Čítanie na 3 min 17 apr 2023

Ísť na ryby vo flitroch a na svadbu v teplákovej súprave?

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

V nevyspytateľných a ťažkých časoch je veľmi dôležité vedieť nájsť skutočnú radosť zo života. Vo vtipnom, krajinou vzdialenom a tak trochu kontroverznom spote vás nabádame, aby ste preskúmali seba i svet a vzdali sa spoločenského tlaku a konvencií. Takých, ktoré sú prítomné v móde, a rovnako tých, ktoré sa týkajú našich životov. Lifespiration starts here!

V súlade so sebou samým alebo s trendmi?

Najnovší spot je na prvý pohľad plný najhorúcejších trendov roku 2023. Metalické látky sa trblietajú na juhoafrickom slnku a topánky na obrovskej platforme klopú do rytmu singlu Kida Cudiho plného optimistickej energie. Rozmanitosť a meniace štýly nie sú len prezentáciou hitov sezóny, ale aj zámienkou na diskusiu o trendoch, ich vlastnom ponímaní a bytí samým sebou.

„Zvykli sme si robiť starosti, čo robiť a čo nie. Dnes vám odporúčame experimentovať, hľadať, testovať rôzne veci v závislosti od vašej nálady, očakávaní alebo príležitosti. V móde, rovnako ako v živote, je dôležitá aj zábava a odstup. Trochu nekonvenčného prístupu nám neuškodí.“ – hovorí Nicole Groesslová, Country manager spoločnosti Answear.sk pre Slovensko a Česko.

Žiadne klišé, žiadny tlak

Konvencie nás nemusia obmedzovať. Čo ak porušíte niektoré pravidlá a odvážite sa obliecť si namiesto svadobných šiat biele tepláky? Alebo efektný oblek na rybačku? Takéto scény sa objavujú v spote, ktorý nevypovedá ani tak o úlohe dress code a formálnosti v oblečení, ale o zmysle prispôsobiť sa spoločenským očakávaniam. Zjavné situácie si žiadajú nenápadný prístup a ich vytváranie nanovo – po svojom. Vyzývame vás, aby ste to robili s rešpektom a s citom k rozmanitosti, ktorá prevláda tak v trendoch, ako aj medzi ľuďmi. Niektorí ľudia chcú ísť úplne proti prúdu. Iní však nechcú nutne prekročiť všetky hranice, preto si ich stačí len šikovne posunúť.

Inteligentný rebel s odstupom

Nemusíte úplne zmeniť seba a svoje okolie, aby ste boli cool človekom. Nič nestojí za to, aby ste to brali príliš vážne, ani oblečenie, ani život, ani seba. Žiadna hrubá sila, či tlak nie sú dobrým vodítkom.

„Každý z nás vytvára život svojím vlastným spôsobom. Každý je inšpirovaný niečím iným a životnú inšpiráciu možno nájsť kdekoľvek. V Answear.sk nič nevnucujeme. Ukazujeme rôzne uhly pohľadu a možnosti. Odporúčame vám pozrieť sa na seba a svet trochu inou optikou, s odstupom a humorom.“ -dodáva Nicole Groesslová, Country manager spoločnosti Answear.sk pre Slovensko a Česko.

Nadhľad je kľúčový. Vďaka tomu získavame priestor na experimenty, zábavu a kvalitný humor. Je to práve nadhľad, ktorý nám umožňuje byť samým sebou aj v krízových chvíľach, keď sa celý svet spojí proti nám a vyvíja na nás tlak. Umožňuje rešpektovať naše vlastné, ale aj rozhodnutia iných, a radšej sa zdržať zbytočnej kritiky a hodnotenia. S nadhľadom a v pohode – takto môžeme vnímať „miesto Answear”. Nemali by sme tiež prijať takýto postoj k životu?

Prečítajte si ďalší článok