Čítanie na 3 min 04 nov 2020

Chcete ísť von? Dobre sa oblečte!

Autor: Nicole
Čítanie na 3 minúty

Sychravo, nevľúdne, a predovšetkým chladno. Práve v takomto meteorologickom režime môže prísť na pomoc správne outdoorové oblečenie a doplnky. Pozrite si, ktoré produkty z tejto kategórie vám budú užitočné v každodennej situácii.

Jeseň aj zima sú obdobím, keď sa tiež nevzdávame rôznych fyzických aktivít. Nemusí to byť len jazda na bicykli do práce v daždi alebo prechádzka so psom počas veterných a chladných dní, aby ste ocenili outdoorové oblečenie. Mnohé kúsky sú navrhnuté  tak, aby vám poskytovali teplo, ochranu pred vetrom a vlhkosťou, pritom však kombinujú dobrý dizajn s pokrokovou technológiou.

Outdoorové oblečenie pre novú sezónu

Na jeseň a v zime sa stáva najdôležitejším prvkom nášho stylingu – vrchný odev. Preto je bunda na túto úlohu ako stvorená. Model pršiplášťa so špeciálnou membránou, navyše vybavený priestrannou kapucňou a priestrannými vreckami, vás ochráni pred dažďom i vetrom. Čo však robiť v extrémnych situáciách? Ak vám je zima, investujte do páperovej bundy. Tento zvrchník naplnený perím je ľahký, a skutočne teplý. Je ideálny pre chladný deň, ako v meste, tak aj na horách. Čo sa týka strihu, vyberte si ten, ktorý viac vyhovuje vášmu štýlu – páperové bundy sa dodávajú v dlhších i v kratších nadrozmerných strihoch.

Pri rôznych outdoorových aktivitách budete tiež potrebovať teplé mikiny a vesty. Prichádzajú k nám v živých farbách, a perfektne sa budú hodiť, dokonca aj k obyčajným džínsom.

PEAK PERFORMANCE / JACK WOLFSKIN / HELLY HANSEN

SAVE THE DUCK / COLUMBIA / JACK WOLFSKIN

HELLY HANSEN / THE NORTH FACE / PEAK PERFORMANCE

HELLY HANSEN / COLUMBIA / COLUMBIA

Topánky pre každý účel

Ideálne sú topánky, ktoré vám pomôžu prekonať najväčšie kaluže suchou nohou. Preto sa oplatí investovať do modelov s vodotesnou membránou. Je preto žiadúca plochá podrážka s charakteristickým vzorom, ktorá vám poskytne stabilitu na klzkom podklade. V tejto sezóne sa módny svet zamiloval do jednoduchých topánok typu workery a modelov vo vojenskom štýle – stojí vám za to ísť touto cestou, pretože takéto masívne topánky sa hodia k mnohým kombináciám.

GEOX / SOREL / MANGO

GANT / TIMBERLAND / SOREL

MUSTANG / HELLY HANSEN / HELLY HANSEN

SOREL / HELLY HANSEN / UGG

Fashion doplnky pre náročné podmienky

Každý bádateľ a mestský dobrodruh musí byť vybavený náležitými doplnkami.  V chladných dňoch siahame po rukaviciach v intenzívnych farbách, šiltovkách a šatkách. Zaujímavým riešením, najmä tento rok, sú buff šály, pomocou ktorých si môžete zakryť nielen ústa ale aj nos. Nezabudnite na batoh – je ideálny na turistické či cyklistické výlety, a skvele funguje napríklad, aj s prešívanou bundou.

ANSWEAR LAB / AFTER LABEL / MEDICINE

ROXY / NIKE / HELLY HANSEN

PEAK PERFORMANCE / JACK WOLFSKIN / JACK WOLFSKIN

CATERPILLAR / PROTEST / THE NORTH FACE

Prečítajte si ďalší článok