Čítanie na 4 min 29 feb 2024

Milánsky týždeň módy s Answear.sk

Autor: Michaela
Čítanie na 4 minúty

Týždeň módy v Miláne je skutočnou oslavou módy. Na prehliadkových mólach sa predstavujú kolekcie najvýraznejších dizajnérov a ulice mesta sú zaplavené originálnymi štýlmi účastníkov talianskeho týždňa módy. Zažite jedinečnú atmosféru tohto podujatia a pozrite sa, čo si obliecť na jeseň-zimu 2024 v našom článku.

Milánsky týždeň módy ponúkol účastníkom bohato módnych zážitkov. Renomované módní domy vrátane Gucci, Emporio Armani, Versace, Dolce&Gabbana, Twinset a Elisabetta Franchi predstavili svoje najnovšie návrhy. Zaujíma vás, čo si obliecť túto jeseň a zimu 2024? Určite si prečítajte náš blog o tomto jedinečnom podujatí.

Twinset: Hra čierna a biela

Milánsky týždeň módy otvorila prehliadka značky Twinset, na ktorej sa predstavili top modelky, ktoré sú s touto značkou späté už roky – Natasha Poly, Amber Valletta alebo Franziska Jetzek. Módna prehliadka zachytila esenciálny štýl Twinset – zlúčenie umeleckej duchovnosti s výrazným rockovým štýlom. Táto originálna fúzia bola dosiahnutá kombinovaním napríklad motorkárskych topánok s dlhými plisovanými šatami alebo tvorbou s podprsenkovými vložkami.


Kolekciu pre jesennú/zimnú sezónu 2024 dominuje pletenina použitá vo farebných variáciách, čipkové šaty a hrubé pletené svetre. Twinset sa vo svojich štýloch hrá s kontrastom čiernej a bielej, pridávajúc neutrálnu farebnú paletu so svetlými červenými a žltými odtieňmi. Siluety sú však monochromatické a minimalistické.

Nová kolekcia značky Twinset je ovládaná farebnou kombináciou čiernej a bielej s brilantne vkomponovanými červenými, žltými a zlatými siluetami. To, čo je určite úchvatné, sú všetky textúry, ktoré sa objavili na prehliadke – čipky, pleteniny, vyšívané detaily a šperkové ozdoby. Čo je tiež viditeľné na prvý pohľad – „Ak ešte nemáte motorkárske topánky vo svojej skrini, je najvyšší čas ich kúpiť do svojho šatníka!“ – hovorí Łukasz Witek, hlavný stylist Answear.com.

Impozantná prehliadka značky Emporio Armani

Od flitrovaných večernýhc sák, lesklých oblekov po štíhle večerné šaty – na prehliadke značky Emporio Armani sme videli rôzne variácie na tému večerného oblečenia. Návrhy z kolekcie „Night Glow“, prezentované na Milánskom týždni módy, dokonale odrážali hviezdnatú nočnú oblohu. Téma nie je prítomná len vo flitrovaných zdobeniach, ale aj vo farbách – striebornej, hlboko čiernej, fialovej alebo jadrovej zelenej.

Prúžne nohavice s volánovými lemami, priehľadné sukne z organzy a odvážne, farebné falošné kožušiny dokonale vyjadrujú slobodu, ktorú si Emporio Armani tak cení vo vývojovom procese.

Emporio Armani ukončil prehliadku nezvyčajným spôsobom. Snežilo jemne na prehliadkovom móle a modelky oblečené do večerných šiat prechádzali medzi divákmi so zásterkami nad hlavami. Účastníci týždňa módy si iste toto podujatie dlho zapamätajú.

Módná prehliadka v akademickej knižnici

Pri tvorbe svojej kolekcie na jeseň-zimu 2024 sa značka Elisabetta Franchi inšpirovala nadčasovou estetikou anglických univerzitných uniforiem. Značka predstavila svoje návrhy počas Milánskeho týždňa módy, predstavujúc divákom portrét oslobodenej, súčasnej ženy. Modelky kráčajúce po móle boli sprevádzané energickou hudbou a jedinečným dizajnom scény, ktorý napodobňoval interiér knižnice.

Publikum módnej prehliadky mohlo obdivovať nový, súčasný pohľad na akademický štýl vo forme plisovaných sukien, kardigánov, svetrov v kombinácii s košelami, ako aj sako a kabáty v typicky mužských strihoch. Hlavným vzorom, ktorý sa prenáša cez návrhy značky Elisabetta Franchi, je škótska záhradná mriežka v odtieňoch rouge noir, oxford a oceľovo sivej. Nová kolekcia značky je elegantnou kombináciou vintage, glamouru a moderných foriem.

MSGM a trendy v skratke

Značku MSGM vyznačuje minimalistický dizajn zdobený farebnými potlačami. Dizajnér Massimo Giorgetti, ktorý stojí v čele značky, je inšpirovaný umením, hudbou a súčasnými globálnymi módny trendami. Kolekcia MSGM na jeseň-zimu 2024 nie je výnimkou, pričom Giorgetti predstavuje ženské ready-to-wear štýly v rôznych strihoch, textúrach a farbách počas Milánskeho týždňa módy.

MSGM ukázal trendy budúcej sezóny v skratke – lesklé kožené materiály, šperkové zdobenie, mäkké textúry alebo takzvané „hot pants“ (mini šortky), ktoré sa objavujú vo väčšine kolekcií na mólach pre AW24. „Mojím obľúbeným prvkom boli určite kožušinové nohavice a doplnky. Pôsobilo to veľmi impozantne,“ informuje Łukasz Witek, hlavný stylist v Answear.com.

Prečítajte si ďalší článok