Čítanie na 3 min 19 júl 2019

AKO NOSIŤ PASTELY?

Autor: Nicole
Čítanie na 3 minúty

Ak sa k vám každé leto táto otázka vráti ako bumerang, je na čase rozptýliť vaše pochybnosti. Pozrite sa na našu ponuku, a prečítajte si zopár  tipov, ako vyzerať módne, a mladistvo, aj v jemných odtieňoch.

Pastely sa každým rokom vracajú – sú sladké, dievčenské, a pritom so správnym výberom strihov, omladzujú. Avšak, príliš mnoho týchto odtieňov pohromade, môže vytvoriť  takmer infantilný vzhľad, ktorý nechceme. Pozrite sa, prečo stojí za to, naučiť sa niekoľko pravidiel, ako ladiť pastelové odtiene, ako ich zmiešať, aké oblečenie v tomto duchu kombinovať, a aké konkrétne farebné škály k sebe spojiť, aby ste získali pastelové letné sety.

Aká móda vyzerá dobre v pastelových odtieňoch?

Pudrovo ružová, svetložltá, akvamarínová … Tieto farby si možno mnohé spájate s malými dievčatkami. Ak sa však vyhnete kúskom s volánikmi či nazberanými rukávmi, moderné, geometrické strihy môžu ukázať pastelové farby v úplne novej podobe. Svetložltá bunda, modrá košeľa a široké svetlohnedé nohavice, vďaka pánskemu strihu, vyzerajú zaujímavo, a rovnováha medzi farbami je pritom zachovaná.

SAKO / TOP / NOHAVICE / OKULIARE / NÁUŠNICE

Pastely vs. Potlač

Ďalším spôsobom, ako skrotiť pastely, je ich kombinácia s kontrastným a výrazným vzorom, napríklad zvieracím motívom. Svetlé farby tak nadobudnú iný charakter, zatiaľ čo expresívny vzor týmto spôsobom zjemníte. Pastelová bunda v spoločnosti sukne so zebrovým vzorom vám dodá moderný vzhľad, presne v súlade s trendmi streetwear.

BUNDA / TOPÁNKY / ČELENKA / OKULIARE

Ako kombinovať pastelové odtiene?

Niektoré pastelové farby sa nosia ťažko – nepochybne taká svetložltá. Ak nemáte tušenie, s čím ju skombinovať, stavte na overenú a neutrálnu bielu, na ktorej sa  odtieň Slnka krásne zvýraznení. Okrem bielej, si môžete dovoliť aj malý kontrast v podobe čiernej alebo tmavomodrej.

ŠATY/ KOŠEĽAKABELKA / NÁUŠNICE 

Cesta k pastelom

Pastelové šaty by mali byť súčasťou vašej letnej garderóby každý rok. Aby ste sa vyhli imidžu alá sladká Lolitka, stavte na ultramodrý jemný odtieň. Jemné prúžky, výstrihy, drapérie alebo bláznivo vyzerajúce remienky. Všetko závisí od príležitostí a voľbe odevu. Váš štýl môžete obohatiť aj o minimalistické šperky, ako sú náramok alebo okuliare (samozrejme v pastelovej škále).

ŠATYOKULIARE / NÁUŠNICE

Pozrite sa na celú ponuku >>>

Prečítajte si ďalší článok