Čítanie na 2 min 18 jan 2024

Ako nosiť „naked dress“?

Autor: Michaela
Čítanie na 2 minúty

Existuje veľa kontroverzných trendov. Priesvitné šaty (tzv. naked dress) na telo, pripomínajú vašu druhú kožu. Tento trend je určený pre sebavedomé ženy, ktoré radi zdôrazňujú svoju postavu. Ako by ste ho mali nosiť? Pozrite si naše nápady na outfity.

Čo si predstavíme pod pojmom naked dress?

Naked dress vyzerajú ako vaša druhá koža. Je to tesne priliehajúci strih dostupný v niekoľkých dĺžkach. Väčšina návrhov je vo farebnosti ľudskej pokožky, aj keď to nie je pravidlom. Tesne priliehajúci model zdôrazňuje siluetu a pritahuje pozornosť. Niet pochybností o tom, že naked dress je odvážny model s priehľadnosťou a elastickými materiálmi. Používajú sa aj čipky, kryštály a „sieťované“ látky. Takéto efektné kreácie sa obvykle objavujú na červenom koberci. Naked dress použil už mnohokrát hviezy ako večerné šaty.

Čo nosiť spolu s naked dress?

Naked dress vám poskytuje množstvo možností pre styling. Ak preferujete odvážny vzhľad, môžete nosiť pod oblekom iba svoje spodné prádlo. Inak si vyberte pevnejšiu podprsenku, šaty alebo krátke topy s legínami. Všetko závisí od toho, ako priehľadný je váš outfit, a od toho, ako sa cítite pohodlne pri ukazovaní svojho tela. Naked dress je skvelým základom, ktorým môžete pridať rôzne kúsky oblečenia. Stiletto topánky a večerná kabelka postačia. Jednoduché šaty môžete doplniť trochou lesku vo forme štýlových šperkov.

 


Chcete premeniť naked dress na každodenný outfit? Oblečte si na seba nadrozmernú bundu. Dlhšie bundy sú dobrým nápadom – od kožených overzise búnd po denim bundy. Zaujímavý kontrast môžete vytvoriť pridaním otvorenej bielej košiele alebo športového svetra k naked dress.


Koktailové šaty vyniknú s podpätkami. Masívne mokasíny naopak pridávajú štipku odvahy a budú dobre fungovať na menej formálnych príležitostiach. Úplne ploché balerínky budú tiež zaujímavou voľbou. Na veľké výstupy sú potrebné špeciálne doplnky, ale v každodennom živote si môžeme dovoliť viac voľnosti. Naked dress vás prekvapí s teniskami alebo hrubými topánkami. Na festivale sú nepostrádateľné cowbovky alebo gumáky.

Prečítajte si ďalší článok