Čítanie na 4 min 17 mar 2021

Trendy streetwearu, ktoré dominujú pouličnej móde!

Autor: Nicole
Čítanie na 4 minúty

Tenisky a mikiny z mäkkej bavlny nie sú všetko. Pouličná móda je totiž skutočne rozmanitá. Overte si s nami, aké trendy sú hitom niektorých populárnych značiek streetwearov, práve v tejto sezóne!

Z tovární priamo na ulicu

Jedným z dominantných trendov posledných sezón je pracovné oblečenie. Populárne značky, streetwear priam fascinuje. Všestrannosť jednoduchých strihov a praktických riešení, sa uplatňuje ako pri rifľových bundách, bundách pripomínajúcich pracovné uniformy tak aj pri nohaviciach z hrubších materiálov, a s rovným strihom. Tlmená paleta farieb založená na odtieňoch modrej, béžovej, sivej a olivovej vám umožní vytvárať rôzne moderné kreácie. Oceníte tiež nadčasovosť a odolnosť práve prvkov pracovných odevov.

GUESS / LOCAL HEROES / LOCAL HEROES

ADIDAS ORIGINALS / NIKE / ANSWEAR LAB

HUGO / VANS / ADIDAS ORIGINALS

HUGO / VANS / LOCAL HEROES

Retro streetwear

Streetwear je cyklický – každú chvíľu sú určité trendy nahradené novými hitmi. Retro oblečenie a doplnky sú však aj dnes víťazmi. Najlepšie streetwearové značky osviežujú trendy z 80. a 90. rokov, a prezentujú ich v nových farbách a moderných potlačiach. To sa stalo napríklad s teplákovými súpravami, ktoré sa donedávna považovali za domáce oblečenie. Mikiny a tepláky z hrubej flízovej bavlny pripomínajú outfity spred 30 rokov, najmä ak ich zladíme so vzorovanými ponožkami a dady’s topánkami či teniskami. Keď už hovoríme o teniskách, masívna podrážka nie je minulosťou. V tejto sezóne okrem nej existujú aj klasické tenisky vo svojej jednoduchej podobe. Preto stojí za to venovať pozornosť ikonickým modelom streetwearových topánok, akými sú: Adidas Gazelle, Reebok Club C 85 alebo Nike Air Force 1.

PUMA / VANS / ADIDAS PERFORMANCE

ANSWEAR LAB / REEBOK / REEBOK

ADIDAS ORIGINALS / REEBOK / LOCAL HEROES

LOCAL HEROES / LOCAL HEROES / NEW BALANCE

Špičkové streetwearové doplnky

Nemôžeme zabudnúť na doplnky, ktoré dopĺňajú každý outfit vrátane streetwearu. Začnime hlavou. Najštýlovejšou vecou, ktorú si môžete obliecť, je čiapka ala „vedierko“. Už niekoľko sezón nestráca na popularite. Túto jar ju sprevádzajú navyše aj priliehavé pokrývky hlavy ako sú bejzbalové čiapky, najmä tie od značky New Era streetwear, ktoré sa osvedčia v dámskom aj pánskom outfite. Nezabúdame ani na ľadvinky, cross body kabelky, ktoré potešia svojou praktickosťou a ležérnym dizajnom. Ak hľadáte niečo s väčšou kapacitou, investujte do bavlnených tašiek. Vďaka vzoru alebo tlačenému sloganu získa takýto kúsok, ešte väčšiu atraktivitu.

KANGOL / VANS / ADIDAS ORIGINALS

ADIDAS ORIGINALS / LOCAL HEROES / LOCAL HEROES

HYPE / VANS / VANS

ADIDAS ORIGINALS / LOCAL HEROES / NEW ERA

Značky Streetwear, ktoré stoja za vašu pozornosť

Pokiaľ ide o trendy a novinky, stojí za to držať krok s tepom doby – každý sebaúctivý fanúšik streetwearu by mal poznať ponuky poľských aj zahraničných značiek streetwearu. Na koho by ste si mali dať pozor? Pracovné odevy ponúka spoločnosť Dickies, ktorá sa už roky zameriava na kvalitu, neuveriteľnú životnosť a pohodlie. Spomínaná New Era vám poskytne množstvo žiadaných značkových doplnkov, zatiaľ čo British Hype doplní váš outfit dizajnovými hodinkami. Cool streetwearové mikiny nájdete medzi ponukou Champion – venujte pozornosť najmä modelom s logom. Nezabúdajme na takých gigantov ako Fila, Nike, Reebok či Adidas, ktorí okrem športových ponúk pravidelne vydávajú nové oblečenie a doplnky, ideálne pre ľudí, ktorí si cenia štýl a pohodlie. Značky streetwearov nájdete aj v Poľsku. Najväčšie hollywoodske hviezdy sa objavujú v expresívnych, pravidlá porušujúcich doplnkoch Local Heroes, zatiaľ čo ponuka Prosto, osloví všetkých cestujúcich po celom svete, v rytme hip-hopu.

LOCAL HEROES / PUMA / CHAMPION

PUMA / LOCAL HEROES / ADIDAS ORIGINALS

PROSTO / HYPE / LOCAL HEROES

ADIDAS ORIGINALS / PUMA / LOCAL HEROES

Prečítajte si ďalší článok