Čítanie na 3 min 26 nov 2023

Ako vybrať vhodné dekorácie na stôl na vašu párty?

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

Často organizujete príležitostné oslavy? Dekorácie sú pre ne dôležitým elementom, pretože zaručujú správnu náladu. Ako ozdobiť stôl na párty? Nie ste si istí? Pozrite sa na naše nápady!

Ako pekne prestrieť stôl na párty?

Prestrenie stola na párty môže byť občas výzvou kvôli množstvu prvkov. Musíte brať do úvahy riad, príbor, servítky a dekoratívne detaily, ktoré dodajú charakter celému prostrediu. Usporiadanie môže vyzerať rozmanito, ale je dôležitá miera, pretože preplnený stôl vyzerá neesteticky. Kvety by mali končiť na očnej úrovni, a ďalšie doplnky musia pôsobiť dojmom nielen v dizajne, ale predovšetkým v funkcionalite.

Pre výzdobu domácej párty je dobré, aby súvisela priamo s interiérom. Hľadáte niečo univerzálne? Čerstvé ovocie a pečivo sú ideálnymi dekoráciami, rovnako ako zaujímavo zložené servítky. V závislosti od ročného obdobia používajte rôzne sezónne plodiny, meňte obrusy a umiestňujte sviečky, ktoré vždy vytvoria náladovú atmosféru. Ako pekne prestrieť stôl na párty? Zvoľte kovové, sklenené a zrkadlové akcenty, pretože sú nesmierne elegantné, zatiaľ čo prírodné objekty ako šišky, kvety a mach podčiarkujú idylickú atmosféru.

Ako prestrieť stôl na párty?

Máte záujem o to, ako vhodne nachystať stôl na párty? Položte na vrch stola obrus. Môžete nenútene pridať ďalší kus v kontrastnej farbe, napríklad cez stred, pre neobvyklé usporiadanie. Položte na vrch podložky alebo servítky, alebo sa rovno rozhodnite pre riad. Ako ozdobiť stôl na párty? S vázami, držiakmi na sviečky, klasikými podnosmi alebo slávnostnými podnosmi. Predovšetkým malými detailmi doplníte festívne a každodenné kompozície. Pôsobivé prstienky na servítky alebo extravagantný džbán na vodu budú zaujímavým finálnym dotykom. Skvelým nápadom je aj podávanie občerstvenia na drevenej doske alebo pizzu na špeciálnom kameni. Niekedy len výmena podložiek a riadu poskytne úplne odlišný efekt, dokonca aj na jednoduchom bielom obruse. Nezabudnite, že dekorácia stola pre domácu párty by mala povinne zodpovedať formálnosti príležitosti.

Ako ozdobiť stôl na párty?

Ozdoba stola na domácu párty nemusí byť vôbec výpravná, aby potešila vašich hostí. Biele obrusy vyzerajú nádherne, keď sú ozdobené len farebnou kyticou umiestnenou v sklenenej váze. Kontrastné servítky pridajú pikantnosť, rovnako ako sviečky zaujímavých tvarov alebo svetlá schované vo vysokej krištáľovej mise.

Dokončite prestieranie stola na párty s pamätnými darčekmi alebo prírodnými darčekmi, ako sú vysušené lístky ruží. Počas sviatkov sa rozhodnite pre ozdobu stola s vianočnými motívmi. Pre tému si vyberte napríklad farby, materiály alebo dekorácie spojené s príležitosťou. Je dôležité byť konzistentný v týchto aktivitách.

Prečítajte si ďalší článok