Čítanie na 2 min 23 jan 2024

Čo je štýl normcore?

Autor: Michaela
Čítanie na 2 minúty

Štýl normcore popisuje konkrétny prístup k móde. Ako sa obliekajú ľudia v takzvanom „nemódnom“ štýle? V našom článku odhalujeme ich štýlové tajomstvá.

Čo je normcore?

Normcore štýl je relatívne nový trend, no všetko naznačuje, že sa už pevne usadil v dámskych aj pánskych šatníkoch. Kombinácia slov ‚normal‘ a ‚hardcore‘ znamená extrémne normálny, keď ide o oblečenie. Často sa hovorí, že mu chýba štýlovosť. Niet pochybností o náhodách, pretože všetko je starostlivo premyslené, hoci na prvý pohľad to nie je vôbec zrejmé.

Styling je dosť všestranný, pretože sa zakladá predovšetkým na základných kúskoch a športových veciach. Normcore štýl je praktický, hoci niektorí ho občas považujú za nevýrazný. Byť nemódny je antitrend. Silný odkaz je na 90. roky a trendy z tohto obdobia. Mom jeans, teda dámske nohavice s vysokým pásom a mierne stočenou dĺžkou 7/8, sú must-have.

Nie každý vie, že normcore trend sa stal populárnym vďaka svetoznámym hviezdam. Najznámejším predstaviteľom tohto štýlu je Steve Jobs, ktorý je známy svojou „uniformou“, oblečením, v ktorom sa neustále pohybuje. Ide o rolák, džínsy a športovú obuv. Skupina „nemódnych“ je veľká, bez ohľadu na vek či postavenie. Mnohí volia minimalistické a univerzálne kombinácie. Normcore vzhľady pritahujú pozornosť svojou jednoduchosťou a sofistikovanosťou.

Ako nosiť normcore?

Normcore štýl je obzvlášť populárny. Prirodzenosť má vysokú hodnotu, a to je vidieť na premyslených vzhľadoch ľudí označovaných ako „nemódni“. Čo nosia každý deň? Ich šatníky sú plné jednoduchých, kvalitných outfitov a doplnkov. Jednofarebné tričká v pokojných tónoch, hneď vedľa džínsových nohavíc, sú absolútnou základňou šatníka. Oblečenie je pohodlné, ľahké na pohyb a ľahko sa kombinuje.

Fanúšikovia normcore štýlu radi nosia svetre, ktoré môžu byť položené cez ramená. To isté platí aj o dámskych mikinách. Nadmerné strihy a tlmené farby sú tou správnou voľbou. Normcore je minimalizmus s nádychom originality. Priaznivci tohto štýlu nesledujú trendy a netrápia sa tým, či na oblečení sú viditeľné logo slávnych značiek. Pre nich je nákup nutnosťou, nie potešením.

Pre ňu aj pre neho

Normcore je unisex štýl obliekania, pretože rovnaký vzhľad bude fungovať pre ňu aj pre neho. Pánske tričká a dámske tričká možno kombinovať s modrými rovnými džínsami a jednofarebnými športovými topánkami.

Pre obe pohlavia budú šatníky zahŕňať saka, polo tričká, roláky, teplákové nohavice, svetre, mikiny a košele s krátkym rukávom. Ide o ležérne klasiky, ktoré možno doplniť o rôzne doplnky. Jednoduchý opasok a slnečné okuliare sú vítané. Pre expresívne doplnky nie je vôbec miesto. Vzhľady sú predvídateľné, ale nechýba im charakter. Monochromatické outfity ozvláštnia len kontrastujúce topánky.

Normcore je jednoznačne štýl charakterizovaný jednoduchosťou. Sádzajte na maximálny komfort, takže doplňte pánske džínsy teniskami a bavlneným svetrom. Ležérne kúsky kombinované so športovými doplnkami sú receptom na ležérny vzhľad. „Obyčajný“ človek miluje estetiku, preto vsaďte na pokojné farby.

Prečítajte si ďalší článok