klasický trenčkot stáva niečím novým, sviežim a najžiadanejším. S klopovým golierom, previazaný v páse a siahajúci po kolená, sa stane najuniverzálnejším vrchným odevom v nasledujúcich mesiacoch. Nosíme ho nonšalantne, kombinujeme ho s riflovým a mikinovým úpletom alebo nosením jako oversize bundy. Dizajnéri sa rozhodujú pre béžové, tmavomodré alebo tmavozelené verzie, a my zdvíhame, palec hore!

LEVI´S / PEPE JEANS / MEDICINE

ANSWEAR LAB / MANGO / GUESS

BOMBOOGIE / MANGO / HUGO

MANGO / TOMMY HILFIGER / GUESS

Nielen do práce

Milujete predovšetkým pohodlie? Vyberte si bundu alebo kabát inšpirovaný pracovným odevom. Pracovné oblečenie je ešte stále v kurze. Na jar sa objaví v podobe búnd pekne zladených ako pracovné košele či katany – ideálne ako vrchný odev. Charakteristické pre tento štýl sú veľké našité vrecká, jednoduchý,  voľný strih a výrazné prešívanie. Samozrejme ho môžete trochu osviežiť, napríklad kockovanou potlačou alebo intenzívnou farbou.

MANGO / TOMMY JEANS / LOCAL HEROES

ANSWEAR LAB / SAMSOE SAMSOE / NOISY MAY

G-STAR RAW / LOCAL HEROES / GUESS

LOCAL HEROES / CATERPILLAR / G-STAR RAW

Druhá koža

Považujete koženú motorkársku bundu, za kúsok, ktorý „Musíte Mať“? Veľmi dobre. Pretože, aj v tejto sezóne sa môžete vyblázniť a experimentovať so štýlmi. Kožené vrchné oblečenie neprestáva byť módne a tento trend je viditeľný v rôznych formách. Na jar sa môžete ukázať ako v koženom kabáte s opaskom v páse, tak aj v punkovej motorkárskej bunde alebo elegantnej prešívanej koženej bunde modelovanej ako sako. Stále sa pozeráme na predchádzajúce desaťročia s určitým sentimentom. A preto aj naše jarné ponuky zahŕňajú rozsiahle modely inšpirované nielen 80-kami. Kým minimalistické kožené odevy na nás vykúkajú priamo z 90. rokov.

PEPE JEANS / MANGO / MORGAN

ANSWEAR LAB / SAMSOE SAMSOE / PINKO

CALVIN KLEIN JEANS / MEDICINE / TRUSSARDI JEANS

TIGHA / JACK & JONES / MEDICINE

Spievanie v daždi

Raz je slnko, inokedy dážď a nechýba dokonca ani… sneh. Dizajnéri nás však pripravili na náhle zmeny počasia, pretože pršiplášte, sú hitom tejto jari. Máte na výber, pretože môžete siahnuť po klasickej bunde alebo pršiplášti v intenzívnej farbe, ako aj po praktickej tenkej parke s opaskom v páse. Fanúšikovia športového štýlu si tieto bundy obľúbia, pretože tenké bundy s kapucňou a vreckom vpredu, sa im osvedčia nielen v divokom teréne. Dobré kombo tvoria najmä s rovnými džínsami a dady teniskami.

FEMI STORIES / RAINS / CALVIN KLEIN JEANS

VERO MODA / HELLY HANSEN / ANSWEAR LAB

COLUMBIA / RAINS / MEDICINE

HELLY HANSEN / WAIKIKI VIBE / 4F

Denimové fantázie

V teplejších dňoch nemôžeme zabudnúť na rifľovinu – táto bunda je koniec koncov klasikou, ktorá sa vracia každú sezónu. A ako ju nosiť túto jar? Okrem jednoduchých modelov v odtieňoch modrých džínsov existujú aj pastelové línie. Milovníci bohémy s umeleckou dušou by mali siahnuť po katanoch s farebnou potlačou alebo zdobených patchworkom. Na detailoch opäť záleží. Takže, ak vás už nudia jednoduché strihy, stavte na „puffy“ rukávy, plisovanie, zvýraznené ramená, strapce a otrhané, či sprané materiály.

LOCAL HEROES / MEDICINE / MANGO

DR.DENIM / ANSWEAR LAB / MISS SIXTY

TOMMY JEANS / DR.DENIM / LEVI´S

WRANGLER / MEDICINE / CALVIN KLEIN JEANS

Prečítajte si ďalší článok