Čítanie na 3 min 11 jún 2020

AKO SA NAHODIŤ K VODE, A ČO SI VZIAŤ NA HORY?

Autor: Nicole
Čítanie na 3 minúty

Leto je už za rohom, a vy akiste plánujete ako stráviť dovolenku. Dilema možno vzniká pri rozhodovaní sa, či vyraziť na hory alebo si užiť čas oddychu pri vode. Predtým, ako sa vydáte za veľkým dobrodružstvom, nezabudnite si prelistovať nášho štýlového sprievodcu a zistiť, čo si môžete zbaliť do svojho kufra (alebo batohu).

Aký druh oblečenia sa hodí k vode?

Či už trávite letný čas pri mori, jazere alebo rieke – určité oblečenie a doplnky sú nevyhnutné bez ohľadu na to, kde sa budete nachádzať. Jednoznačne budete potrebovať plavky. Aspoň dva typy plaviek. A aj keď nebudete plávať, pri opaľovaní oceníte plážové oblečenie. V tejto sezóne sú v módnom hľadáčiku zemské tóny: tehlová, khaki, zelená, béžová a odtiene hnedej a okrovej. Ak dávate prednosť niečomu viac výraznému, vyberte si potlače alebo sa pohrajte so strihom: asymetrické ramenné prieramky, záhyby či výrezy v plavkách budú skvelou voľbou. Vy však k vode potrebujete viac ako len plavky! Na rýchly výlet do prímorskej reštaurácie alebo na dlhé prechádzky pri jazere budete potrebovať samozrejme aj ľahké a vzdušné oblečenie: voľné šaty, tričká a šortky. Zamerajte sa na prírodné materiály, ako sú ľan a bavlna. Trendom v tejto sezóne sú tropické vzory.

ANSWEAR / KARL LAGERFELD / ONLY / BILLABONG / ANSWEAR

JACK & JONES / TOMMY HILFIGER / MEDICINE / MEDICINE / TOMMY HILFIGER

Potrebné doplnky užitočné pri vode

Do cestovného kufra musíte pridať aj niekoľko dôležitých doplnkov. Zarezervujte si miesto pre žabky a espadrilky – tento rok sú na výslní palmové vrkoče a mohutné platformy. Budete tiež potrebovať okuliare aj pokrývky hlavy. Okrem univerzálnych slamených klobúkov, stále kraľujú aj rybárske klobúčiky, ktoré sa na mólach objavujú už niekoľko sezón, a tento rok v lete okrem textilnej verzie nosíme aj slamenú alternatívu. Nezabudnite na farebnú súpravu uterákov a šperkov. Náramky a náušnice s motívom mušieľ vám dodajú divoký vzhľad. A všetky tie potrebné márnivosti zabalíte do prúteného košíka, ktorý sa v tomto roku dostal na módny olymp.

MANGO / MANGO / NOBO / BRIXTON / PIECES

MEDICINE / RAY-BAN / BIRKENSTOCK / FILA / KENZO

Čo si zabaliť do hôr?

Niektorí dávajú prednosť bezstarostnému leňošeniu na pláži, iní majú radi aktívny oddych v horách. Ak patríte do druhej skupiny, určite viete, že na horských cestách sú dôležitejšie ako trendy a štýl, pohodlie a bezpečnosť. Začnite batoh zapĺňať špeciálnou outdoorovou obuvou vybavenou protišmykovou podrážkou a zvrškom, ktorá stabilizuje členky a chráni ich pred vytknutím. Na malé i veľké túry budete potrebovať slnečné okuliare a pokrývky hlavy. Na výber máte mnoho možností: môžete si vybrať univerzálnu baseballovú čiapku alebo klobúk – vedierko. Pokiaľ ide o oblečenie, buďte tradicionalisti: najlepšou možnosťou sú šortky s veľkými vreckami a tričko. Táto kombinácia je univerzálna a nadčasová – originalitu vášho imidžu získate pomocou zaujímavej potlače, výrazných log alebo vtipných citátov na tričkách.

TOMMY HILFIGER / ROXY / ADIDAS PERFORMANCE / ADIDAS PERFORMANCE / KAPPA

ELEMENT / ADIDAS PERFORMANCE / NATIVE / PEAK PERFORMANCE / NAPAPIJRI

 

Prečítajte si ďalší článok