Čítanie na 3 min 11 mar 2022

MICHAEL Michael Kors – manifest ženskosti

Autor: Henrieta
MICHAEL Michael Kors
Čítanie na 3 minúty

Klasické oblečenie, jedinečná obuv, zaujímavé kabelky, štýlové a luxusné doplnky. To je podstata značky MICHAEL Michael Kors, ktorú vytvoril jeden z najpopulárnejších amerických návrhárov.

Michael Kors a jeho americký sen

V jeho čiernych šatách pózuje na oficiálnom portréte prvá dáma Michelle Obamová, kabelky s jeho logom patria medzi najfalšovanejšie na svete a história jeho rodiny je spätá s Európou. Kto je Michael Kors, ktorý stojí za značkou MICHAEL Michael Kors? Meno tohto návrhára ste už pravdepodobne počuli mnohokrát – patrí totiž k popredným americkým návrhárom a každá jeho kolekcia vo svete módy nikdy nezostane bez povšimnutia. Michael Kors sa narodil v roku 1959 v New Yorku a svoje prvé kroky v móde urobil už ako päťročný, keď radil svojej matke pri stylingu na jej druhú svadbu. V mladosti pracoval v butikoch a nadväzoval kontakty, objavoval sa v Štúdiu 54, kde sa schádzala newyorská smotánka. V roku 1981 sa odvážil založiť vlastnú značku – jeho projekty sa ukázali ako úspešné, ale ani to ho nezachránilo pred krízou, ktorá zasiahla Ameriku koncom 80. rokov. Michael Kors však premenil neúspech na úspech, začal pracovať pre Celine a postupne obnovil svoju značku. 21. storočie je pre neho nepretržitou sériou ocenení, popularity a zaslúženej slávy. V roku 2012 ho časopis Time zaradil medzi 100 najvplyvnejších ľudí na svete.

MICHAEL Michel Kors – chvála luxusu

Michael Kors vytvoril niekoľko línií. Línia MICHAEL Michael Kors má jasné korene v estetike prehliadkových mól, vrátane vždy aktuálnej zmesi trendov, farieb, potlačí a štýlov. Jej vytvorením chcel dizajnér spojiť „haute couture“ so streetwearom, ľahkosťou ležérnosti a potešením z nosenia kvalitných vecí – výsledkom je zaujímavá ponuka na rôzne príležitosti, plná klasického dámskeho oblečenia a luxusných doplnkov: kabeliek, slnečných okuliarov, pokrývok hlavy a napokon rôznych modelov topánok.

Keď sa funkčnosť stretne s pôvabom

Michael Kors vo svojich návrhoch využíva dedičstvo americkej módy a s chuťou siaha po športovom oblečení, ktoré vzniklo v USA. Pre dizajnéra však nie je dôležitá len funkčnosť, ale oblečenie s logom MICHEL Michael Kors nesie v sebe aj charakter, pôvab, nenápadnú eleganciu a ležérnosť. Pretože aj veľkomestom sa môžete preháňať štýlovo!

Prečítajte si ďalší článok