Čítanie na 3 min 21 júl 2022

Ako zaviazať šnúrky na topánkach? Vyskúšajte tieto spôsoby

Autor: Henrieta
Ako zaviazať šnúrky na topánkach?
Čítanie na 3 minúty

Už od detstva sa deti rôznymi kreatívnymi spôsobmi učia, ako si zaviazať šnúrky na svojich topánkach. Napriek tomu, že viazanie šnúrok je jednoduché, mnoho výskumov poukazuje na to, že v súčasnosti vedia deti skôr ovládať smartfón, než si viazať šnúrky. To je veľkou chybou, a preto vám prinášame jednoduché spôsoby, ako zaviazať šnúrky na topánkach.

Viazanie šnúrok

Na prvý pohľad nekomplikovaná činnosť, na druhej však veľká drina pre deti, ktoré s tým ešte len začínajú. Viazanie šnúrok je veľmi dôležitou súčasťou topánok, a to či už z bezpečnostného hľadiska alebo z toho vizuálneho. Efektívnym spôsobom tak viete pozdvihnúť svoj outfit výberom tých správnych šnúrok a spôsobu ich viazania.

Spôsoby, ako zaviazať šnúrky na topánkach

Existuje viacero spôsobov, akými si šnúrky na topánkach môžete zaviazať. Niektoré spôsoby patria medzi tie bežné, iné medzi bezpečné, no existujú aj spôsoby viazania šnúrok pre špeciálne účely. K tomu, aby bolo viazanie šnúrok jednoduché, budete potrebovať kvalitné šnúrky. Tieto návody pomôžu pri viazaní šnúrok začiatočníkom, ale aj skúseným viazačom.

Bežné viazanie šnúrok

Medzi bežné spôsoby viazania šnúrok patrí štandardný uzol, uzol s dvomi slučkami a viazanie na spôsob Ian Knot.

Štandardný uzol

Štandardný uzol patrí medzi najbežnejšie spôsoby viazania šnúrok. Podstatou viazania je vytvoriť slučku jedným koncom šnúrky, kým druhý koniec okolo slučky obtočíte a cez dierku v strede slučku pretiahnete.

Uzol s dvomi slučkami

Uzol s dvomi slučkami je tiež známy ako „zajačie ušká“. Ide o veľmi jednoduchý uzol, ktorý môžete naučiť svoje deti. Na začiatok urobte slučku s obomi koncami a potom ich prevlečte a jednoducho uviažte uzol. Pri nesprávnom uviazaní a utiahnutí sa môže uzol pri chodení rozviazať, a preto vždy na konci poriadne uzol utiahnite.

Viazanie šnúrok na spôsob Ian Knot

Ian Knot je vynálezca, ktorý si jedného dňa uvedomil, že jedna šnúrka sa mu pri viazaní vždy opotrebuje viac, než tá druhá. Zistil tak, že viazanie šnúrok klasickým spôsobom je asymetrické. Prišiel tak na spôsob viazania šnúrok, ktorý patrí medzi tie najrýchlejšie. Tento spôsob je síce na uväzovanie jednoduchý, avšak na vysvetlenie nie. Preto postupujte podľa tohto videonávodu.

Navliekanie šnúrok

Konečný uzol sa uväzuje predovšetkým z toho bezpečnostného hľadiska, aby sa šnúrky pri chôdzi či pri vykonávaní športu nerozväzovali. Podstatou viazania šnúrok je tiež ich navliekanie. Ako sme povedali, šnúrky môžu byť aj módnym doplnkom. Ak chcete byť originálny, navlečte si šnúrky do topánok týmito nápaditými a zaujímavými spôsobmi.

Krížový spôsob navliekania šnúrok

Krížový spôsob navliekania šnúrok je ten najjednoduchší, s ktorým sa stretávate pri všetkých zakúpených teniskách. Preto si popíšme tie menej používané.

Navliekanie šnúrok s vynechaním dierok

Spôsob navliekania šnúrok s vynechaním dierok sa odporúča používať tým, ktorých topánky tlačia na priehlavku. Pri tomto spôsobe postupujte rovnako ako pri klasickom spôsobe, avšak vždy vynechajte dierky, na ktorých vás topánky tlačia. My odporúčame vynechať každý druhý riadok, aby ste vytvorili pekný dizajn topánok.

Rovnobežné navliekanie šnúrok

Rovnako aj tento spôsob môžu využiť tí, ktorí majú problém s topánkami v oblasti priehlavku, prípadne tí so širším chodidlom. Pri rovnobežnom navliekaní šnúrok platí, že pri postupovaní nahor by ste mali vynechať vždy jedno očko ešte predtým, než prejdete šnúrkou opäť na druhu stranu.

Pri viazaní a navliekaní môžete použiť tradičné čierne alebo biele šnúrky, či využiť tie farebné. Dôležité je, aby boli šnúrky kvalitné.

 

Prečítajte si ďalší článok