Čítanie na 3 min 23 máj 2024

Ladylike štýl – sprievodca pre ženy, ktoré milujú triedu a šarm

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

Na internete sa šíri množstvo trendov, ktoré sa niekedy stávajú takzvanými virálnymi. Dámska estetika evokuje štýly najväčších módnych ikon 50. a 60. rokov. Je to trend s retro atmosférou, hoci sa skvele hodí aj do moderného sveta. Čo je to ladylike štýl? V našom článku nájdete presné charakteristiky a množstvo inšpirácie!

Ako priniesť eleganciu a šarm do vášho šatníka?

Dámske štýly sú určite kvintesenciou rafinovaného štýlu, kde sa ženskosť a zdržanlivosť dokonale dopĺňajú. Fanúšičky minimalizmu budú pre túto estetiku strácať hlavu, rovnako ako ženy, ktoré sa rady cítia dievčensky. Ako priniesť šarm do vášho šatníka? Na vytvorenie štýlového vzhľadu nepotrebujete veľa. Tlmene farby, nadčasové retro strihy a sofistikované doplnky – tieto detaily vám pomôžu znovu vytvoriť dámsku atmosféru. Nejde o výrazné súpravy, naopak, o vyvážené súpravy vytvorené pre skutočné dámy.

Kľúčová je kvalita, pretože klasické strihy zdôrazňujú triedu materiálu. Vlna, hodváb, koža – to sú základy, pokiaľ ide o štýlový dámsky štýl. Pretože svoj šatník zakladáme na kapsulovom šatníku, t.j. monochromatických svetroch, dlhých sukniach a kabátoch, ako aj originálnych doplnkoch. Je ľahké, na základe oblečenia v dámskej estetike, vytvoriť množstvo outfitov pre rôzne príležitosti, ako aj rôzne ročné obdobia.

Čo sa skrýva za pojmom dámsky štýl?

Dámsky štýl sa zrodil na sociálnych médiách a influenceri mali v tom veľkú úlohu. Značky rýchlo zaregistrovali tento trend a začali hojne využívať elegantné, klasické kombinácie s veľkou dávkou retro šarmu. Čo je to dámsky štýl? Nie je to nič iné ako módna estetika, ktorá sa vracia do minulosti, konkrétne k ženským a elegantným kombináciám 50. a 60. rokov.

Elegantné, sofistikované outfity sú doplnené jemnými, no niekedy avantgardnými doplnkami, ako aj upravenými účesmi a vhodným make-upom. Tieto prvky zaručujú dámsky vzhľad, aj keď so subtílnym nádychom modernosti. Tento trend nie je ničím novým, ale diabol je v detailoch, ktoré zvýrazňujú sofistikovaný štýl.

Charakteristiky a inšpirácie pre ženy, ktoré milujú triedu

Dámsky štýl sa pevne drží estetiky 50. a 60. rokov, kde hviezdy zlatej éry Hollywoodu určovali trendy. Inšpirácia prichádza hlavne od štýlových ikon tej doby, ako sú Jackie Kennedy, Grace Kelly a herečka Audrey Hepburn. Skutočné dámy vždy vyzerali elegantne a šik, takže je to tiež dobrý odkaz pri vytváraní štýlov.

Aké sú charakteristiky dámskej estetiky? Na popredí sú klasické, no ženské outfity, vrátane vkusných súprav, rozšírených sukní a šiat, krátkych kardigánov, jednoduchých sveterov, elegantných košieľ, solídnych nohavíc, boxových saká, tenkých rolákov, šik blúzok a priliehavých „pencil sukní“. Nejde o ukazovanie príliš veľa tela, takže výrazné výstrihy, otvory a mini dĺžky sa vyhýbajú.

Nezabudnite na dievčenské detaily, ako sú nízke podpätky, baleríny, šatky, topánky Mary Jane a tenké opasky do pásu. Dodávajú správny tok inak jednoduchým outfitom, ktoré by inak boli banálne. Štýlové, ale malé doplnky tiež hrajú dôležitú úlohu, vrátane slnečných okuliarov, kufríkov, brošní, čeleniek a šperkov – najčastejšie vidieť nadčasové perly v štýloch. Vintage veci s dušou oživia tlmené a elegantné kombinácie.

Štýl, ktorý stojí za to začleniť do vášho života

Dámsky štýl nie je bláznivý, extravagantný ani viac kontroverzný. Základá sa na dobre známych klasikách elegantným a mimoriadne ženským spôsobom. Takéto kúsky sa ľahko dostanú do šatníka každej ženy. Prečo? Sú to bežné základy, ktoré sú mimoriadne všestranné, pretože sú vhodné na každodenné nosenie, do práce aj na veľké výlety. Môžete sa rozhodnúť pre viac spektakulárne štýly, ako sú blúzky s lodičkovým výstrihom, ale základy sú stále dievčenské klasiky. Avšak zdržanlivosť je kľúčová, pokiaľ ide o dámsky štýl.

Dámska estetika je nadčasová; navyše, je tu už dlho, hoci možno nie tak módna ako teraz. Našťastie, nemusíte kopírovať 1:1 štýly ikon z minulosti, aby ste vyzerali dobre. Napriek tomu, vždy stojí za to pridať retro dotyk, napríklad vo forme šatky uviazanej okolo krku alebo na hlave, aby ste rozbili základnú základňu. Okrem toho, štýlové nuance môžu posunúť outfit na ďalšiu módnu úroveň. Ukazuje to, že netreba veľa na to, aby ste sa cítili ako skutočná dáma z 50. a 60. rokov.

Prečítajte si ďalší článok