Čítanie na 3 min 04 mar 2020

DŽÍNSOVÉ HITOVKY PRE JAR 2020

Autor: Nicole
Čítanie na 3 minúty

Džíny – stále kultové a stále na vrchole. Niektoré strihy odchádzajú, ale niektoré modely vynikajú. Ponúkame vám k dispozícii 5 aktuálnych džínsových štýlov, v ktorých budete dobývať svet počas tejto jari.

Flared jeans – Hore úzke, dole rozšírené

V 70. rokoch ohurovali rozšírené nohavicové strihy módny svet. Svoje miesto si našli nielen v predchádzajúcich sezónach, ale stálosť nosenia si obhájili aj v roku 2020. Preto sa oplatí zadovážiť si do vášho šatníka tento strih : jemne rozšírené, zvonové alebo ultra široké džínsy. Klasické rozšírené strihy sa objavili na prelome 60. a 70. rokov, a dnes opäť kraľujú na mólach Celine, ako aj v skriniach dizajnérov i módnych influencerov. Vďaka strihu, ktorý sa mierne rozširuje pod kolenami, sú vhodné pre jemné a štíhle postavy. Typické džínsové zvony potešia všetkých fanúšikov hippie štýlu. Podmienkou je, že ich musíte nosiť v kombinácii s vysokými podpätkami. Džínsy s vysokým pásom stále zostávajú, po celej dĺžke značne rozšírené. Tento typ predlžuje siluetu, zvýrazňuje pás a zakrýva akékoľvek nedostatky spodnej časti postavy.

MANGO / ICEBERG / PINKO / PEPE JEANS / GUESS JEANS

Ballon jeans

Osadené v páse, veľmi široké na stehnách, to sú typické črty „zvonáčov“, ktoré sú v tejto sezóne opäť trendy. Kontroverzná móda od 80. rokov má niekoľko výhod. Predovšetkým silne odhaľuje pás (rovnako módne záhyby), a vďaka voľnému strihu je pohodlná. Keďže to priťahuje pozornosť, budú zvonové džíny milovať všetky módne fashionistky. Skúsiť ich môžete aj vy, ideálne na bežné, ale aj elegantnejšie stylingové variácie.

ANSWEAR / MISS SIXTY / ANSWEAR / MEDICINE / PINKO

Roztrhané džínsy

Módni rebeli si to užívajú – diery v džínsoch a rozmanité zátrhy, sú späť. V jemnejšej verzii dochádza k odieraniu vo výške stehien – rovnako ako na začiatku tisícročia. Videli sme takéto džínsy aj u Brandona Maxwella. Givenchy  nám však ponúka džínsy s obrovskými dierami, ktoré odhaľujú stehná i kolená. Samozrejme, nemusíte sa riadiť týmto úletmi – menšie diery a rozstrapkanie budú tiež v poriadku. Tento typ rifieľ noste s bielymi košeľami, over size bundami a mokasínami, vďaka ktorým získate trochu drzý, ale zharmonizovaný imidž.

MANGO / LEVI´S / ANSWEAR / PEPE JEANS / LEE

Úzke rifle

Aj keď sme predpokladali ich koniec pred rokom, opak je pravdou : slimky sú stále hitom, a nie sú žiadne náznaky toho, že by prestali fungovať. Džínsy s vysokým pásom a úzkym strihom, sú najžiadanejšie, pretože zdôrazňujú pás a nohy – odporúčame vám, aby ste ich nosili s bodkami a teniskami na masívnej podrážke.

LEVI´S / DIESEL / NOISY MAY / ANSWEAR / DESIGUAL

Jednoduché a krátke

Sukňové džíny, bermudy a sedmiosminová dĺžka. Práve tento typ zaútočil na módnych mólach. Čo ich odlišuje, je unisexový charakter a široký, rovný strih. Tento typ džínsov, ale nie je vhodný pre každú dámu – určite ich môžu obliecť vysoké dievčatá. Tie drobnejšie by ich mali skombinovať s vysokými podpätkami.

ANSWEAR / LEE / MANGO / DESIGUAL / TOMMY HILFIGER

Prečítajte si ďalší článok