Čítanie na 4 min 27 nov 2020

Fashion hity z Black Friday 2020

Autor: Nicole
Čítanie na 4 minúty

Hoci má v názve čierny, mnohými je označovaný ako veľký deň! Black Friday naberá na sile, a útočí na všetky naše zmysly. Vybrali sme pre vás tie „naj“ fashion hity tejto sezóny. Vašou úlohou už len zostáva, vybrať si práve tie prémiové produkty, do ktorých sa vám sa pri príležitosti Black Friday oplatí investovať!

Kožené šaty – vaše nové brnenie

Oblečenie vyrobené z kože musíte túto sezónu mať. Rozhodne by vám nemalo ujsť „brnenie modernej ženy“ –  akými sú šaty. Či už vyrobené z prírodnej alebo vegánskej kože, čiernej alebo inej intenzívnej farby, minimalistické alebo sexi … môžete si vybrať z mnohých modelov. Značky ochotne experimentujú so strihom a tvarom, takže nájdete modely ako na rande (so strihom zvýrazňujúcim pás), tak aj do práce – s golierom a dlhším rukávom. Šaty môžete skombinovať s ďalšími koženými prvkami, ako sú sako a čižmy nad kolená, a vytvoriť tak módny a výrazný celkový vzhľad.

KARL LAGERFELD / SILVIAN HEACH / KARL LAGERFELD

PINKO / LIU JO / MISS SIXTY

Prešívaný kabát – zabaľte sa do deky

Je to pravdepodobne najčastejšie kupovaný produkt v Novembri. Ľahký a teplý prešívaný kabát dorazil na newyorský týždeň módy, a my sa už nemôžeme dočkať, kedy sa dostane takýto kúsok aj do vašich rúk. Aký je najmódnejší model? Topka je overszie, nasleduje midi alebo maxi dĺžka s umeleckým prešívaním. Voľný strih prešívaného kabáta je možné skrotiť opaskom v páse. A jeho ďalšia výhoda? Hodí sa ako k elegantným čižmám, tak aj k ťažkým topánkam na platforme.

DIESEL / GUESS JEANS / DKNY

SPORTMAX CODE / GUESS JEANS / TOMMY HILFIGER

Čižmy so štvorcovou špičkou

Kontroverzný trend z 90. rokov nás nechce opustiť – to je veľmi dobre, pretože  vyzerajú zaujímavo. V lete nás potešili sandále so štvorcovou špičkou, teraz by mala byť vaša skrinka naplnená čižmami v charakteristickom tvare. Topánky so  spomínanou špičkou je možné nasadiť na hladkú podrážku alebo na ozdobný podpätok. Preferovaná farba? Minimalistické  dámy budú určite milovať čiernu, hoci v krémovej alebo svetlohnedej farbe, vyzerajú čižmy tiež veľmi lákavo – najmä k džínsom s predĺženým strihom.

VAGABOND / VAGABOND / KARL LAGERFELD

VAGABOND / VAGABOND / VAGABOND

Zvonové nohavice

Nemôžeme zabudnúť na hit posledných týždňov módy, na naše milované zvonáče. Charakteristické nohavice zo 70. rokov sa nám vrátili na vlne obľúbenosti retro štýlu. Trendsetteri siahajú po jemne predĺžených bootcut, ako aj po maximálnej šírke zvona. Džínsovina, manšestr, elegantná látka alebo lesklá tkanina v štýle disco – všetky triky sú povolené. Ak ste doteraz neboli fanúšikom tohto typu nohavíc, je čas sa s nimi zoznámiť. Experimentujte so strihom i látkou, a vyberte si ten najlepší model pre vás – počas Black Friday môžete uloviť naozaj originálne modely!

KARL LAGERFELD / MARCIANO GUESS / SCOTCH & SODA

STEFANEL / LIU JO / PEPE JEANS

Taška na retiazke – nielen pre fanúšikov Chanel

Štvorcová kabelka na elegantnej retiazke priamo od Chanel je už klasikou – vieme, že nikdy neprestane byť pasé, aj keď túto sezónu návrhári kultový dizajn opäť osviežili. Na jeseň a v zime môže byť najžiadanejším modelom jemná retiazka alebo naopak ťažké, výrazné až masívne články. Okrem prešívania existujú aj reliéfne vzory z aligátorovej kože, ako aj modely z lakovanej kože alebo buketu. Bez ohľadu na to, na čo stavíte, bude taška na retiazke štýlovým doplnkom vášho zimného outfitu, pretože vyzerá skvele s vlneným kabátom, nadýchaným kardigánom alebo hrubšou nadrozmernou bundou.

KURT GEIGER LONDON / CALVIN KLEIN / KARL LAGERFELD

FURLA / PINKO / GUESS JEANS

Prečítajte si ďalší článok