Čítanie na 3 min 20 apr 2021

Aktuálny trend – perfektné tričko!

Autor: Nicole
Čítanie na 3 minúty

Pre mnohých z nás je tričko – absolútna nevyhnutnosť a základ šatníka! Najmódnejšie tričká tejto sezóny máte práve pred sebou – vyberte si také, ktoré najlepšie vystihuje váš štýl.

Výnimočné tričko

Teoreticky, tričko nie je sofistikovaným kúskom oblečenia ( pred niekoľkými desaťročiami bolo súčasťou spodnej bielizne, ktorá by sa nemala zobrazovať). Vďaka novým riešeniam strihu a charakteristickým detailom sa však tričko môže stať hlavným bodom vášho stylingu. V tejto sezóne je dôležitá forma! Prim hraje oversize alebo crop top, aby odhaľovalo bruško. Dekolt sa neobjavuje iba na prednej strane – upútajú pozornosť zaujímavé výrezy, ktoré odhaľujú zadnú časť. Nezabúdame na riasenie, volániky, kravaty,  tvarované rukávy a úpravu výstrihu, ktoré aj z obyčajného bieleho kúsku, vytvoria malé umelecké dielo.

TWINSET / MANGO / MANGO

ANSWEAR LAB / MISS SIXTY / CALVIN KLEIN JEANS

VANS / DR.DENIM / HUGO

NIKE / KARL LAGERFELD / CATERPILLAR

Logo predovšetkým

Móda zobrazovania loga pokračuje – obrendované tričko je už niekoľko sezón najlepším predstaviteľom tohto trendu. Tentokrát, nám však nestačí jednoduché riešenie. Aj top značky začali experimentovať so svojimi logami. Tie pôsobia na odevoch v určitej veľkosti, umiestnené na farebnom pozadí alebo v úplne novej kombinácii odtieňov. Fanúšikovia klasiky môžu však stále staviť na jednoduché tričká svojej obľúbenej značky, keďže nič nenasvedčuje tomu, že tento trend stratí na sile.

LACOSTE / PINKO / VANS

TOMMY HILFIGER / GUESS / LOVE MOSCHINO

NIKE / TOMMY JEANS / GUESS

CALVIN KLEIN / ARMANI EXCHANGE / HUGO

Mánia vzoru

Potlač a tričko sú roky nadčasovým duom. Koniec koncov, pomocou farebnej grafiky môžete prejaviť svoje obľúbené produkty popkultúry, životnej filozofie alebo … si len spestriť svoj styling. Túto jar a v lete, si máme z čoho vyberať. V prvom rade sa vraciame ku klasike – kockovaný vzor a prúžky vyzerajú rovnako zaujímavo na tričkách ako aj na iných odevoch. Ak milujete streetwear, môžete siahnuť aj po psychedelických motívoch a umeleckých farbách na farbenie kravát, ktoré skvele ladia s textúrou denimu a mikiny. Populárna je aj kreatívna lineárna grafika, najmä na jednoduchej bielej. Umelecké duše si zamilujú tričká s potlačou reprodukcií umeleckých diel, ktoré tak získavajú nový život práve na plátne trička.

DESIGUAL / WRANGLER / LOVE MOSCHINO

MEDICINE / PINKO / MAX&CO

MEDICINE / TRUSSARDI JEANS / HUGO

POLO RALPH LAUREN / GUESS / JOOP!

Na látke záleží

Rozhodujúce nie je iba to, čo je viditeľné na prvý pohľad, ale aj to, čo sa skrýva pod tým – v tomto prípade, zloženie nášho trička. Najlepšie, ak je čo najprirodzenejšie. Vzdušná a na dotyk príjemná bavlna, je v teplých dňoch nevyhnutnosťou. Našťastie s každou sezónou venujeme čoraz viac pozornosti prírodným materiálom. Ďalej nás zaujíma ich pôvod. Je dobré rozhodnutie používať organickú bavlnu – z plodín šetrných k životnému prostrediu, farbených neškodnými látkami a vyrábaných eticky, pri rešpektovaní práv pracovníkov. Zodpovedná a vedomá voľba je dobrá nielen pre planétu, ale aj pre vás – tričká vyrobené z kvalitných materiálov sú odolnejšie a kvalitnejšie vyrobené, takže vo vašom šatníku zostanú tak veľmi dlho.

MOS MOSH / MANGO / SCOTCH & SODA

GUESS / POLO RALPH LAUREN / MEDICINE

MEDICINE / MEDICINE / POLO RALPH LAUREN

LEVI´S / GUESS / MC2 SAINT BARTH

Prečítajte si ďalší článok