Čítanie na 3 min 18 apr 2024

IRO Paris: Móda z Paríža a New Yorku

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

Milujete nonšalantný parížsky štýl? Zaujímate sa o streetwear z New Yorku? Nemusíte hľadať dokonalú rovnováhu medzi týmito dvoma svetmi módy. Nájdete ju v kolekciách od IRO Paris, značky vychádzajúcej z Paríža a inšpirovaná americká rocková scéna 70. a 80. rokov. Objavte s nami jedinečnú módu tejto francúzskej značky.

Od hudobného priemyslu po svet módy

IRO Paris je francúzska značka vytvorená bratmi a bývalými hudobnými producentmi Laurentom a Arikom Bittonovými. Jej príbeh začína v New Yorku, kde Laurent sa presťahuje na začiatku 80. rokov, aby sa venoval kariére hlavného gitaristu a speváka rockovej kapely. Hoci hudobná skupina získala veľa fanúšikov a bola podpísaná u BMG v Paríži, skončila po štyroch rokoch turné. Laurent sa potom spojil so svojím bratom Arikom, aby prevzal rodinný biznis: módu.

Objavte značku IRO na Answear.sk

Bratia Bittonovci prevzali značku Somebody od svojich rodičov. Spoločná práca na rozvoji rodinnej značky formovala skúsenosti a znalosti Laurenta a Arika z odvetvia a umožnila im založiť vlastnú značku. Tak vznikol IRO Paris v roku 2005, predstavujúc malú kolekciu tričiek, džínsov a šiat svetu a získavajúc srdcia milovníkov módy. Od tej doby bratia Bittonovci vytvárajú oblečenie, ktoré kombinuje odvážny štýl New Yorku s francúzskou sofistikáciou, pridávajúc čerstvý pohľad na módu inšpirovaný ich láskou k architektúre, hudbe a dizajnu.

Keď som videl energiu New Yorku a módu cítil som sa ako v Paríži. Tak sme sa pokúsili spojiť tieto dva prvky v IRO Paris. Chceli sme mať cool ženskú značku s Arikom – veľmi prístupnú, čerstvú a intrigujúcu zároveň – vysvetľuje Laurent v rozhovore pre The Cut.

Značka smeruje k dizajnom orientovaným na módu pre ženy, ktoré sa neboja experimentovať so svojim štýlom. IRO Paris poskytuje priestor na preskúmanie originálneho obrazu a príležitosť interpretovať módu po svojom. Vďaka svojmu jedinečnému prístupu si značka rýchlo získala popularitu medzi zákazníkmi v európskych krajinách, Ázii, Spojených štátoch, Kanade a Austrálii.

IRO Paris, móda bez hraníc

Žena IRO Paris je luxusná a nonšalantná. Hoci sa nikdy nepokúša vyzerať dokonale, fascinuje vždy svojimi módnymi voľbami. Hľadá harmóniu a symetriu vo svojich každodenných štýloch, ktoré láme jemnými kontrastmi a výraznými strihmi.

Vyberá si jedinečné strihy šiat s originálnymi doplnkami, vyrobené z cenných tkanín – od kašmíru po hodváb – kombinujúc ich s koženou bundou alebo koženými bundami. Je sebavedomá, takže odvážne vyberá rôzne materiály, strihy a dizajny výrobkov, pretože vie, že v každej kombinácii bude vyzerať fenomenálne.

Inšpirujte sa nezameniteľným štýlom IRO – Paris

Nevytvárame šatníky pre modelky na obálkach časopisov, ale pre cool ženy, ktoré stretávame na uliciach každý deň – dočítate sa na webovej stránke IRO Paris. Štýly značky sú jednoduché, ale zároveň mimoriadne výrazné. Sú založené na vintage štýle z New Yorku s dotykom rocku, parížskeho romantizmu a radostného japonského šialenstva. Mix štýlov udržiava v IRO Paris dokonalú rovnováhu medzi minimalizmom, sofistikáciou a modernosťou.

IRO Paris sa tiež vyznačuje spôsobom miešania tkanín a strihov, prispôsobujúc ich podľa sezóny. „Koža s vzormi, tesné a voľné strihy, leto v zime a zima v lete“ – tak značka opisuje svoj pohľad na módu. IRO Paris v sebe zosobňuje slobodnú, nebojácnu a aktívnu ženu, ktorá nosí to, čo chce, kedy chce, a nezaoberá sa tým, ako na jej výklad súčasnej módy reagujú okoloidúci. Pre túto francúzsku značku nemajú móda a luxus žiadne hranice.

Prečítajte si ďalší článok