Čítanie na 2 min 08 júl 2019

LETNÝ SORBET – MIRKA GERMANOVÁ / THE BLOND ZEBRAS

Autor: Nicole
Čítanie na 2 minúty

Milujete zmrzlinu? Ja tiež. Preto som sa rozhodla, že pastelových a jemných tónov by bola škoda, ak by sme ich nechali len v jarnom šatníku. V lete môžu byť totiž dokonalým osviežením.Topy

Citrónová, mentolová, jahodová, punčová, čučoriedková či broskyňová? Ktorá je vaša obľúbená? A prečo si „dolce vita“ z kopčekov ľadovej pochúťky nepreniesť aj do skrine? Pastelky sa zvyčajne skloňujú hlavne na jar a po dlhej zime sú skutočným balzamom na dušu. Podobne príjemne však padnú i v lete, keď sa to v móde hýri námorníckymi prúžkami a tropickými vzormi.

TOMMY JEANS / MANGO / ANSWEAR / MANGO

Sukne a šortky

Pastelky v lete nepôsobia tak prvoplánovo a viete ich dokonalo zladiť s nanukmi a zmrzlinou, ktoré máte najradšej. To je nečakaný bonus, no nie? Okrem toho sa hodia na množstvo spoločenských príležitostí, takže sú nesmierne variabilné. Taká krásna sukňa vo farbe jahodového sorbetu môže vyzerať skvelo s košeľou do práce, s tričkom na výlet a s blúzkou na rodinnú oslavu. Mentolovo zelené šortky vás zas osviežia aj v tom najhorúcejšom počasí a môžete si ich pokojne obliecť aj na bicykel. Pastelové farby pôsobia jemne, žensky a romanticky v každej situácii.

ANSWEAR / TALLY WEIJL / MANGO / VILA

Šaty

Sorbetové farby vás rýchlo zachránia aj v prípade, ak vám doma pristála pozvánka na letnú svadbu a vy neviete, čo na seba. Biele šaty sú na leto ako stvorené, no pre hosťa na svadbu sa nehodia. Čierne zas pôsobia príliš smútočne a výrazné farby možno nie sú úplne váš štýl. Vyskúšajte púdrovú modrú, limetkovú, broskyňovú či fialkovú. Bude z vás dokonalá dáma alebo hotová družička.

MANGO / ANSWEAR / MANGO / VERO MODA

Doplnky a topánky

K zmrzlinovým outfitom sa hodia dokonalé zmrzlinové doplnky. Chutné sandále vo farbe „banánovej“, lodičky v „punčovej“ či praktický ruksak v „šmolkovej“. Fakt, my sme u nášho zmrzlinára mali aj šmolkovú a vyzerala presne tak, ako si predstavujete. Najdôležitejšia zásada je trošku sa odviazať a užívať si leto a módu. Aj pastelky, ktoré nemusíte schovávať naspäť do krabičky.

DOUGHNUT / GLAMOROUS / GINO ROSSI / TAMARIS

Prečítajte si ďalší článok