Čítanie na 4 min 11 apr 2022

Moderná klasika – ako nosiť klasické oblečenie moderným spôsobom

Autor: Henrieta
Moderná klasika – ako nosiť klasické oblečenie moderným spôsobom
Čítanie na 4 minúty

Oblekové nohavice, košeľa, mikina, džínsy, sako, kožená bunda, kabát… Tieto veci nájdeme v našom šatníku bez ohľadu na vek alebo pohlavie. Nadčasové, univerzálne a geniálne vo svojej jednoduchosti! V tom je sila klasiky!

Jednoduché spojenia sú tie najlepšie spojenia. Dajte svojej mikine nový život, odstráňte nudu zo saka, skombinujte tenisky s niečím nezvyčajným. Na jar chceme viac experimentov, viac možností, viac zábavy – aj s obsahom nášho šatníka. Tentoraz vás vyzývame, aby ste kreatívne využili klasiku svojho šatníka. Čo keby ste si ich dnes obliekli trochu inak?

 

V oblekoch

Oblek nemusí byť len vaša uniforma určená na dôležité stretnutia v práci alebo rodinné oslavy. O to viac, že s každou sezónou si na tento formálny kúsok zvykáme. Skroťte ho športovou obuvou, farebnými ponožkami alebo netradičnými doplnkami. Rozbíjanie stereotypov je naozaj zábavné!

Kárované variácie

Ak vám niekto povie, že károvaná potlač je klasika všetkých čias, verte mu na slovo. Myslím, že sme nezaznamenali žiadnu sezónu bez károvaného saka, nohavíc či kabátu. Je pravda, že niektoré chute sa menia, ale nadčasový tartan alebo kockované vzory sa osvedčia každý rok. Ak chcete tento motív trochu oživiť, skombinujte ho s výraznou farbou. Túto jar vidíme kockovaný vzor v spoločnosti fuksiovej, trávovo zelenej a oranžovej.

Ležérne, nielen na dennej báze

Mikina a džínsy – nerozlučné duo streetwearu, kráľ a kráľovná ležérnosti, pár na každý deň. Tento set, hoci sa už dávno dostal do hlavného prúdu, nikdy neomrzí. Môžeme ju oživiť niekoľkými spôsobmi, pričom zakaždým ju vynesieme do výšin štýlu. Ako na to? Po prvé, pohrajte sa s materiálmi. Bavlnené úplety a džínsy milujú spoločnosť aj ušľachtilejších materiálov, ako je koža alebo vlna, preto sa ich nebojte pridať do svojho outfitu. Po druhé – kombinujte ležérnosť s eleganciou. Džínsy vyzerajú rovnako zaujímavo s mokasínami aj s tradičnými teniskami. Po tretie – nebojte sa sily farieb. Aj keď stavíte na modro-šedý základ, pridajte doplnok v intenzívnom odtieni, napríklad klobúk alebo kabelku.

Klasika inak

Jednoduché formy, klasické vzory ako sú pruhy, tlmená farebná paleta založená na odtieňoch hnedej, sivej, čiernej, modrej a tmavomodrej… To sú najčastejšie výrazy pre nadčasový šatník, ktoré sa často používajú v prípade kapsulového šatníka. Nezdá sa vám to však trochu nudné? Vždy sa môžete vyblázniť, a to aj v prípade takejto základnej sady oblečenia. Tlmené farby sú skvelým doplnkom, preto ich použite na vytvorenie vrstveného outfitu. Kombinujte kockované oblečenie s pruhmi a v trendoch siahnite po všetkých moderných doplnkoch. Čiapka so šiltom k tmavomodrému trenčkotu? Áno, prosím!

Avantgarda trendov

Nohavice k voľným šatám? Móda je kreatívna a zábavná, preto si doprajte viac slobody a šialenstva. To, čo sa dnes zdá odvážne, môže byť o niekoľko sezón normou. A predsa sa niekedy oplatí byť nespútaným a vytvárať trendy sám.

Prečítajte si ďalší článok