Čítanie na 4 min 29 okt 2020

Pozornosť upriamte na kvalitu!

Autor: Nicole
Čítanie na 4 minúty

Každý z nás si zaslúži najvyššiu kvalitu a najlepšie materiály. Vneste do svojho šatníka trochu luxusu (aj do spodných políc). Pozrite sa, akému prémiovému oblečeniu a doplnkom stojí za to venovať pozornosť, a nechajte sa nami viesť, ako nájsť tie dokonalé!

A čo pohľad na materiál?

Je potrebné pripomenúť, že nielen značka, ale aj tkanina sú dôkazom prémiového oblečenia. Zloženie látky má veľký význam nielen v letnej sezóne, ale aj v zime. Našťastie sa čoraz viac pozornosti venuje materiálom, a dôraz sa kladie na ich prírodný pôvod. Princíp je jednoduchý – čím vyššie je percento prírodných vlákien v zložení, tým lepšie! To platí pre všetky typy: vlna, hodváb, bavlna alebo ľan. Na jeseň a v zime teda siahnite po vlnených kabátoch, svetroch alebo bundách. Nielenže vyzerajú skvele, a sú príjemné na dotyk (je to mýtus, že vlna spôsobuje škrabance – kvalitný vlnený materiál je jemný a príjemný), ale chránia vás aj pred chladom. Skúste si len raz obliecť vlnený sveter, a už navždy sa vzdáte  jeho lacnejšej, akrylovej alebo polyesterovej náhrady. Ďalším materiálom, ktorý stojí za pozornosť, je hodváb. Je to náročná, ale ušľachtilá a elegantná látka. Hodvábna blúzka alebo šaty sú nenahraditeľné pre zvláštne príležitosti. Nezabudnite ani na bavlnu – aj keď je to pomerne bežná tkanina, jej lepšia kvalita závisí od hmotnosti, typu vlákna alebo väzby. Práve prémiové značky častejšie používajú bavlnu z ekologického poľnohospodárstva, ktorá je ekologickejšia a zároveň trvácnejšia.

TOMMY HILFIGER / MAX&CO. / DESIGUAL

TWINSET / POLO RALPH LAUREN / KARL LAGERFELD

HUGO / CALVIN KLEIN / HUGO

HUGO / TOMMY JEANS / STRELLSON

Kvalita, ktorú si zaslúžite

Viditeľné vlákna? Neesteticky vyzerajúci šev? Skrútené rukávy? Pri dobrom oblečení, zabudnite na tieto problémy. Aj hoci kvalitu švu na prvý pohľad nevidíte, určuje to životnosť vášho oblečenia. Mimochodom, ovplyvňuje to aj vaše psychické pohodlie. Ak viete, že máte na sebe blúzku dokonale prepracovanú v každom centimetri, okamžite sa cítite istejšie. Preto vždy skontrolujte každý šev, všímajte si látku, zipsy, zapínanie na gombíky a povrchovú úpravu. Môžete tiež siahnuť po overených a známych značkách, ktoré sú povestné vynikajúcou kvalitou svojich výrobkov.

MAX&CO. / BOMBOOGIE / DIESEL

ALLSAINTS / ALLSAINTS / ICEBERG

TOMMY HILFIGER / G-STAR RAW / HUGO

POLO RALPH LAUREN / ALLSAINTS / ICEBERG

Dizajn pre náročných

Chcete vyniknúť? Dobrý dizajn má veľký význam nielen vo svete módy. Stojí za to, aby bol váš šatník jedinečný po každej stránke, nielen čo sa týka výberu materiálov, a ich kvality. Dizajn, strih a estetika sú rovnako dôležité. Aj zdanlivo obyčajná košeľa vďaka inovatívnym riešeniam ako zaujímavo vybrané prvky alebo originálny strih, získa na šarme, a rovnako dobre strihnutý kabát vám umožní, aj keď len podľa vašich predstáv, presunúť sa do ulíc Paríža alebo New Yorku.

SPORTMAX CODE / TOMMY HILFIGER / ALLSAINTS

TOMMY JEANS / SILVIAN HEACH / SPORTMAX CODE

TOMMY HILFIGER / TOMMY HILFIGER / HUGO

TOMMY HILFIGER / DIESEL / TOMMY HILFIGER

 Nielen oblečenie – ale aj topánky a doplnky z najvyššej police

Vynikajúci materiál, skvelá kvalita spracovania a tvar alebo farba priťahujúca pozornosť sa netýkajú iba oblečenia. Sú rovnako dôležité pre akékoľvek doplnky a topánky, ktoré dopĺňajú náš styling. Aj taká maličkosť, ako je hodvábny šál potiahnutý prepracovanou potlačou, môže zmeniť jednoduchý, obyčajný outfit a dodať mu šik. Preto pri výbere rôznych doplnkov dbajte na ich vyhotovenie, a nebojte sa originálnych strihov. Poslúžia vám nielen na jednu sezónu – prémiové doplnky, najmä tie z prírodnej kože, sú totiž investíciou do ďaľších rokov.

TOMMY HILFIGER / HUGO / KARL LAGERFELD

PATRIZIA PEPE / MOSCHINO / VAGABOND

POLO RALPH LAUREN / TOMMY JEANS / STRELLSON

TOMMY HILFIGER / GUESS JEANS / ARMANI EXCHANGE

Prečítajte si ďalší článok