Čítanie na 3 min 05 aug 2022

Oversize oblečenie zabezpečuje maximálne pohodlie a štýl

Autor: Henrieta
Oversize oblečenie zabezpečuje maximálne pohodlie a štýl
Čítanie na 3 minúty

Oversize štýl je v móde už pár rokov, počas ktorých si získal priazeň mnohých žien po celom svete. Pri oversize oblečení je však dôležité dodržiavať určité zásady, aby ste nevyzerali ako vo vreci na zemiaky. Nestrácajte svoju ženskosť a noste oversize oblečenie správne. Vyskúšajte tieto spôsoby a cíťte sa vo svojom oversize outfite pohodlne a sexy.

Oversize oblečenie

Oversize oblečenie je charakteristické svojim maxi vzhľadom. Nie nadarmo sa hovorí, že ide o módu XXL. Vďaka svojim rozmerom poskytuje oversize oblečenie maximálne pohodlie. Napriek tomu, že ide o oblečenie, ktoré nedefinuje tvar ženskej postavy, aj v oversize oblečení je možné podporiť krásu a ženskosť.

Faktory, ktoré ovplyvňujú oversize štýl

Oversize štýl nemá presne definovaný tvar oblečenia. Existujú však faktory, ktoré ho môžu do veľkej miery ovplyvniť. Medzi najčastejšie faktory, ktoré ovplyvňujú oversize štýl patrí typ postavy, výber správnej veľkosti oversize oblečenia, použitie správnych doplnkov a najmä typ obuvi.

Typ postavy a oversize oblečenie

Je dôležité si uvedomiť, že oversize oblečenie nemusí byť pre každého. Veľmi podstatný je tvar postavy. Síce oversize štýl dokáže kvôli svojmu tvaru a veľkosti skryť pár kíl navyše, avšak pri nesprávnej kombinácii môže tiež kilá navyše pridať. Pri nosení oversize oblečenia tak platia určité zásady, a to:

– štíhlym ženám môže nesprávne oversize oblečenie pridať pár kíl navyše;

– ženy s postavou v tvare hrušky by mali zvoliť predlžené typy oversize oblečenia;

– ženy s postavou s tvare jablka môžu oversize oblečenie skryť väčšie bruško.

Veľkosť oversize oblečenia

Oversize oblečenie nie je v móde žiadnou novinkou. Prvé oversize oblečenie sa objavilo už v 20. rokoch 20. storočia. Podstatou nosenia tohto oblečenia bolo najmä odvrátiť pozornosť ženského tela v pánskom kolektíve. Výhodou oversize oblečenia je praktickosť, pohodlnosť a sloboda. Ak chcete vytvoriť oversize outfit klasickým oblečením, je potrebné zvoliť veľkosť 2x väčšiu, ako je tá vaša. Pozor však pri oversize strihoch oblečenia. Takéto kúsky odporúčame nakupovať vo vašej tradičnej veľkosti.

Minimalizmus oversize štýlu

Praktickosť oversize štýlu sa prejavuje najmä vo vytváraní outfitov na každú príležitosť. Oversize štýl si obľúbia tak aj ženy, ktoré sa necítia komfortne vo farebnom oblečení, pretože žensky a štýlovo môžete vyzerať tiež v oversize oblečení neutrálnych odtieňoch.

Oversize štýl vo farbách

Ženskosť viete tiež podporiť kombináciou farebného oversize oblečenia. Kombinovať tak môžete rôzne odtiene ružovej, červenej, ale aj žltej, modrej a zelenej farby. Fantázii sa v prípade oversize štýlu medze nekladú.

Oversize oblečenie a spôsoby nosenia

Ak teda neviete, aké oblečenie spolu kombinovať, pomôže vám tento návod:

– úzke šortky skombinujte s oversize košeľou a topánkami na opätku;

– široké oversize nohavice kombinujte s úzkym topom a výraznými šperkami;

– maxi sukňu kombinujte s úzkym crop topom a topánkami na opätku;

– pod oversize šaty si môžete dať zaujímavé pančušky a vysoké čižmy nad kolená;

– oversize mikinu skombinujte s úzkymi džínsami alebo leginami;

– prednú časť oversize trička alebo svetra si môžete zastrčiť do nohavíc;

– ženský oversize outfit vytvoríte aj použitím opaska okolo pása;

– nezabudnite na vrstvenie oblečenia, šperky a doplnky. 

 

Vďaka správnej kombinácii oblečenia, doplnkov a obuvi, môže každá žena zažiariť. Nebojte sa experimentovať a skúšať rôzne strihy a farby oversize oblečenia.

Prečítajte si ďalší článok