Čítanie na 3 min 21 apr 2024

Oblečenie s leopardími vzormi – objavte svoju divokú stránku

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

Leopardie vzory budú jedným z najpopulárnejších trendov tejto jari. Tlač s animálnym vzorom je veľmi elegantná, ale môže byť ťažké ju kombinovať. Ako vytvoriť zaujímavé outfity a kombinovať vaše oblečenie s leopardím vzorom? Pozrite si naše nápady.

S akými farbami kombinovať leopardí vzor? Harmonické farebné kombinácie

Leopardí vzor sú nepravideľné tvarované škvrny na pevnom pozadí. Škvrny sa často objavujú na mólach, ale v roku 2024 ich je obzvlášť veľa. Zvyčajne sú držané v hnedých a čiernych odtieňoch, aj keď existujú aj prekvapujúce farebné verzie. Tento druh vzoru zvieraťa bol považovaný za menej sofistikovaný počas rokov, ale stále môže byť veľmi elegantný. Sám o sebe je výrazný a preto nepotrebuje ďalší vzor, aby sa pridal k celkovému outfitu.

S akými farbami by ste mali kombinovať leopardí vzor? Možností je viac, ako si možno myslíte. Súdržný vzhľad možno dosiahnuť spoľahnutím sa na farby priamo skopírované zo vzoru. Je tiež dobrý nápad sústrediť sa na univerzálne, stíšené farby, ako aj na zemité farby. Sivá, námornícka modrá, béžová a biela spolu dobre fungujú.

S čím kombinovať leopardí vzor ako kontrast? Červená zdôrazňuje intenzitu vzoru, ako aj žltá, sýta modrá a armádna zelená. Fialová a ružová tiež veľmi dobre vyzerajú s leopardím vzorom, ale ide o veľmi odvážnu kombináciu. Lepšie je zvoliť len malé doplnky zdobené leopardím vzorom, ktoré celý vzhľad oživia. Ako sa rozhodnúť pre oblečenie so vzormi? Prečo? Správna rovnováha je kľúčom k vytvoreniu estetického vzhľadu, ktorý nie je prehnaný.

Leopard – čo nosiť s týmto zaujímavým vzorom?

Neexistuje jediný správny spôsob, ako kombinovať oblečenie s leopardím vzorom s inými kúskami oblečenia. Najbezpečnejší spôsob je vsadiť na základy s kúskom s bláznivým vzorom zvieraťa. To udrží rovnováhu a urobí vzhľad veľmi elegantným.

Kožuch, sveter, sukňa, nohavice alebo kabelka s divokým vzorom vyniknú proti čiernemu, zatiaľ čo biela bude ľahšia a hnedá elegantnejšia. Zaujímavý vzor dostane mestský nádych s denimom v svetlo modrom odtieni. Kovový lesk poskytuje veľa glamouru, rovnako ako satén v sivej farbe, takže sa oplatí použiť ho nielen večer, ale aj počas dňa.

Inšpiratívna myšlienka by bola kombinovať leopardí vzor s inými textúrami pre silný kontrast. Kožuch so vzormi leoparda a vzdušné sametové šaty sú kombinácia, ktorá vždy funguje. Kožené nohavice s košeľou so vzorom leoparda sú tiež správnou voľbou.

S čím kombinovať oblečenie s leopardím vzorom? Praktické tipy na styling

Leopardie vzory sú pútavé. Ak sú len akcentom na outfite, nemusíte im venovať pozornosť. Opak je pravdou, keď sú nosené od hlavy až k päte alebo s inými vzormi. Miera pomáha vyhnúť sa gýčovitému efektu. Čo by ste mali mať na pamäti pri výbere oblečenia s leopardím vzorom? Jednoduché strihy a pokojné tóny, ktoré umožňuje leopardiemu vzoru dominantnosť. Kontrastné farby a iné motívy naopak vytvoria silný protipól, ktorý sa nemusí páčiť každému.

Doplnok vo forme topánok alebo kabelky už umožňuje veľa bláznovstva pri štýlovaní, ale aj bez rozsiahlych znalostí farebných kombinácií je ľahší na spracovanie. V tomto prípade platí, že čím menej, tým lepšie, takže oživte monochromatický look s niekoľkými divokými doplnkami. Šál, opasok, ponožky, slnečné okuliare – nemusíte veľa, aby ste vytvorili vzhľad výraznejší.

Neobvyklé kombinácie vzorov – môže byť leopardie oblečenie kombinované so vzorom zebry?

Aké farby kombinovať s kamuflážou alebo s iným zvieracím vzorom? Táto otázka spôsobuje zmätenie, ale aj to, či sa hodia k iným vzorom zvierat v móde. V duete s čiernym a bielym vzorom zebry, leopardie škvrny v identických farbách budú tvoriť harmonické, aj keď neobvyklé, duo. Zvyšok vzhľadu je najlepšie držať čo najjednoduchší, aby poskytol neutrálne pozadie pre oba „divoké“ vzory.

Zebra a škvrny sú ťažká kombinácia, rovnako ako miešanie s pruhmi, kvetmi, vzorom hada. Kľúčom k úspechu nie je len výber vzorov podobnej farby, ale aj veľkosti. Spoločné body urobia celý vzor harmónickým. Dva alebo tri výrazné akcenty sú maximum. Inak je ľahké to prehnať a vytvoriť gýčovitý, výrazný vzhľad.

Prečítajte si ďalší článok