Čítanie na 2 min 22 júl 2019

NAOZAJ NESMRTEĽNÉ SAKO – NINA MURÁROVÁ / EMPORIUMBRANDS.COM

Autor: Nicole
Čítanie na 2 minúty

Ak si myslíte, že sako patrí len do zimného a len do pracovného šatníka, mýlite sa. Tento elegantný kúsok oblečenia nájde svoje využitie nielen v každom ročnom období, ale aj získa si svoje miesto v štýle každej ženy.Nielen do práce

Ja som všeobecne skôr športovo ležérnejší tip, avšak na saká nedám dopustiť. Hoci ma na ulici asi nestretnete v kostýme a sukni, určite ma stretnete v saku. Nosím ho k džínsom, šatám, ale aj šortkám. Nedávno keď teploty dosahovali extrémne výšky a ja som sa ponáhľala na pracovné stretnutie stavila som na kombináciu saka a šortiek. Outfit som si  samozrejme doladila podľa  vlastných predstáv, bolo to však práve to sako, ktoré môjmu stylingu dodalo ten naozajstný punc „serióznosti“.

Vyskúšajte opasky

Výborným a veľmi trendy spôsobom ako nosiť sako je kombinovať ho s rôznymi opaskami. Môžu byť kožené aj látkové. Výborne sa nosia dlhšie opasky ktoré si hravo obmotáte okolo pása. Outfitu dodajú nielen šmrnc, ale aj potrebnú líniu. V lete stavte na farebné modely opaskov, nebojte sa výraznejších farieb ani športovejších štýlov. Je to práve kontrast elegantného saka a športového opaska, ktorý je naozaj zaujímavý.

Tón v tóne

Ak chcete aby hlavnú úlohu vo vašom outfite tvorilo sako, dajte mu priestor! Docielite to tak, že zvyšok outfitu bude ladený do maximálne dvoch farieb (ideálne jednoduchých) ja som stavila na čierne šortky, top a topánky. Sako som ešte zvýraznila aj pomocou opaska v neónovej farbe. Tým pádom som dodržala pravidlo dvoch farieb (a jedného výstredného doplnku:))

 A aké sako si vybrať?

Najdlhšie vo vašom šatníku vydrží jednofarebné, maximálne dvojfarebné sako. Z tých jednofarebných sú univerzálne najmä čierne, biele a šedé. Ak sa však nebojíte experimentovať, pokojne si na teplé mesiace zadovážte aj niečo výraznejšie. Veľmi obľúbená je fuchsiová, modrá, alebo aj zelená.

CALVIN KLEIN / PINKO / MANGO / GUESS JEANS

VILA / MANGO / MANGO / SILVIAN HEACH

Prečítajte si ďalší článok