Koncom apríla sme spustili 3. ročník medzinárodnej fotografickej súťaže. Medzi jej ambasádormi je aj @simona_malkova, foodblogerka a autorka kuchárskej knihy o zdravom pečení, ktorá bude zároveň členkou poroty a vyberie z vašich príspevkov tie najchutnejšie a naoriginálnejšie😊.
Určite nám dáte za pravdu, že dôležitou ingredienciou pri varení či pečení je láska. S ňou aj to najobyčajnejšie jedlo chutí neskutočne. A práve spojenie lásky, jedla a neobyčajných momentov sa stalo hlavnou témou aktuálneho ročníka súťaže „Art Food Inspirations“, v ktorej môžete vyhrať skvelé ceny.
Recept na zdravé špaldové lievance
Hľadáte tú správnu inšpiráciu? Prekvapte vašich milovaných a pripravte im zdravú dobrotu – špaldové lievance, ktoré si môžete spoločne vychutnať napríklad na rodinnom pikniku. Recept je jednoduchý a zvládne ho aj začiatočník. Tak poďme na to!
INGREDIENCIE:
• 100 g hladkej špaldovej múky
• 1 zrelý banán (cca 100 g)
• 1 vajíčko
• 20 g čokoládového proteínu
• 20 ml javorového sirupu / medu
• 120 ml mlieka (rastlinného / kravského)
• 1 zarovnaná PL kakaa
• 1 zarovnaná ČL sódy bikarbóny
• 1 ČL citrónovej šťavy
• repkový olej na potretie panvice
NA DOZDOBENIE:
• čerstvé ovocie
• jogurt
• ovocný džem
POSTUP:
Vajíčko s banánom rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Pridáme preosiate kakao, preosiatu múku, proteín, sódu, mlieko a javorový sirup. Všetko spolu premiešame, aby sa ingrediencie spojili. Na záver do cesta pridáme citrónovú šťavu a cesto naposledy jemne premiešame. Z cesta tvarujeme lyžicou lievance, ktoré opekáme na panvici potretej repkovým olejom dozlatista z oboch strán. Lievance podávame ešte teplé s čerstvým ovocím, džemom a preliate javorovým sirupom či čokoládou.
Ak sa teda rozhodnete pustiť do prípravy špaldových lievancov, alebo iných vašich obľúbených receptov, nezabudnite to zdokumentovať a pochváliť sa s vašimi výtvormi na instagramovom profile. Stačí pridať #foodspirationsk, #answear_sk a označíť @answear_sk a ste v hre.
Tešíme sa na vaše inšpiratívne recepty či momenty spojené s jedlom.