Čítanie na 3 min 11 nov 2020

Farebná jeseň – najmódnejšie a najradostnejšie farby tejto sezóny

Autor: Nicole
Čítanie na 3 minúty

Aj pani móda bojuje proti beznádeji, šedivosti a nevýraznosti. Ako? Predvedieme vám tie najmódnejšie farby, ktoré dodajú vašim stylingom charakter, ale predovšetkým prinesú do vašej jesennej skrine trochu radosti a energie. A akú farbu si vyberiete, necháme na vašom rozhodnutí.

Živé a šťavnaté farby

Hoci sa všeličo okolo nás deje, prajeme si aby bol November odetý do radosti, a pohodovej atmosféry. Podobné odporúčania prichádzajú aj od návrhárov, ktorí sa všemožne snažia spríjemniť chladné obdobie. Preto nás túto sezónu neprekvapujú mimoriadne výrazné a niekedy až neónové farby, prevzaté z trópov. Pokojne siahnite po červenej (bunda alebo kabát v tejto farbe bude hitom na ulici) a intenzívnej malinovej ružovej s názvom Pink Lemonade. Hitom sú tiež oranžové odtiene (napríklad žiarivá žiara Amberglow) – v tomto prípade stojí za to obliecť si sveter alebo mikinu, ktoré v kombinácii s džínsami a čižmami oživia celý styling. Nezabudnite na intenzívny žltý odtieň,  ako aj hypnotizujúcu modrú. Jasné farby môžu byť použité ako jeden prvok, aj keď navrhujeme, aby ste si vytvorili outfit pomocou princípov color blockingu  alebo jednotného celkového vzhľadu.

AFTER LABEL / NOISY MAY / DIESEL

ANSWEAR LAB / VAGABOND / MANGO

NAPAPIJRI / GUESS JEANS / PROTEST

ICEBERG / LEVI´S / PROSTO

Pastelová jeseň

Kto povedal, že pastely sú doménou len jari a leta? Jemné farby sa tento rok objavia aj na jeseň, aj v zime. Tí, ktorí milujú recykláciu módy, sa určite budú tešiť obľube mäty a levandule – tieto odtiene sa nosili s vytrvalosťou v teplých letných dňoch. Za pozornosť tiež stoja svetlé sivé farbičky (ako Nimbus Cloud a Sleet). Ich ľahkosť a éterickosť pozitívne ovplyvní aj našu náladu – koniec koncov, hádam každý sa chce na chvíľu odtrhnúť od krutej reality?

ANSWEAR LAB / BRIXTON / MANGO

PEAK PERFORMANCE / ANSWEAR LAB / DR.MARTENS

MANGO / POLO RALPH LAUREN / MANGO

UNDER ARMOUR / SCOTCH & SODA / PROTEST

Hnedá stupnica jesene

S akou farbou sa vám spája jeseň? Mnoho ľudí vsádza na hnedú, zatiaľ čo jesenná paleta je oveľa bohatšia. Stojí za to ju použiť pri zostavovaní outfitov, a zároveň všetkých prekvapiť schopnosťou zvoliť si rôzne odtiene príbuzných farieb. Pokiaľ ide o hnedé odtiene, v tejto sezóne siahame po tmavých, teplých a výrazných motívoch, ako je Burnt Henna alebo Fired Brick, a tiež po jemných odtieňoch béžovej, ako je púdrová ružová Tawny Birch alebo typická pieskovcová. Samozrejme, tohtoročné  farby je možné doplniť nadčasovými odtieňmi škorice, syeny, zlatých alebo čokoládovo hnedých odtieňov.

ANSWEAR LAB / CALVIN KLEIN / ANSWEAR LAB

MANGO / DR.MARTENS / SPORTMAX CODE

SCOTCH & SODA / LACOSTE / WRANGLER

VOLCOM / THE NORTH FACE / GANT

Prečítajte si ďalší článok