Čítanie na 3 min 02 aug 2022

Netradičné kombinácie: Ako nosiť dámske topánky k šatám?

Autor: Henrieta
Čítanie na 3 minúty

Hľadáte ten správny typ a dizajn topánok k svojim šatám? V súčasnosti existuje mnoho druhov topánok. Tie s jednoduchým a neutrálnym dizajnom je jednoduché k šatám kombinovať, avšak extravagantné topánky sú skôr pre odvážne ženy. Patrí medzi ne aj vy? Toto je pár tipov, ako nosiť topánky k šatám tak, aby ste zanechali WOW efekt.

Topánky k šatám

Nájsť ten správny typ topánok k šatám nemusí byť vôbec jednoduché. Napriek tomu, že existuje viacero druhov a typov topánok, nie všetky je možné kombinovať so šatami. Ak ste však zvyknuté nosiť k šatám topánky len na vysokom opätku, nechajte sa inšpirovať týmito tipmi. Topánky k šatám môžu byť v rôznych tvaroch, veľkostiach, farbách a tiež materiáloch. Pozrime sa spoločne na netradičné kombinácie topánok šiat.

 

Elegantné topánky k šatám

Aj nosenie elegantných topánok k šatám má svoje pravidlá. Pri výbere topánok je dôležité riadiť sa strihom a farbou šiat, ale aj typom udalosti, na ktorú sa chystáte. V závislosti od toho sa odvíja aj typ elegantných topánok a typ opätku topánok. Pri výbere elegantných topánok tak môžeme hovoriť o lodičkách alebo o sandáloch s otvorenou špičkou. Tieto topánky sú charakteristické tým, že majú opätok, a to či už vyšší alebo nižší. Typ opätku sa však môže líšiť aj svojou šírkou.

Elegantné topánky k šatám na opätku

Pri výbere elegantných topánok k šatám na opätku je potrebné zohľadniť typ udalosti, ale aj spôsob vašej chôdze. Ak idete na rande alebo na oslavu, pokojne zvoľte lodičky alebo sandále na ihličkovom opätku, ktoré vám dodajú eleganciu a predlžia vám vzhľad vašich nôh. Na druhej strane, ak potrebujete zaistiť stabilitu počas chôdze a tanca, z praktického hľadiska by ste mali zvoliť skôr lodičky a sandále na širšom opätku. Tento typ topánok je veľmi pohodlný a obľúbený. Následne si vyberte dizajn topánok. K jednofarebným šatám alebo šatám s kvetovaným vzorom budú ladiť elegantné topánky v strieborných, zlatých alebo rose-gold odtieňoch.

 

Tenisky k šatám

V súčasnosti je veľkým trendom nosiť namiesto elegantných spoločenských topánok práve tenisky k šatám. Aj pri teniskách je potrebné rozlišovať ich typ. Niektoré tenisky sú vyslovené športové, sneakersy patria skôr na každodenné nosenie, iné medzi tie elegantné či neutrálne tenisky. Nosiť tenisky k šatám však nie je zakázané, práve naopak. Jednoduchým spôsobom tak viete ozvláštniť svoj každodenný outfit či spoločenské šaty.

Elegantné tenisky k šatám

Okrem tradičných tenisiek sú skvelou voľbou k šatám aj elegantné tenisky, ktoré sú tiež vhodnou voľbou pri nosení nohavicového kostýmu či sukní rôznych veľkostí a strihov. Elegantné tenisky k šatám nájdete v kolekcii Pepe Jeans, Puma, Reebok, ale aj Adidas ci Nike. Elegantné tenisky môžete tiež nahradiť dámskymi členkovými teniskami na platforme, espadrilkami, mokasínami či koženými čižmami, a to najmä v tých chladnejších mesiacoch. Pri výbere vhodnej obuvi k šatám sa skutočne fantázii medze nekladú.

Biele tenisky k šatám

Biele tenisky k šatám sú veľmi praktické a pohodlné. Môžete si ich pokojne vziať pri formálnych, ale aj neformálnych príležitostiach. Biele tenisky môžete zvoliť aj k dlhým spoločenským šatám, k svadobných šatám, ale aj šatám mini a midi dĺžky. Nebojte sa experimentovať, pretože biele tenisky môžete nosiť aj k šatám Ačkového strihu či k puzdrovým šatám. Veľmi praktické sú napríklad biele tenisky značky Converse, ktoré viete využívať pri každej príležitosti.

Pri výbere dámskych tenisiek k šatám myslíte tiež na pohodlie, kvalitu a správnu veľkosť topánok.

Prečítajte si ďalší článok