Čítanie na 3 min 23 apr 2021

Pohodlie, pastely a návrat k prírode – letné trendy pre dámy 2021

Autor: Nicole
Čítanie na 3 minúty

Čaká vás prvá časť našej cesty svetom módy. Spoznáte 5 trendov, ktoré sme vyčíhali na mólach, a v ponukách top značiek. Či budú fungovať aj vo vašom šatníku, záleží len na vašom postoji.

Pohodlie nadovšetko

Uznajme, že sme si za posledný rok obľúbili, určitú odevnú uvoľnenosť, bez pocitu zahanbenia. A nielen my – túžbu po pohodlí zdieľajú aj dizajnéri, či známe brandy (tu stojí za zmienku napríklad Max Mara Leisure, ktoré sa nedávno objavili v našej ponuke). Preto sa najnovšie módne línie zameriavajú na poskytovanie slobody a pohodlia. Svetlo sveta uzreli nesmrteľné teplákové súpravy, ale v trochu extravagantnejšej verzii, dlhšie mikiny, ktoré sa dajú použiť ako šaty alebo pohodlné doplnky čerpajúce z estetiky korzetu a domáceho oblečenia. V lete vykročíme v teniskách, v športových sandáloch na masívnej podrážke, vytiahneme šľapky na platforme alebo hitovky, „nadýchané“ šľapky.

UGG / GUESS / RED VALENTINO

ANSWEAR LAB / TWINSET / RED VALENTINO

Najnovšie trendy: cukríkové pastely

Ako si osladiť posledné mesiace neistoty, nedostatočnej socializácie a uzamknutia sa v našich štyroch stenách? Dizajnéri vytiahli farby cukríkov a mrazených sorbetov, ktoré preniesli na oblečenie a doplnky. Najnovšie módne trendy smerujú do pastelových farieb: dámske bundy a obleky, šaty, tepláky, kabáty a dokonca aj riflovina sú pastelovo sfarbené. Vládne jemná, sladká ružová, aj keď sú vedľa nej aj odtiene levandule, citrónu, mäty a modrej. Nosíme pastelové farby od hlavy po päty, vyberáme jednu farbu, hráme sa s jej odtieňmi alebo vytvárame jemný viacfarebný outfit, ktorý vyzerá ako letný dezert.

PINKO / MANGO / ANSWEAR LAB

SAMSOE SAMSOE / MANGO / MANGO

Nová sila obleku

Chýbajú vám časy kancelárskej elegancie? Toto leto sa k tomu vraciame diskrétne, a za nových podmienok. V prvom rade sa počíta už spomínané pohodlie. Zodpovedajúce obleky a cigaretové nohavice sú preto nahradené over size formami. Populárne sú voľné bundy so silne zdôraznenými ramenami, podobne ako v 80. rokoch. Kombinujeme ich so širokými nohavicami a vytvárame moderný dámsky oblek. Zároveň sa nebojíme odvážnych riešení, a s ľahkosťou porušujeme pravidlá obliekania. Módne flitre sa teda pod oblekmi trbliecú, elegantné nohavice sú doplnené vysokými podpätkami a mikinou, a šťavnaté letné farby nahrádzajú tradičné kancelárske odtiene sivej i tmavomodrej.

ANSWEAR LAB / MANGO / MAX MARA LEISURE

ANSWEAR LAB / MANGO / MAX MARA LEISURE

Návrat mini sukní

Trendy letnej módy prekvapia eklektizmom a hrou kontrastov. Na jednej strane máme široké nohavice a romantické dlhé šaty, na druhej – spodnú bielizeň a minisukne. Krátke modely sa vracajú po niekoľkých sezónach. Čoraz obľúbenejšie sú trapézové štýly s vyšším pásom, ktoré dokonale predĺžia postavu. Mini sukňa  2021 nie je provokatívna, skôr nostalgicky odkazuje na 60. roky. Odhalenie nôh kombinujeme voľnou košeľou, blúzkou s nafúknutými rukávmi alebo si cez plecia oblečieme bundu v štýle oversize.

PINKOTHE KOOPLES / SILVIAN HEACH

PINKOTHE KOOPLES / SAMSOE SAMSOE

Bližšie k prírode

Na leto by mal byť náš šatník vyrobený z prírodných tkanín. Pretavenie inšpirácií prírodou do módy, je cieľom, ešte viac sa k nej priblížiť. Do popredia sa dostávajú látky s výraznou, ľanovou textúrou, jednoduchými pruhovanými vzormi a jemnými odtieňmi bielej alebo béžovej farby. Prirodzenosť je vidieť najmä na doplnkoch a obuvi. V lete si doprajte rafiové a prútené kabelky, jemné korálkové šperky, šľapky na pletenej platforme alebo slamené čiapky. Jednoduchosť a príroda, idú totiž, ruka v ruke.

BEATRICE B / MEDICINE / TORY BURCH

PINKO / GUESS / TOMMY JEANS

Prečítajte si ďalší článok