Čítanie na 3 min 02 dec 2023

Top trendy v zimnej móde pre mužov v roku 2023/2024

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

Zimná móda tohto roku dokazuje, že stojí za to venovať pozornosť globálnym trendom prezentovaným na prehliadkach. Mnoho návrhov od svetoznámych dizajnérov zodpovedá každodenným štýlom. Aké sú trendy v zimnej móde pre mužov v roku 2023/2024? Dozviete sa viac v tomto článku.

Mužská móda pre zimu 2023/2024 vychádza z kombinácie klasiky a súčasnosti. Perfektne šité obleky, bundy alebo nohavice sú opäť v obľube. Okrem toho sú populárne vzory, ktoré boli charakteristické pre minulé desaťročia. Trendy zahŕňajú aj čerstvý pohľad na mužskú ležérnu a športovú módu. Na ktoré súčasné trendy stojí za to venovať pozornosť?

Smart casual v trendoch mužskej zimnej módy 2023/2024

Dizajnéri tejto sezóny sa sústreďujú predovšetkým na pohodlie a praktičnosť. Preto je smart casual v popredí zimných trendov pre roky 2023/2024. Športová elegancia umožňuje veľkú slobodu pri kombinovaní rôznych kúskov oblečenia.


Ako nosiť smart casual? Jednoducho si oblečte klasický blejzer, kvalitné tepláky a kožené tenisky. Na ďalší outfit kombinujte športový sveter, oblekové nohavice, baseballovú čiapku a dlhý vlnený kabát.

Smart casual, na rozdiel od formálneho štýlu, vám umožňuje kombinovať živšie farby a odvážne vzory. Je to preto skvelá voľba pre tých, ktorí chcú experimentovať so svojím imidžom. Kde môžete nájsť oblečenie na vytvorenie smart casual vzhľadu? Nájdete ho u značiek ako Boss, Kenzo a Moschino.

Vlnené svetre

V zimnej móde pre mužov dominuje textúra odevov. Materiál so zaujímavým tkaním je dôležitý, najmä pri výbere svetra. Modely vyrobené z odolných tkanín dobrej kvality nevyjdú z módy rýchlo a sú tiež praktické.


Jedným z materiálov, ktorý výrazne zlepšuje termálny komfort v zime, je vlna. Vlnené svetre s štruktúrovaným vzorom by mali byť súčasťou každej mužskej skrine. Sú štýlové a chránia pred stratou tepla v chladných mesiacoch aj pred prehrievaním, keď teplota stúpne trochu vonku.


Alternatívy k vlneným sú bavlna a kašmír. Obe látky sú príjemné na dotyk, poskytujú teplo, sú dýchatelné a prírodné. Čím viac z nich je vo svetri, tým lepšie. To preto, že oblečenie vydrží roky a materiál sa počas používania nevýrazne neroztiahne.

Pánske kabáty

V tejto sezóne smerujú do šatníka krátke, priamo rezané pánske obleky. Nové formy tohto klasického vrchného oblečenia zohrajú hlavnú úlohu. Jednou z nich je dlhý kabát v tmavých farbách. Pri výbere kabáta na zimu vsaďte na vlnené modely v odtieňoch sivej, námorníckej modrej a čiernej. Dajú sa ľahko kombinovať s každodenným i obchodným vzhľadom. Dlhšie štýly ponúkajú značky ako Calvin Klein a United Colors of Benetton.

Klasika s moderným nádychom

Britská elegancia dominuje trendmi pre zimnú sezónu 2023/2024, pričom perfektne šité obleky, kabáty a bundy v klasických farbách a vzoroch sú prezentované na prehliadkach mód Diorom a Kenzom. Dizajnéri čerpali inšpiráciu z oblečenia anglických džentlmenov a do trendov zaviedli charakteristický britský károvaný vzor v odtieňoch béžovej.

Obleky prešli túto sezónu revolúciou. Súčasným trendom sú dvojriadkové modely v štýle 90. rokov s uvoľneným strihom. Pri výbere obleku, ktorý vydrží niekoľko sezón, stojí za to venovať pozornosť materiálu. Vlna s hedvábnym finišom perfektne padne na telo a je extrémne pohodlná. Nemusíte sa obávať ani malého množstva syntetických prísad, ktoré oblek robia ľahko udržateľným a menej náchylným na vrásky.

Návrat módy 90. rokov

Pokiaľ sme pri téme módy z predchádzajúcich desaťročí, pozrime sa bližšie na návrat trendov štýlu 90. rokov. Pre mužov je obľúbeným štýlom najmä grungecore. Roztrhané nohavice, široké mikiny a svetre, flanelové košele, voľné bundy a kožené bundy sú opäť v obľube. Ak ste tieto oblečenie a doplnky mali v skrini dlhú dobu, je čas ich vytiahnuť a nosiť každý deň. Značky ako Gucci, Givenchy, AllSaints a Dr. Martens vás presviedčajú, aby ste to urobili.

Prečítajte si ďalší článok