Čítanie na 3 min 05 jún 2020

TRÓPY, VLÁDNU LETU 2020

Autor: Nicole
Čítanie na 3 minúty

Keď nemôžete ísť vy do džungle, môže prísť džungľa za vami. Čo tak zažiť aspoň malú virtuálnu prechádzku v džungli, aby ste nazreli aké exotické trendy, doplnky, a vzory budú dominovať tento rok v lete? A potom sa už len pripojte k veľkému módnemu dobrodružstvu!

Exotické vzory sa vracajú takmer každý rok – koniec koncov, viete si predstaviť slnečné leto bez teplých pláží, rajských záhrad a zelených trópov?

V tomto roku sú odkazy na džungľu veľmi výrazné. Zameriavame sa na intenzívne farby, sofistikované doplnky a umelecké tropické potlače. Farebné šaty a blúzky zdôrazňujú ženskú siluetu, a módne doplnky s nádychom exotiky podporujú ešte viac uvoľnenú náladu a stylingy. Ako hlavný tropický trend je uvádzaný v spojitosti so štýlom safari. Jednotlivé minimalistické prvky môžu byť použité v minimalistickom oblečení.

Tropické vzory na leto 2020

Leto si nevieme predstaviť bez tropických vzorov, keďže tie okamžite vnesú do štýlu správnu atmosféru. Exotickým motívom nie je iba obyčajná palma, ale celá paleta ozdobných rastlín a kvetov, ktoré nachádzame v tej najhlbšej džungli. Do popredia sa tiež dostáva ovocie, ako sú melóny, banány a kokosy,  aj zvieratá: žirafy, tigre, plameniaky, papagáje a slony. Tieto materiály pristanú  blúzkam aj šatám, a stanú sa tak veľkolepou pastvou pre oči, ktorú je možné porovnať s umeleckým dielom. Najkrajšie kúsky v letnej kolekcii predstavil Dolce & Gabbana – éterické šaty s volánkami a obláčikmi. Poďme touto cestou počas leta aj my!

MANGO / MEDICINE / MEDICINE / SILVIAN HEACH / LIU JO

ONLY & SONS / GUESS JEANS / MEDICINE / TOMMY HILFIGER / PEPE JEANS

Doplnky, ktoré môžete vziať nielen do džungle

Odkazy na džungľu sa nachádzajú aj v množstve doplnkov – tu sa však nezameriavame na vzory, ale na materiál a textúru. V prvom rade dominuje rafia, bambus, trstina i ďalšie rastliny, ktoré vytvárajú pôsobivé vzory na topánkach aj taškách. Drevené prvky sa uplatňujú ako úchytky na kabelky alebo šperky. Objavujú sa aj motívy zvierat: najčastejšie vo forme reliéfnej krokodílej alebo hadej kože. Farba je prítomná hlavne na odevoch. Ale doplnky v lete 2020 budú tlmené: pozornosť sa venuje najmä čiernej, odtieňom béžovej, bielej, hnedej a sivej.

MANGO / ANSWEAR / KAZAR STUDIO / MANGO / ANSWEAR

EASTPAK / MEDICINE / VANS / TOMMY HILFIGER / NIKE SPORTSWEAR

Prečítajte si ďalší článok