Čítanie na 3 min 10 máj 2020

5 MÓDNYCH AKCENTOV ULICE

Autor: Nicole
Čítanie na 3 minúty

Situácia sa s nevítaným vírusovým návštevníkom stabilizuje, a po náročných týždňoch rozmanitých obmedzení, sa v nás opäť prebúdza túžba, niečo krásne a módne si uloviť. Nevzdávajte sa módy ani štýlu, pomaly sa vyráža do ulíc. Pozrite sa na 5 prvkov streetwearu, vďaka ktorým vaše outfity nadobudnú nový charakter.

Už vieme, že leto v meste sa bude líšiť od tých predchádzajúcich – určite strávime viac času doma, a so zameraním sa na pohodlie a smerom k neformálnemu štýlu. Dbáme na mäkké textílie, voľné strihy a praktické doplnky. Ale, ako to urobiť? Ponúkame vám zoznam produktov, ktoré vám umožnia precítiť ducha ulice aj počas tohtoročných horúcich dní.

Pletené šaty

Šaty sú jednou z najlepších možností v teplých dňoch. O to viac, ak si vyberiete voľný model pripomínajúci dlhé tričko. Môžete ho ľahko kombinovať s teniskami alebo športovými sandálmi. Ďalšia možnosť? Šaty bez rukávov vyrobené z bavlnenej tkaniny, ktorá neobmedzuje pohyb, pričom ale zdôrazňuje postavu.

TOMMY JEANS / TOMMY HILFIGER / REEBOK / REEBOK / KARL LAGERFELD

Tepláky nielen v domácej atmosfére

V posledných týždňoch sa tepláky znovu reinkarnovali na módny piedestál. Počas home office sme do nich horlivo skočili, chodili sme sa prechádzať alebo nakupovať. Všetko však naznačuje, že sa s nimi nebudeme lúčiť ani v letnom období. Mikiny sa budú nosiť s džínsovými kraťasmi a midi sukňami, zatiaľ čo domáce voľnočasové nohavice sa spoja so sexy topánočkami. Koniec koncov, streetwear nepozná žiadne obmedzenia, aj keď má pouličná móda, radšej tie nové trendy. Ale toto leto bude všetko o retre. Pastelové farby i dominantné logo.

FILA / ADIDAS PERFORMANCE / FILA / FILA / NIKE

REEBOK / PUMA / FILA / ADIDAS ORIGINALS / FILA

Denim pre každú príležitosť

Streetwear miluje denim a tento pocit dokonale chápeme. Rifle sa dajú ľahko použiť v letných štýloch. Zamerajte sa na rovné rozstrapkané džíny. Prekvapením možno bude návrat džínsových sukní – puzdrových, ktoré môžete nosiť s tričkom, mikinou, topom alebo džínsovou oversize bundou.

VILA / LEVI´S / SILVIAN HEACH / LEVI´S / LOCAL HEROES

Športové sandále

Teoreticky je streetwar založený na teniskách, ale tento rok v lete robíme výnimku pre … sandále. Práve tieto topánky zabudované do športovej estetiky budú dominovať módnym uliciam, parkom a terasám. Je dôležité, aby boli nasadené na masívnej podrážke podobnej platforme (ako v prípade dad’s tenisiek) a vynikali výraznou kombináciou farieb.

PEPE JEANS / TOMMY JEANS / LIU JO / KARL LAGERFELD / LOVE MOSCHINO

Sila doplnkov

V uliciach veľkomesta je doplnok priam nutnosťou. Ani tento rok si ich nemôžeme nechať ujsť! Upriamte pozornosť na bejzbalové čiapky, slnečné okuliare a praktické batohy alebo menšie kabelky. Farebnosťou nešetrite – doplnky v energických, optimistických farbách okamžite zlepšia vašu náladu.

NEW ERA / ELLESSE / VANS / CALVIN KLEIN / SPIRAL

Prečítajte si ďalší článok